Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Απάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στην πρόσκληση για συνάντηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης


Στην πρόσκληση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Λοβέρδο για συνάντηση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απάντησε με την ακόλουθη επιστολή:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Κύριε υπουργέ
Στην πρόσκληση που απευθύνετε σε εμένα ως εκπρόσωπο του ΚΚΕ για συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να συζητήσουμε ζητήματα της αρμοδιότητάς σας, απαντώ αρνητικά.
Η άρνησή μας οφείλεται στο γεγονός ότι είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συνάντηση δεν μπορεί να προσφέρει ενημέρωση, γιατί είναι γνωστό τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με πρόσχημα τα ελλείμματα και το χρέος, προκειμένου να προχωρήσουν τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που έχουμε γνωρίσει τα τελευταία χρόνια.


Η δοσολογία ανάμεσα στα αντιλαϊκά μέτρα μπορεί να βρίσκεται σε διαδικασία προβληματισμού, κάτι όμως που δεν αλλάζει την κατάσταση. Ο πρωθυπουργός την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή ξεκαθάρισε ότι θα παρθούν νέα μη δημοφιλή μέτρα, δηλαδή μη δημοφιλή για το λαό, που τα θεωρεί αναγκαία. Καθαρά άφησε να εννοηθεί ότι θα αφαιρεθούν εναπομείνασες κατακτήσεις των εργαζομένων που παλαιότερα είχαν παραχωρηθεί και σταδιακά είχαν αποδυναμωθεί ή καταργηθεί πολλές από αυτές από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της 10ετίας ‘90 και 2000.
Εμείς επανειλημμένα έχουμε καταθέσει όχι μόνο θέσεις και εκτιμήσεις αλλά και συγκεκριμένο πλαίσιο κατεύθυνσης και στόχους πάλης για το σύνολο των προβλημάτων που αφορούν τους εργαζόμενους, τις οποίες είμαστε βέβαιοι ότι τις γνωρίζετε πολύ καλά. Μέσα και έξω από τη Βουλή εργαζόμαστε με τέτοιο τρόπο, που αντικειμενικά γίνεται διάλογος και αντίλογος, αφού δεν περιοριζόμαστε σε ένα τυπικό ΟΧΙ.
Επιτρέψατέ μου να υποστηρίξω ότι ο διάλογος και η διαβούλευση έχουν εξελιχθεί σε μια καθαρά διακοσμητική διαδικασία, τουλάχιστον με βάση την δική μας πείρα και τις θέσεις, σε μια διαδικασία που επιδιώκει να κρατήσει το λαό σε αναμονή, καλλιεργεί στο λαό άσκοπη και κυρίως επικίνδυνη αναμονή. Στον «διάλογο» και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης μπορεί να προσφέρουν μόνο εκείνα τα κόμματα που έχουν στρατηγική συναντίληψη με την κυβέρνηση ή διαφορές και ανταγωνισμούς δευτερεύουσας σημασίας.
Επομένως μια συνάντηση σήμερα μόνο αποπροσανατολισμό, ψευδαίσθηση και σύγχυση μπορεί να προκαλέσει, πολύ περισσότερο που εμείς έχουμε πει καθαρά στο λαό ότι αυτή η ώρα είναι ώρα μαζικής οργανωμένης δράσης.
 Επιπλέον μας προκαλεί αγανάκτηση το γεγονός ότι ορισμένα κυβερνητικά στελέχη και μάλιστα ο κύριος αντιπρόεδρος, δεν παραλείπει να συκοφαντεί τη στάση του ΚΚΕ, αναφερόμενος σε μετωπική συνεργασία με την ΝΔ, με την οποία είναι πασίγνωστο ότι μας χωρίζει χάσμα ιδεολογίας, πολιτικής , στρατηγικής και τακτικής. Δεν μας ενοχλεί καθόλου η πολεμική απέναντι στις θέσεις μας, άλλωστε και εμείς ασκούμε πολεμική κριτική τόσο απέναντι στην σημερινή κυβέρνηση όσο και στην προηγούμενη. Άλλο πράγμα η σκληρή πολιτική αντιπαράθεση και άλλο πράγμα η καταφυγή στη συκοφαντία. Μια τέτοια αντιμετώπιση μας οδηγεί να δίνουμε και εμείς με τον τρόπο που επιλέγουμε την δική μας απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: