Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

22 ΑΠΡΙΛΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!
Να δυναμώσουμε τους αγώνες
για την ανατροπή του «Προγράμματος Βαρβαρότητας»
ενάντια στα δεσμά ΕΕ - ΔΝΤ
Δεν έχουν σκοπό να αφήσουν τίποτε όρθιο! Στο στόχαστρό τους έχουν βάλει το σύνολο των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας. Η επίθεση που ξεκίνησε εδώ και μερικούς μήνες όχι μόνο δεν ανακόπτεται, αλλά επιταχύνεται με καταιγιστικούς ρυθμούς. Μετά τα μέτρα της 3ης Μάρτη που οδήγησαν στη δραματική περικοπή μισθών και επιδομάτων και την αύξηση της ληστείας σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος, ήρθε το νομοσχέδιο της νέας φοροεπιδρομής, για να πάρουν σειρά τα λεγόμενα «διαρθρωτικά» μέτρα:
· Το νομοσχέδιο-τερατούργημα που ισοπεδώνει το δικαίωμα στην ασφάλιση και την περίθαλψη.
· Το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις που νομιμοποιεί και επεκτείνει τον εργασιακό μεσαίωνα.
· Το χτύπημα της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
· Η ευθεία αμφισβήτηση των συλλογικών συμβάσεων.
· Το προχώρημα των ιδιωτικοποιήσεων και της κατάργησης των ΔΕΚΟ.
· Η επέκταση της ασυδοσίας του κεφάλαιου, μέσα από την κατάργηση των ορίων απολύσεων, των αποζημιώσεων κ.λπ.
Και σαν επιστέγασμα όλων αυτών, η πλήρης υποδούλωση στο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο και τα όργανά του, την ΕΕ και το ΔΝΤ, το αλυσόδεμα του λαού στα πιο εφιαλτικά σενάρια.
Θέλουν το λαό και τους εργαζόμενους υποταγμένους, χωρίς δικαιώματα, άβουλα εργαλεία στα συμφέροντα του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού, χωρίς τη δυνατότητα συλλογικής διεκδίκησης, φοβισμένους, διασπασμένους, να αναζητά ο καθένας μοναχός του την «τύχη» του σ’ ένα τοπίο γενικευμένης φτώχειας, ανεργίας κι εξαθλίωσης. Και να θεωρεί ότι αυτό είναι μονόδρομος, ότι αυτός ο κόσμος «δεν μπορεί να πάει αλλιώς». Να σκύψει το κεφάλι στις εντολές του ιμπεριαλιστικού κεφάλαιου, της ΕΕ, του ΔΝΤ και όλων των ντόπιων υποτακτικών τους, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ. Να αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα την άθλια προπαγάνδα των ΜΜΕ και του κάθε καλοθρεμμένου κονδυλοφόρου. Να νιώσει συνυπεύθυνος για την κρίση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Και να πέσει στην παγίδα να αναζητά «προτάσεις» και «λύσεις» για ένα σύστημα που έχει τη βάση του στην εκμετάλλευση και την καταστροφή. Για ένα σύστημα που δεν μεταρρυθμίζεται, δεν διορθώνεται, αλλά ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ!!!
Να μην τους κΑνουμε τη χΑρη!!! Λαός και εργαζόμενοι, μπορούμε και πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας! Να αντισταθούμε! Να βάλουμε φραγμό στα εφιαλτικά τους σχέδια! Να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά-αντεργατικά τους μέτρα και το «Πρόγραμμα Βαρβαρότητας». Να αρνηθούμε τους «μονόδρομους» που θέλουν να μας επιβάλουν. Να κάνουμε πραγματικότητα τους φόβους τους! ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ! ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ! Γιατί η υποταγμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ όχι μόνο δεν θέλει να κάνει τίποτε, αλλά κάνει και ό,τι περνάει από το χέρι της για να σαμποτάρει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Γιατί η διασπαστική, τυχοδιωκτική τακτική του ΠΑΜΕ και η προσπάθειά του να υποβαθμίσει την κρισιμότητα της επίθεσης αυτής, όχι μόνο είναι αδιέξοδη, αλλά δίνει και χέρι βοήθειας στην αστική τάξη, υπονομεύει την κοινή δράση, τη συγκρότηση του απαραίτητου ενιαίου μετώπου ολων των εργαζομενων ενάντια στα μέτρα. Γιατι στον αγωνα αυτο δεν περισσευει κανενας!
ΕΞΩ Η Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!
ΚΑΤΩ ΤΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ»!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ!
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11 πμ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 10 πμ
Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: