Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του ΑΚΕΛ



Με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων το ΑΚΕΛ απευθύνει προς τον κυπριακό λαό τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχές.
Με ιδιαίτερα αισθήματα αγάπης και στοργής αγκαλιάζουμε όλους εκείνους τους συμπατριώτες μας που εξακολουθούν να βιώνουν στην προσωπική τους ζωή τα αποτελέσματα της προδοσίας και της εισβολής του 1974. Εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας.
 
Το ΑΚΕΛ απευθύνει εγκάρδιες ευχές και προς τους απόδημους συμπατριώτες μας, εκφράζοντας για μια ακόμα φορά εκτίμηση για την συμβολή τους στον αγώνα υπέρ των δικαίων της Κύπρου.
 
Το ΑΚΕΛ απευθύνει θερμές ευχές και προς τους αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο. Διαβεβαιώνει ότι θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στις διακρίσεις, τον ρατσισμό και τη ξενοφοβία και θα προωθεί την καλλιέργεια κουλτούρας σεβασμού προς την προσωπικότητα και τον πολιτισμό κάθε ανθρώπου.
 
Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης και ανθρώπινης θαλπωρής. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και συμπάθεια μας προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή. Τους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο για να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στις δυσκολίες που συναντούν. Πάγια θέση του ΑΚΕΛ είναι ότι η πολιτεία έχει χρέος να αγκαλιάζει με στοργή και φροντίδα τους συμπολίτες μας που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη. Η κυβέρνηση Χριστόφια έχει ήδη αποδείξει έμπρακτα την κοινωνική της ευαισθησία και τη φροντίδα της προς τους μειονεκτούντες συμπολίτες μας. Παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης όχι μόνο δεν έχει συρρικνωθεί αλλά αντίθετα, όπως αποδεικνύει και ο πρόσφατα εγκριθείς κρατικός προϋπολογισμός, συνεχώς ενισχύεται και διευρύνεται.
 
Τα Χριστούγεννα έχουν καθιερωθεί επίσης ως γιορτή της ειρήνης και της ελπίδας. Ο κυπριακός λαός παλεύει για ειρήνη, αγωνίζεται για τον τερματισμό της κατοχής, για επανένωση της πατρίδας μας και για αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας με την πολιτική και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει έχει αναγεννήσει την ελπίδα για δίκαιη λύση το συντομότερο δυνατό. Παρά τις δυσκολίες στις απευθείας συνομιλίες το παράθυρο ελπίδας παραμένει ανοικτό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και το ΑΚΕΛ θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να γίνει η ελπίδα πραγματικότητα και να υλοποιηθεί το όραμα μιας ελεύθερης και επανενωμένης πατρίδας, στην οποία Ε/κύπριοι, Τ/κύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι να ζούμε μαζί σε   συνθήκες ειρήνης, ελευθερίας, ασφάλειας και συνεργασίας.
 
Το ΑΚΕΛ εύχεται να επικρατήσει η ειρήνη και το δίκαιο σε ολόκληρο τον κόσμο. Εύχεται να γίνει κατορθωτή η αποτροπή της οικολογικής καταστροφής. Σε συνθήκες επικράτησης ιμπεριαλιστικών πολιτικών και της ασυδοσίας των πολυεθνικών και του νεοφιλελευθερισμού, η πραγμάτωση αυτής της ευχής φαίνεται απομακρυσμένη. Η μοναδική επιλογή είναι αυτή του οργανωμένου αγώνα για ελευθερία, δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και διάσωση του πλανήτη. Χρόνια πολλά. Ευτυχία και πρόοδος για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: