Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΚΚ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ - ΚΚ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ- Μήνυμα αλληλεγγύης στην εργατική τάξη της Ελλάδας

Μήνυμα αλληλεγγύης προς την εργατική τάξη της Ελλάδας απέστειλαν το ΚΚ Βρετανίας και το ΚΚ Ιρλανδίας. Το μήνυμα των δυο Κομμουνιστικών Κομμάτων έχει ως εξής:
«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με την πάλη της ελληνικής εργατικής τάξης, του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ για την υπεράσπιση των κοινωνικών και οικονομικών κατακτήσεων των Ελλήνων εργατών.
Η ελληνική εργατική τάξη είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που υπαγορεύονται από την ΕΕ, επιβάλλονται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία και όλα τα τμήματα της ελληνικής αστικής τάξης που ενώνονται για να πληρώσει ο λαός την κρίση.






  
Καταδικάζουμε την κινδυνολογία και τον εκφοβισμό του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και των θεσμών της που προσπαθούν να επιβάλλουν σκληρές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, επιβάλλοντας την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα και απαιτώντας περικοπές στα κοινωνικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Απορρίπτουμε την έννοια της "κοινής ευθύνης" για την κρίση και το ξεπέρασμά της που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι κυβερνήσεις όλων των κρατών μελών καθώς και οι ιδεολογικοί τους φορείς στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Οι Ιρλανδοί εργαζόμενοι έχουν παρόμοια εμπειρία από τέτοιους εκφοβισμούς και κινδυνολογίες από την ΕΕ τόσο από τη δεύτερη ψηφοφορία για τη συνθήκη της Λισαβόνας όσο και από τις απαιτήσεις της για επιβολή τεράστιων περικοπών στις δημόσιες δαπάνες στον τελευταίο προϋπολογισμό που παρουσίασε η ιρλανδική κυβέρνηση. Οι Βρετανοί εργαζόμενοι θα αντιμετωπίσουν επίσης το ενδεχόμενο δραστικών περικοπών στις δημόσιες δαπάνες καθώς και πιθανές περικοπές στους μισθούς.
Η ΕΕ επιδιώκει να δώσει λύση στην κρίση του μονοπωλιακού καπιταλισμού προς όφελος των μονοπωλίων πλήττοντας τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων. Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιβεβαιώνει την άποψή μας για τον αντιδημοκρατικό, αντεργατικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα του οργανισμού αυτού και των θεσμικών του οργάνων.
Καλούμε το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις στην Ιρλανδία και στη Βρετανία να εκφράσουν σε αυτή την κρίσιμη στιγμή την αλληλεγγύη τους με την εργατική τάξη της Ελλάδας με μηνύματα στήριξης και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Ο αγώνας του ελληνικού λαού για την υπεράσπιση των κοινωνικών και οικονομικών κατακτήσεών του και την κυριαρχία της χώρας του είναι αγώνας που κάνουν τα εργατικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη.
Ρόμπερτ Γκρίφιθς, ΓΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Βρετανίας
Γιουτζίν Μακ Κάρταν, ΓΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιρλανδίας»





Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: