Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ



Οι νέες γυναίκες στην ταξική πάλη για την ισοτιμία και το σοσιαλισμό

Το ΚΣ της ΚΝΕ καλεί τις νέες γυναίκες, μπροστά στη θύελλα των νέων σκληρών μέτρων, ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ, να πάρουν θέση στην πρώτη γραμμή του αγώνα, να ενισχύσουν τα ταξικά σωματεία, να συμβάλουν στην απόκρουση της επίθεσης, στην αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Οι νέες εργάτριες, οι νέες γυναίκες που ανήκουν στα φτωχά λαϊκά στρώματα να τιμήσουν την 8η Μάρτη με τη συμμετοχή τους στους ταξικούς αγώνες.
Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο όνομα της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, πλήττουν το σύνολο του λαού. Ιδιαίτερα τη νεολαία και τις γυναίκες. Τα δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο βρίσκονται στο απόσπασμα. Οι νέες εργαζόμενες βρίσκονται αντιμέτωπες με τη συρρίκνωση του μισθού τους, με την ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση του ωραρίου τους, με την εργοδοτική τρομοκρατία και την απειλή της απόλυσης.


 Το δικαίωμα στη μητρότητα, στη δημιουργία οικογένειας βρίσκεται υπό διωγμό. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νέα ζευγάρια, να οργανώσουν τη ζωή τους όπως επιθυμούν, είναι μεγαλύτερες από ποτέ.
Στην ταξική πάλη ανοίγει ο δρόμος για την ισοτιμία των δύο φύλων. Ο αγώνας για την ισοτιμία αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη. Για την κατάκτησή της είναι όρος και προϋπόθεση η ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, η οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση, της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας.
Στις 8 Μάρτη τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης. Στο πλευρό του ΚΚΕ, παλεύουμε για να δικαιωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: