Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Τούσσα καταγγέλοντας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ που ενθαρρύνουν και στηρίζουν την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ κατά











Με παρέμβασή του κατά την διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σήμερα στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, κατήγγειλε τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και την ΕΕ για την ενθάρρυνση και τη στήριξη της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού.



Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ανέφερε τα παρακάτω:



«Η ιμπεριαλιστική πολιτική στήριξης του Ισραήλ από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, η αναβάθμιση των σχέσεων και γενικότερα των ζητημάτων που περιλαμβάνει η Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ, ενισχύουν την επιθετικότητα και την αδιαλλαξία του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό.Σύμφωνα με τα στοιχεία η φετινή χρονιά είναι η πλέον αιματηρή για τον Παλαιστινιακό λαό.Μόνο κατά τη διάρκεια της πολεμικής επιχείρησης "Χυτό Μολύβι" του Ισραηλινού στρατού στη Γάζα (27.12. 2008 - 18.01.2009) δολοφονήθηκαν 1443 Παλαιστίνιοι (ανάμεσά τους 340 ανήλικα παιδιά και 111 γυναίκες).



Χωρίς δίκη κρατούνται παράνομα στις ισραηλινές φυλακές 9.600 Παλαιστίνιοι.



Το τείχος του αίσχους επεκτείνεται στα 450 χιλιόμετρα με σχεδιασμό να φτάσει τα 750 χιλιόμετρα.Κατεδαφίζονται σπίτια και υποδομές στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη που παράνομα έχει προσαρτήσει το Ισραήλ επεκτείνει τους εποικισμούς του, περίπου 500.000 έποικοι στη Δυτική Όχθη, 190.000 στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό για άμεση, δίκαιη και βιώσιμη λύση του παλαιστινιακού ζητήματος σύμφωνα με τις αποφάσεις 194, 242, 338 και 237 των Ηνωμένων Εθνών.Δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα εδάφη του 1967 με πρωτεύουσα την ΑνατΣτοίχιση  στο  κέντροολική Ιερουσαλήμ, που θα έχει κυριαρχία στο έδαφος και στα σύνορά του και θα προβλέπει την επιστροφή των προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: