Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Μανώλης Γλέζος-Στο πρόσωπό του χτυπήθηκε ο Έλληνας πολίτης


    Η επίθεση των ΜΑΤ εναντίον του Μανώλη Γλέζου είναι επίθεση εναντίον του Έλληνα πολίτη.
    Ας δεχτούμε ότι προχθές, στη διαδήλωση στον Άγνωστο Στρατιώτη, ο ΜΑΤατζής που έριξε ριπές χημικών εναντίον του Μανώλη ανήκει στην κατηγορία εκείνη των συνομηλίκων του που μπερδεύουν τον Γκλέτσο με τον Γλέζο. Ας δεχτούμε ότι δεν τον αναγνώρισε, παρ' ότι η φυσιογνωμία του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης είναι από τις πιο οικείες και γνωστές στη χώρα μας και διεθνώς. Δεν είδε, άραγε, ο ψεκαστής ανθρώπων ότι μπροστά του ήταν ένας ηλικιωμένος ειρηνικός διαδηλωτής; Πιστεύει, άραγε, ότι κινδύνευε απ' αυτόν; Θεωρεί ότι η πολιτεία τού εμπιστεύεται το όπλο για να το κατευθύνει εναντίον όποιου θεωρήσει ότι είναι "εσωτερικός εχθρός";
    Παρά τις διαφορές, το επεισόδιο αστυνομικής αυθαιρεσίας εις βάρος του Μανώλη Γλέζου ανακαλεί στη μνήμη μας το άλλο -μοιραίο αυτό- επεισόδιο, τη στόχευση και τελικά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε για "ατυχές γεγονός", που δεν ήταν προσχεδιασμένο. Η ρητορική της Κατεχάκη μάς κάνει να σκεφτόμαστε μήπως το "ευτυχές" γεγονός για ορισμένους θερμοκέφαλους των κατασταλτικών μηχανισμών θα ήταν να προκαλέσουν σοβαρό κλονισμό στην υγεία ενός αγωνιστή - συμβόλου της αντίστασης διαχρονικά; Γιατί, τις άγριες μέρες που ζούμε, θα χρειαστεί να βρούμε απόθεμα αγωνιστικότητας και να αψηφήσουμε, συχνά αρκετοί μοναχοί μέσα στο πλήθος, την κρατική αυθαιρεσία, είτε αυτή εκδηλώνεται με τα πακέτα υποβάθμισης της ζωής μας, είτε με την εκτόξευση χημικών, είτε με τον "εξοστρακισμό" σφαιρών.
    Δεν υπερβάλλουμε, αλλά χωρίς να το επιδιώξει, ο Μανώλης με την περιπέτειά του αναδεικνύεται σε ένα διαρκές σύμβολο αντίστασης.
    Περαστικά, Μανώλη!

    Πηγή: ΑΥΓΗ-Ν.Φ.

    Δεν υπάρχουν σχόλια: