Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Δελτίο Τύπου Ανανεωτικής Πτέρυγας του Συνασπισμού-21/2/2010


Με συμμετοχή υπερτετρακοσίων στελεχών από όλη την Ελλάδα, έληξαν εχθές οι εργασίες της Διήμερης Πανελλαδικής Σύσκεψης της Ανανεωτικής Πτέρυγας(Α.Π.) του ΣΥΝ.
Στην Πανελλαδική Σύσκεψη:
1.    Επαναβεβαιώθηκε  η συνέχιση της  κοινής  πορείας και δράσης  μαζί με τις δυνάμεις της Πρωτοβουλίας  και της  ΑΡ.ΣΗ.  για την Ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς με την προώθηση  των θεματικών  πολικών  εκδηλώσεων και το μηνιαίο πολιτικό περιοδικό που είναι υπό έκδοση.
2.    Εκφράστηκε η έντονη αντίθεση για την διεξαγωγή του Εκτάκτου Συνεδρίου με επιχειρήματα, που έχουν εκτεθεί επαρκώς την τελευταία περίοδο.
3. Αποφασίστηκε:

Με συμμετοχή υπερτετρακοσίων στελεχών από όλη την Ελλάδα, έληξαν εχθές οι εργασίες της Διήμερης Πανελλαδικής Σύσκεψης της Ανανεωτικής Πτέρυγας(Α.Π.) του ΣΥΝ.
Στην Πανελλαδική Σύσκεψη:
1.    Επαναβεβαιώθηκε  η συνέχιση της  κοινής  πορείας και δράσης  μαζί με τις δυνάμεις της Πρωτοβουλίας  και της  ΑΡ.ΣΗ.  για την Ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς με την προώθηση  των θεματικών  πολικών  εκδηλώσεων και το μηνιαίο πολιτικό περιοδικό που είναι υπό έκδοση.
2.    Εκφράστηκε η έντονη αντίθεση για την διεξαγωγή του Εκτάκτου Συνεδρίου με επιχειρήματα, που έχουν εκτεθεί επαρκώς την τελευταία περίοδο.
3. Αποφασίστηκε:
Α. Να  συμμετάσχουμε  στο Έκτακτο Συνέδριο με την ολόπλευρη προβολή των θέσεων και ιδεών της Α.Π.

Β. Να καταθέσουμε  συνολική πολιτική πλατφόρμα με κύριους άξονες:
  • ρεαλιστικό πρόγραμμα διεξόδου από την οικονομική κρίση
  • αριστερό ευρωπαϊσμό
  • συνεργασία με τους Οικολόγους –Πράσινους , ανοικτή σε δυνάμεις τις Αριστεράς
  • ευέλικτη πολιτική συμμαχιών στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές
Γ.  Να διεκδικήσουμε την ενδυνάμωση του ΣΥΝ και  την απόκρουση της ρευστοποίησης του ΣΥΝ.
Να θέσουμε τα συγκεκριμένα πολιτικά μας όρια σε ότι αφορά την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα και να  διεκδικήσουμε ξεκάθαρη απόφαση από το Έκτακτο Συνέδριο στο ζήτημα αυτό.
Η Πανελλαδική Σύσκεψη της Ανανεωτικής Πτέρυγας απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και τα στελέχη του κόμματος που εντάσσονται στο ρεύμα της Ανανεωτικής Αριστεράς να πάρουν μαζικά μέρος στις διαδικασίες του Εκτάκτου Συνεδρίου και να διαμορφώσουν τις συνθήκες της καλύτερης δυνατής παρουσίας του χώρου μας.
Εισήγηση στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΝ, 19-20/02/10 του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗ

1. Βρισκόμαστε σήμερα όλοι και όλες εδώ, και στον ίδιο χώρο μετά την Πανελλαδική Σύσκεψη του Περασμένου Σεπτέμβρη.

Όπου, μετά την απόφαση που είχαμε πάρει για τη συμμετοχή μας στις εκλογές, είχαμε δώσει την υπόσχεση, σε πιο ήρεμες συνθήκες, μετά τις εκλογές, να ξανασυναντηθούμε με μια άνεση χρόνο, δύο ημέρες, και να συζητήσουμε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς μας για την πορεία και το μέλλον της Ανανεωτικής Αριστεράς έτσι όπως διαμορφώνεται μέσα από την μεγάλη περιπέτεια του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά τις εκλογές, η καθοριστικής σημασίας 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβρη, οι αλλεπάλληλες ΚΠΕ εξαιτίας των εμμονών του Προέδρου του ΣΥΝ για να ληφθεί απόφαση και να πάμε σε Συνέδριο του ΣΥΝ, δεν μας επέτρεψαν να την πραγματοποιήσουμε.

Η απόφαση του Συντονιστικού της Πτέρυγας τον Δεκέμβρη για μια άνετη προσυνδιασκεψιακή διαδικασία, δύο μηνών και Συνδιάσκεψη στα μέσα του Μαρτίου, άλλαξε υποχρεωτικά αφού η απόφαση για έκτακτο Συνέδριο έγινε κατορθωτή.

2. Ποιοι και ποιες είμαστε εδώ;

Είμαστε τα μέλη του ΣΥΝ που ανήκουν στην ΑΠ, άλλα που απλώς παρακολουθούν με ενδιαφέρον την πορεία μας, τα μέλη της Πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς και της ΑΡ.ΣΗ., που έχουμε συμπορευτεί τα τελευταία χρόνια και έχουμε

προκρίνει τη συγκρότησης ενός Forum Διαλόγου για να συσπειρώσει όλες εκείνες τις φωνές των αριστερών «με ή χωρίς κόμμα», που επιμένουν ακόμη να αναζητούν μια εναλλακτική πρόταση : είτε για τον ανακαθορισμό των σχέσεων ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είτε για την αυτόνομη πορεία του ανανεωτικού χώρου.

Δεν είναι μαζί μας 8 μέλη της ΚΠΕ από τα 38 που εξέλεξε η Πτέρυγα στο προηγούμενο συνέδριο και μερικοί γραμματείς οργανώσεων που συνυπέγραψαν το κείμενο των 20 στην ΚΠΕ του ΣΥΝ ζητώντας Συνέδριο και καταφερόμενοι εναντίον των τάσεων, με ενεργό δράση και κινητοποίησή τους, εν αγνοία των συλλογικών διαδικασιών της Α.Π., για την κυκλοφορία και υπογραφή 8σέλιδου κειμένου με το οποίο καλούν συντρόφους/ισσες, στρεφόμενοι εναντίον όλων των τάσεων, να πυκνώσουν τις γραμμές του ΣΧΗΜΑΤΟΣ-Πλατφόρμα 2010!. Έχουν πάρει τις αποφάσεις τους…

Προς τους συντρόφους/ισσες που ρωτούν τι συμβαίνει πρέπει να είμαστε σαφείς: όπως έχουμε τονίσει οι τάσεις δεν είναι μορφώματα αιώνια. Ο καθένας/μια αυτοπροσδιορίζεται. Μιλάμε πλέον για μια νέα τάση που διαμορφώνεται περί τον Πρόεδρο- κάθε Πρόεδρος μπορεί να διαμορφώνει την δική του τάση. Υπογραμμίζουμε απλά ότι φεύγουν την κρισιμότερη στιγμή για την Αν. Πτέρυγα…

3. Διαμορφώσαμε μέσα από μια κοινή πορεία, δυσκολίες, κρατήματα, παλινωδίες μιας επίπονη δηλαδή διαδικασία, στις 16/06/2007 την ΑΠ.

Είμαστε περήφανοι για την επιλογή μας αυτή.

Ο κομματικός ιστορικός του μέλλοντος θα αναδείξει την μεγάλη συνεισφορά της…

Από αυτή τη θέση θα ήθελα να υπενθυμίσω γιατί ο χώρος μας πάσχει πολλές φορές από ένα σύνδρομο …ΑΥΤΟΚΑΤΑΔΙΚΗΣ.

Επιβεβαιωθήκαμε για τη στάση μας, τις πολιτικές μας θέσεις και προβλέψεις για μεγάλα κομβικού χαρακτήρα γεγονότα. Θυμηθείτε την περίφημη κυβέρνηση με επίκεντρο την Αριστερά του τελευταίου Συνεδρίου, την σφοδρή κριτική μας για την πολιτική αλαζονεία που επέδειξε η ηγεσία την περίοδο της δημοσκοπικής έκρηξης, για τα λάθη και τις παραλείψεις την περίοδο του Δεκεμβρίου 2008, το Διαρκές Συνέδριο για το Πρόγραμμα, που τον μόχθο της επιτροπής που δούλεψε, -άσχετα από τη δική μας διαφωνία και το λευκό μας-. Θυμηθείτε, υποστηρίζαμε ότι θα το πετάξει στα αζήτητα ο ΣΥΡΙΖΑ και …ήλθαν τα 15 σημεία.Θυμηθείτε το υποταγμένο στις απίθανες απαιτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ευρωψηφοδέλτιο, την αντίδρασή μας στη γελοιοποίηση που θα προκαλούσε η απόφαση με τους 11 αρχηγούς, τη στάση αρχής μας απέναντι στη διαμάχη και πόλεμο χαρακωμάτων Τσίπρα –Αλαβάνου.

4. Σήμερα στα χέρια σας έχετε ένα εισηγητικό κείμενο με την ευθύνη του Συντονιστικού και της Γραμματείας του.

Αποτελεί ένα κείμενο θέσεων και κατεύθυνσης. Θα αποτελεί το Ντοκουμέντο της Πανελλαδικής Σύσκεψης μετά τη συζήτησή μας.

Περιλαμβάνονται οι κεντρικές μας θέσεις, ας πούμε τα αγκωνάρια της ιδεολογικοπολιτικής μας συγκρότησης.

Η δική μας απάντηση στη δίνη της οικονομικής κρίσης.

Τι εμείς εννοούμε ως αριστερή προγραμματική αντιπολίτευση.

Όλα αυτά στηριγμένα και έχοντας ως προγραμματικό υπόβαθρο το Κείμενο Συμβολής που καταθέσαμε ως ΑΠ στο Διαρκές Συνέδριο για το Πρόγραμμα του ΣΥΝ τον Φεβρουάριο του 2009.

Όπως γνωρίζετε έχουμε αποφασίσει να αναδείξουμε και παρουσιάσουμε θέσεις προβληματισμούς και προτάσεις για τα μεγάλα κεντρικά ζητήματα της χώρας

Αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας για το Έκτακτο Συνέδριο και της Διήμερης πανελλαδικής Σύσκεψης μεθαύριο. Έχουμε αποφασίσει ως ΑΠ να μιλήσουμε προγραμματικά και πολιτικά,

Στις αρχές του χρόνου μιλήσουμε για το σχέδιο Καλλικράτης όπως πρωτοπαρουσιάζονταν, ανοίξαμε τη συζήτηση για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.

Την Τετάρτη, 17/02/10 μιλήσαμε για την οικονομία: «Ανιχνεύοντας προτάσεις διεξόδου από την κρίση», σε μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση και από άποψη περιεχομένου και προσέλευσης. Ελπίζουμε και επιδιώκουμε να εκδώσουμε τα πρακτικά σύντομα

Στοχεύουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση σε δυο νέους κύκλους τις προσεχείς εβδομάδες

- εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές για την κρίση

-Αριστερά και οικολογία. Η πράσινη ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Για λόγους οικονομίας της συζήτησης, δεν θα θελήσω να αναφερθώ εκτενώς στα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα. Στο εισηγητικό μας κείμενο είναι επαρκώς αναπτυγμένα.

5. Η προετοιμασία της νέας πορείας του ΣΥΝ όπως την αντιλαμβανόμαστε ως Ανανεωτική Πτέρυγα, απαιτεί την ήττα των αριστερίστικων απόψεων και πολιτικών επιλογών, εντός και εκτός ΣΥΝ.

Βασικός φορέας αυτής της προσπάθειας αλλά όχι ο μόνος – και δεν ενδιαφερόμαστε ούτε στοχεύουμε να είμαστε μόνοι – μπορεί να είναι η Ανανεωτική Αριστερά. Βρίσκεται σήμερα διάσπαρτη στην κοινωνία (ένα μέρος της συσπειρώνεται στην Α. Π.) και τείνει να υποχωρεί οργανωτικά, αν και είναι, όλο και περισσότερο, πολιτικά και ηθικά δικαιωμένη.

Η Διήμερη Πανελλαδική Σύσκεψή μας φιλοδοξούμε να συνιστά ένα σταθερό βήμα προς την επείγουσα ανασύνταξη της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Η ανάδειξη της πολιτικής και ιδεολογικής ταυτότητας, των προτάσεων της Ανανεωτικής Αριστεράς – και όχι η υποταγή σε δογματικές ή αριστερίστικες νοοτροπίες - είναι ο μοναδικός δρόμος σήμερα για την αντιστροφή του κλίματος ασφυξίας, που παραλύει τις δυνάμεις της ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής ανανεωτικής αριστεράς.

Η ενεργοποίηση, η πολιτική συνάντηση αυτών των δυνάμεων και ο διάλογος με τις δυνάμεις της οικολογίας και του αριστερού σοσιαλιστικού χώρου είναι πρώτη προτεραιότητα σήμερα.

Το κάλεσμά μας αυτό απευθύνεται σε όλους τους αριστερούς πολίτες και πρώτα από όλα στον κόσμο του ΣΥΝ. Σήμερα περισσότερο από ποτέ γίνεται σαφές ότι δεν θα δυναμώσουμε το χώρο της μη δογματικής αριστεράς - που αναζητά και αμφισβητεί – αν υποκύψουμε στις σειρήνες ενός αριστερισμού που μας περιθωριοποιεί. Δεν καταπολεμούμε τις αδιέξοδες πολιτικές του ΚΚΕ προσπαθώντας να το αντιγράψουμε εν μέρει και ανεπιτυχώς. Ούτε καλλιεργώντας την εικόνα ότι οι επαναστατικές δυνάμεις βρίσκονται στους δρόμους και παίζουν “κλέφτες και αστυνόμους”.

Διδασκόμαστε – πρέπει όλοι να διδαχθούμε - από την κατάσταση των μαζικών κινημάτων το 2009, ύστερα από το Δεκέμβρη.

Αντιλαμβανόμαστε ότι βάση κοινών αγώνων με ευρύτερες, και πέραν της αριστεράς κοινωνικές δυνάμεις, του σοσιαλιστικού και οικολογικού χώρου, δεν μπορεί να αποτελούν ούτε οι «ανατροπές του συμφώνου σταθερότητας» ούτε τα παντός είδους «μπλοκαρίσματα».

Το 2010 είναι κρίσιμο για τη χώρα και για τις αριστερές δυνάμεις και ειδικότερα τις ανανεωτικές. Δεν πρέπει να αποκλείουμε σοβαρές ανακατατάξεις. Από τις επιλογές μας θα κριθούμε αν θα είμαστε στη σωστή πλευρά ή στη λάθος.

6. Στην τελευταία μαζική διαδικασία της Α.Π. (Σεπτέμβριος 2009), άνοιξαν όλα τα θέματα που αφορούν την προοπτική της Α.Π. ως μιας συλλογικότητας του ΣΥΝ.

Από το θέμα της παραμονής ή όχι στον ΣΥΝ και τη συγκρότηση ενός άλλου πολιτικού φορέα της Ανανεωτικής Αριστεράς, μέχρι τη διαμόρφωση μιας ευέλικτης τακτικής που θα επιτρέπει προοπτικά την αλλαγή των εσωτερικών συσχετισμών στον ΣΥΝ και την ενίσχυση των ανανεωτικών ιδεών μέσα σ’ αυτόν.

Οποιαδήποτε συζήτηση για τα θέματα αυτά δεν μπορεί να γίνεται ερήμην της πραγματικότητας που διαμορφώνεται καθημερινά στον ΣΥΝ, με αγνόηση του γεγονότος ότι πολλοί σύντροφοι/ισσες που ανήκουν στην Α.Π. δεν συμμετέχουν ουσιαστικά, αλλά ορισμένοι/ες από αυτούς/ές ούτε και τυπικά, στις διαδικασίες του ΣΥΝ, και κυρίως, με παραγνώριση της αυξανόμενης κριτικής από μέλη και στελέχη της Α.Π. για ατολμία της ηγεσίας της Α.Π.

Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει στις γραμμές μας, ακριβώς επειδή πρόκειται για μία ζωντανή και σε διαρκή εξέλιξη διαδικασία, με δεδομένα που αλλάζουν και με στοιχεία που προστίθενται καθημερινά, είναι ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΕ ΟΛΑ.

Στις συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά το εκλογικό αποτέλεσμα (θετικό εκλογικό ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ, διαμόρφωση ισχυρής κοινοβουλευτικής παρουσίας της Α.Π., αξιοσημείωτες καταγραφές στελεχών σε όλη την Ελλάδα) πορευτήκαμε με κατεύθυνση την εξάντληση όλων των περιθωρίων για την αλλαγή της πολιτικής του ΣΥΝ. Αλλαγή και σε ό,τι αφορά τις πολιτικές κατευθύνσεις και σε ό,τι αφορά την πολιτική των συμμαχιών. Σε όλες μας τις προτάσεις, όμως αντιμετωπίζαμε ένα ΤΕΙΧΟΣ από την πλευρά της ηγεσίας…

Οι αποφάσεις της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν αρνητική τομή στην πορεία του. Η θέσπιση ενιαίου μητρώου μελών, κάρτας μέλους, η συγκρότηση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικών κινήσεων βάσης, ενδιάμεσων οργάνων, η λήψη αποφάσεων επί όλων των θεμάτων με πλειοψηφία κλπ. διαμορφώνουν μια καινούργια πραγματικότητα.

Κλειδί για την εκτίμηση της μελλοντικής εξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ και συνακόλουθα του ΣΥΝ είναι η ερμηνεία της συνολικής πορείας του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Αν δηλαδή, αργά αλλά σταθερά και δια της διολισθήσεως, ο ΣΥΡΙΖΑ μετασχηματίζεται σε ενιαίο κόμμα.

Σε τέτοιο ενδεχόμενο η Α.Π. θα κληθεί να αποφασίσει για τη συμμετοχή της ή όχι σε ένα πολιτικό οργανισμό με τα αρνητικά χαρακτηριστικά που κατά καιρούς έχουμε επισημάνει και διαφωνήσει.

Με την τελευταία απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ για τη διεξαγωγή του Εκτάκτου Συνεδρίου, στο 1ο δεκαήμερο του προσεχούς Μαΐου, οι εσωκομματικές εξελίξεις επιταχύνονται.

Η επιχειρηματολογία, που στήριξε την πρόταση για Έκτακτο Συνέδριο, προδιαγράφει και τις επιδιώξεις της ηγεσίας για αποφάσεις του τελικού σώματος, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα επίμαχα για την Α.Π. ζητήματα. Η εισήγηση του Προέδρου για το Συνέδριο έλκεται από την ιδέα της επιστροφής σε ένα καθεστώς εσωκομματικής μονολιθικότητας με περιορισμό των διαφορετικών απόψεων στη δημόσια έκφρασή τους, με ασαφείς αναφορές στην ανάγκη αλλαγών στη δομή και λειτουργία του κόμματος και με σαφή απαίτηση από τα μέλη του κόμματος, και προφανώς και από το ίδιο το Έκτακτο Συνέδριο, να επαναβεβαιώσουν τις πολιτικές επιλογές του 4ου και 5ου Συνεδρίου-την περίφημη «αριστερή στροφή»-, καθώς και να επαναβεβαιώσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί στρατηγική επιλογή και να συμβάλλουν στην υλοποίηση των αποφάσεων της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.

7. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του ΣΥΝ με τον ΣΥΡΙΖΑ, στις τελευταίες συνεδριάσεις της ΠΓ και της ΚΠΕ αλλά και σε δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών μας, οριοθετήσαμε με σαφήνεια το πλαίσιο στο οποίο προτείνεται να κινηθούμε ως Α.Π.

Το πλαίσιο αυτό αποφάσισε ομόφωνα και το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ της Α.Π. στις 07/02/10 και έχει ως ακολούθως:

Επαναβεβαιώνουμε τη θέση μας ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα. Παραμένει σταθερή η θέση μας ότι δεν θα πάρουμε κάρτες μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα δεχθούμε να εγγραφούμε σε ενιαίο μητρώο μελών στις τοπικές οργανώσεις.

Είχαμε υποστηρίξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει πολιτική συμμαχία. Είχαμε ζητήσει τον ανακαθορισμό των σχέσεων ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Η κρίση που βαθαίνει καθημερινά στο σχήμα αποδεικνύει τα πραγματικά όριά του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως σχήμα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Ότι είχε να δώσει το έδωσε. Τώρα λειτουργεί μόνο ως τροχοπέδη των εξελίξεων ή ως όχημα που βαδίζει στον αντισυστημισμό και τον αριστερισμό.

Ζητάμε γι΄αυτό την απεμπλοκή του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι γατί δεν προσβλέπουμε στην αναγκαιότητα συμμαχικών σχημάτων. Αυτό δεν πάει παρά πέρα. Η πρότασή μας για συμμαχικό σχήμα με τους οικολόγους-πράσινους ανοικτή σε δυνάμεις της αριστεράς είναι δεδομένη.

Χαράξαμε με σαφήνεια τις δικές μας «κόκκινες γραμμές». Αυτές βέβαια θα έπρεπε να είναι και οι κόκκινες γραμμές του κόμματος.

Επαναλαμβάνω τη δική μας κόκκινη γραμμή, και αυτό ζητούμε να γίνει κατανοητό από όλους και όλες στον ΣΥΝ και κυρίως από την ηγεσία. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα. δεν θα πάρουμε κάρτες μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα δεχθούμε να εγγραφούμε σε ενιαίο μητρώο μελών στις τοπικές οργανώσεις. Δεν δεχόμαστε τις σχετικές αποφάσεις της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ και απορρίπτουμε τη λογική της συγκρότησης της 4ης Παν. Συνδιάσκεψης. Σε αυτά ζητάμε και θα διεκδικήσουμε ξεκάθαρη απόφαση από τα καταστατικά όργανα του ΣΥΝ.

Μετά την απόφαση της ΚΠΕ για Έκτακτο Συνέδριο τον Μάιο, η Διήμερη Πανελλαδική Σύσκεψη της Α.Π. θα έχει και την αποκλειστική ευθύνη για τη χάραξη της «γραμμής» αντιμετώπισης όλων των σχετικών με το Έκτακτο Συνέδριο.

Αυτό σημαίνει ότι:

Α. μέσα από τις σημερινές και αυριανές διαδικασίες μας πρέπει να επιβεβειώσουμε την απόφασή μας για κατάθεση στην Επιτροπή Θέσεων ενός πλήρους ξεχωριστού κειμένου.

Αν ναι, και ελπίζω ότι θα υπάρχει πλήρης συμφωνία, καλούνται όσοι και όσες επιθυμούν να συμβάλλουν να δηλώσουν συμμετοχή. Και την προσεχή Τρίτη, στα γραφεία του ΣΥΝ 3ος όροφος, και ώρα 6:00μμ να είναι εκεί.

Β. Συνεχίζουμε την πορεία μας για την κοινή πορεία και δράση μαζί με της δυνάμεις της Πρωτοβουλίας και της ΑΡ.ΣΗ. για την ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς προωθώντας τις θεματικές πολικές εκδηλώσεις μας. Προωθούμε το μηνιαίο περιοδικό που ετοιμάζουμε.

Γ.Τελευταίο αλλά όχι έσχατο, το ζήτημα της συμμετοχής στο Έκτακτο Συνέδριο

Η υπόθεση αυτή έχει ταλανίσει όλους και όλες που συμμετέχουμε στην ΑΠ και στον ΣΥΝ.

Υπάρχουν απόψεις που επιμένουν ότι όπως εξελίχθηκε το Συνέδριο με τις διαδικασίες και στοχεύσεις του θα είναι μια παρωδία και δεν έχει τίποτα να δώσει η συμμετοχή μας.

Από την άλλη παρουσιάζονται οι απόψεις που υπογραμμίζουν ότι την όποια μάχη δεν τη δίνουμε από τα σπίτια μας αλλά συμμετέχοντας.

Εδώ θα αποφασίσουμε μέσα από αυτή τη συμμετοχική διαδικασία το τι θα κάνουμε.

Το μείζον, το κορυφαίο όμως θέμα είναι ότι και αν αποφασίσουμε θα συνομολογήσουμε ότι θα πάμε και θα το κάνουμε όλοι και όλες μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: