Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Tσ σκυλάκια των Η.Π.Α έτρεξαν να προσφέρουν "νέο αίμα" στο Αφγανιστάν.1.000 στρατιώτες ακόμη στέλνει η Πολωνία και 85 η Αλβανία.Συνολικά 3.000 Πολωνοί θα υπηρετούν στο Αφγανιστάν και 360 Αλβανοί.

Ακόμη 1.000 στρατιώτες δεσμεύτηκε να στείλει στο Αφγανιστάν η Πολωνία, όπως ανακοίνωσε ο πολωνός υπουργός Άμυνας. Η Αλβανία αποφάσισε να στείλει 85 επιπλέον στρατιώτες στο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα. 
Με την απόφαση αυτή της Πολωνίας , οι πολωνοί στρατιώτες στη χώρα θα αυξηθούν στους 3.000. Αυτή τη στιγμή στο Αφγανιστάν υπηρετούν 2.000 πολωνοί στρατιώτες. Από το 2002 - όταν η Πολωνία έστειλε στρατό στη χώρα - 15 στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 100 έχουν τραυματιστεί. 
Παράλληλα, η Αλβανία αποφάσισε να στείλει 85 επιπλέον στρατιώτες στο Αφγανιστάν, όπου οι αμερικανικές αρχές έχουν ζητήσει από τις χώρες του ΝΑΤΟ να στείλουν ενισχύσεις. Την ανακοίνωση έκανε ο αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα. 
"Η Αλβανία θα αυξήσει κατά 85 στρατιωτικούς τη δύναμη της του στο Αφγανιστάν για να ενισχύσει την υποστήριξή της στη διεθνή συμμαχία μετά από αίτημα των αμερικανικών αρχών", δήλωσε ο Μπερίσα σε συνέντευξη Τύπου στα Τίρανα. 
Το αλβανικό εκστρατευτικό σώμα στη χώρα αυτή θα αυξηθεί έτσι σε περίπου 350 άνδρες - 262 αλβανοί στρατιώτες σταθμεύουν ήδη στην περιοχή της Χεράτ, στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν, υπό την ηγεσία των ιταλικών στρατευμάτων. 
Η Αλβανία, μέλος του ΝΑΤΟ από τον Απρίλιο, ήταν μία από τις πρώτες χώρες που έστειλαν στρατεύματα στο Ιράκ μετά την εισβολή στη χώρα αυτή υπό την ηγεσία των ΗΠΑ το 2003. Το αποτελούμενο από 218 στρατιώτες αλβανικό εκστρατευτικό σώμα εγκατέλειψε το Ιράκ τον Δεκέμβριο του 2008.
Μονάδες του Αλβανικού στρατού έχουν επίσης αναπτυχθεί στη διεθνή ειρηνευτική δύναμη στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, συμμετέχουν σε άλλες αποστολές διατήρησης της ειρήνης του ΝΑΤΟ, καθώς και στην αποστολή Eufor στo Τσαντ. 


Στην φωτογραφία Πολωνοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν.
Ως τώρα 15 έχουν σκοτωθεί και 100 τραυματιστεί,
στο όνομα της ΠολωνοΑμερικανικής φιλίας.
Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: