Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη για τα ποσοστά ανεργίας που ανακοίνωσε η ΕΣΥΕ για το Δεκέμβριο του 2009


Οι κυβερνητικές πολιτικές παγώματος των μισθών και αύξησης των έμμεσων φόρων οδηγούν σε μία κοινωνία ενός εκατομμυρίου ανέργων και 2,5 εκατομμυρίων φτωχών.
Σχετικά με την ανακοίνωση της ΕΣΥΕ για τα ποσοστά ανεργίας τον Δεκέμβριο του 2009, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την εξής δήλωση:
Το πραγματικό ποσοστό ανεργίας στην χώρα μας υπερβαίνει σήμερα το 18%. Ο συνολικός αριθμός των ανέργων είναι 800.000 και θα φτάσει στο τέλος του 2010 στο 1.000.000, δηλαδή πάνω από 20%, λόγω των κυβερνητικών πολιτικών παγώματος των μισθών και των δημοσίων επενδύσεων και αύξησης κυρίως των έμμεσων φόρων.

Η κυβέρνηση με το πρόγραμμα σταθερότητας και τα πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα, που ψήφισε με τη στήριξη του ΛΑΟΣ στη Βουλή, θέτει ως μοναδική της προτεραιότητα να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των διεθνών κερδοσκοπικών κεφαλαίων και της νεοφιλελεύθερης ηγετικής ελίτ της Ε.Ε. αδιαφορώντας, εάν με αυτό τον τρόπο οδηγεί τη χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία.
Τι να την κάνουμε όμως την «εμπιστοσύνη» των αγορών, εάν η χώρα μας φτάσει να έχει ένα εκατομμύριο ανέργους και δυόμισι εκατομμύρια φτωχούς;
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους και τους ανέργους στη χώρα μας σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για να ανατραπούν τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και για να μην ακολουθήσουν κι άλλα. Για να παρθούν μέτρα σε άλλη κατεύθυνση που θα διασφαλίζουν την ανάπτυξη της χώρας, την αντιμετώπιση της ανεργίας και την οικονομική και κοινωνική στήριξη των ανέργων. Για πλήρη, σταθερή, ασφαλισμένη και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία για όλες και όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: