Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 15 του Μάη

 Για να διαδοθεί πλατιά η πολιτική πρόταση του Κόμματος για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, να αναδειχτεί ο άλλος δρόμος ανάπτυξης


Από το προηγούμενο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Αθήνα, στις 9 Οκτώβρη 2004

Σημαντικό σταθμό στην κλιμακούμενη δράση του ΚΚΕ, με στόχο τη διάδοση της πολιτικής του πρότασης για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, παράλληλα και ταυτόχρονα με το «παρών» στους καθημερινούς αγώνες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αποτελεί το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το Κόμμα το Σάββατο 15 του Μάη, στην Αθήνα.


Τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου ανακοίνωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε . Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε σχετικά:


«Αποφασίσαμε, χωρίς να αποτραβιόμαστε ούτε λεπτό από τη μάχη στους χώρους δουλειάς κατά κλάδο και τα λοιπά, να σημαδέψουμε αυτήν την αντεπίθεσή μας και την εκλαΐκευση της πολιτικής μας πρότασης για διέξοδο και πάλη για την εξουσία, με μια μεγάλη πανελλαδική κομματική κινητοποίηση, που θα ξεκινήσει από τη Θράκη, από την Κρήτη και θα συνενωθούμε όλοι στις 15 Μαΐου εδώ στην Αθήνα.
Έχει και τον ουσιαστικό της χαρακτήρα έχει και το συμβολικό της. Γιατί πραγματικά θέλουμε να σημειώσουμε την πανελλαδική σημασία του συντονισμού της κοινής δράσης και της συμπαράταξης. Και καλούμε να λάβουν μέρος και όλοι εκείνοι που καταλαβαίνουν ότι πρέπει να διαγράψουν από το μυαλό τους, να ξεκόψουν με αυταπάτες όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και να συνειδητοποιήσουν ότι εδώ χρειάζεται ένας αγώνας, και άμεσος αλλά και με προοπτική. Και ότι χρειάζεται ουσιαστική αλλαγή στο επίπεδο της εξουσίας. Θεωρούμε ότι δεν είμαστε μόνο εμείς οι κομμουνιστές που καταλαβαίνουμε και συνειδητοποιούμε αυτήν την κατάσταση».

Από σήμερα και μέχρι τη μέρα του συλλαλητηρίου, παράλληλα με τη μάχη της Πρωτομαγιάς και των εργατικών αγώνων που δυναμώνουν, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ βάζουν στην ημερήσια διάταξη της συζήτησης με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα στο χωριό και την πόλη, την ανάγκη να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της Αθήνας στις 15 του Μάη. Να γίνει ακόμα πιο ισχυρό το μέτωπο της αντίστασης και της αντεπίθεσης, που με όρους πρωτοπορίας θέτει στους καθημερινούς αγώνες την προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης.
Περιοδείες της ΚΟΑ του ΚΚΕ


Στο πλαίσιο της Πανεξόρμησης, με θέμα «Η πρόταση του ΚΚΕ για τη διέξοδο από την κρίση», οι Κομματικές Οργανώσεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνουν τις επόμενες μέρες τις παρακάτω περιοδείες:




Αύριο Τετάρτη 28 Απρίλη:


-- Στις 7.30 π.μ. στη ΔΕΗ Ασπροπύργου, με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.




-- Στις 10 π.μ. στο ξενοδοχείο «Μεγ. Βρετάνια», με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.




-- Στις 12.30 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Athens Plaza», με ομιλητή τον Νίκο Παπακωνσταντίνου.


-- Στη 1.30 μ.μ. στην «Pitsos».


-- Στις 4 μ.μ. στο πολυκατάστημα «Notos», με ομιλητή τον Γιάννη Τασιούλα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.




Την Παρασκευή 30 Απρίλη, στις 5.30 π.μ. στην «Bic Violex».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: