Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για τις δραστηριότητες σε σχολεία, με αφορμή την επέτειο από την πτώση του τείχους του Βερολίνου



08/12/09


Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
Με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων από την πτώση του τείχους του Βερολίνου, ξεδιπλώθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα κράτη - μέλη, μια συντονισμένη προσπάθεια προπαγάνδας, με στόχο τη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και μνήμης και την εξίσωση κομμουνισμού - φασισμού.
Ο διεθνής συσχετισμός δυνάμεων το 1945 που οδήγησε στο να χωριστεί όχι μόνο μία χώρα, η Γερμανία, αλλά και μια πόλη που βρισκόταν ολόκληρη στην Ανατολική Γερμανία και το αυτονόητο δικαίωμα της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας (ΓΛΔ) να υπερασπίσει την ύπαρξή της, επιχειρείται να εμφανιστεί ως «ολοκληρωτισμός» και «αντιδημοκρατική πράξη».
Στον κύκλο της αντιδραστικής και ανιστόρητης προπαγάνδας, που αναπτύχθηκε και στη χώρα μας, εντάχθηκε και το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι με επίσημες εγκυκλίους σχολικών συμβούλων καλούνταν εκπαιδευτικοί και σχολεία να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή μαθητών σε διαγωνισμούς και εκδηλώσεις για την επέτειο της πτώσης του τείχους.    
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ Υπουργός,αν η κυβέρνηση και το αντίστοιχο υπουργείο καλύπτει τέτοιες ενέργειες που μετατρέπουν την εκπαιδευτική διαδικασία σε χώρο ανάπτυξης ανιστόρητων και μονοδιάστατων αντιλήψεων και που στόχο έχουν να χειραγωγήσουν τη συνείδηση των νέων ανθρώπων.

Ο βουλευτής
Γιάννης Πρωτούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: