Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Κούβα ,τεράστια συμμετοχή 93,49 % στις τοπικές εκλογές.

Πάνω από οκτώ εκατομμύρια Κουβανοί προσήλθαν την Κυριακή στις κάλπες για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους για τα Τοπικά Συμβούλια Λαϊκής Εξουσίας των 169 δήμων και κοινοτήτων της χώρας. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής, Ανα Μαρία Μαρί, δύο ώρες πριν το κλείσιμο των καλπών είχε προσέλθει στα περίπου 30.000 εκλογικά κέντρα το 93,49 % των εγγεγραμμένων.
Φωτογραφία από τις εκλογές της Κυριακής: http://www.granma.cu

Συνολικά, οι περίπου 8,5 εκατομμύρια Κουβανοί καλούνταν να εκλέξουν 15.093 εκπροσώπους τους σε σύνολο 34.077 υποψηφίων για να απαρτίσουν τα Τοπικά Συμβούλια Λαϊκής Εξουσίας. Είχε προηγηθεί μια πλούσια συζήτηση από τις 24 Φλεβάρη ως τις 24 Μάρτη όπου οι Κουβανοί καλούνταν να συζητήσουν και στη συνέχεια να προτείνουν τους υποψηφίους τους στις γενικές συνελεύσεις της γειτονιάς. Την ερχόμενη Κυριακή, 2 Μάη, αναμένεται επαναληπτική διαδικασία για όσους υποψηφίους δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν το 50% των έγκυρων ψήφων. 
Ο Φιντέλ Κάστρο ψήφισε από τον τόπο διαμονής του και απέστειλε σε σφραγισμένο φάκελο το ψηφοδέλτιό του μέσω εκπροσώπου των εκλογικών αρχών. Ο Κουβανός πρόεδρος Ραούλ Κάστρο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα νωρίς το πρωί σε εκλογικό κέντρο του δήμου της Πλατείας της Επανάστασης.

Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: