Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Δήλωση Γιώργου Λουκαίδη, Μέλους Κ.Ε. ΑΚΕΛ για τις πληροφορίες περί ενδεχόμενης επίσκεψης του δικτάτορα Πατακού στο μνημόσυνο Γρίβα.Ο Πατακός είναι ανεπιθύμητος στην Κύπρο


Για την πρόσκληση προς τον Πατακό να παραστεί στο μνημόσυνο του Γρίβα



 
Οι πληροφορίες ότι έχει απευθυνθεί πρόσκληση για να παραστεί ο δικτάτορας Πατακός στο ετήσιο μνημόσυνο του Γρίβα δεν συνιστούν παρά μια κατάφορη πρόκληση προς τα δημοκρατικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.
Είναι φυσιολογική η οργή και αγανάκτηση που ο κάθε δημοκρατικός πολίτης αισθάνεται στο άκουσμα και μόνο αυτής της είδησης, δεδομένου ότι οι τραγικές συνέπειες από το έγκλημα της Χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β’ δεν εξέλειπαν αφού το κορμί της Κύπρου συνεχίζει να αιμορραγεί από τη συνέχιση της κατοχής και της διχοτόμησης της πατρίδας που επέφερε το δίδυμο έγκλημα του πραξικοπήματος και της εισβολής.
Η σκέψη και μόνο κάποιοι να καλέσουν τον χουντικό Πατακό στο μνημόσυνο του Γρίβα, αποδεικνύει για άλλη μια φορά τους δεσμούς που ο Γρίβας και η ΕΟΚΑ Β΄ είχαν με την χούντα και καταρρίπτει τον μύθο περί του αντιχουντικού τάχα Γρίβα.
Ο Πατακός είναι ανεπιθύμητος στην Κύπρο, όπως ανεπιθύμητα και καταδικαστέα είναι τα ιδεολογήματα που πρεσβεύουν οι ομοϊδεάτες του στην Κύπρο οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα ξανασηκώνουν κεφάλι μέσα από ακροδεξιά σχήματα τύπου Χρυσής Αυγής.
Αρκετά έχουμε υποφέρει ως λαός από τα «ανδραγαθήματα» τους και δεν θα τους επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν σε νέες συμφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: