Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Κ.Κ.Ε-Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις αποφάσεις της Συνόδου των Υπουργών Παιδείας της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Η σύνοδος των Υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέτασε την πορεία υλοποίησης των αποφάσεων της Λισσαβόνας και της Μπολόνια, στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης και αποφάσισε τη λήψη άμεσων μέτρων για ταχύτερη και βαθύτερη αναπροσαρμογή όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και της κατάρτισης με βάση τις αντιδραστικές ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων. Στο επίκεντρο τους βρέθηκαν:

  • Το περιεχόμενο και η οργάνωση της μάθησης στη βάση των αναγκών της αγοράς.
  • Η αξιολόγηση και οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.
  • Να δεθεί η κατάρτιση -μέσω της δια βίου μάθησης και της «κινητικότητας»- με τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.
  • Η τριτοβάθμια εκπαίδευση να γίνει ευρύτατο πεδίο επιχειρηματικών επενδύσεων.

Στόχος τους είναι η εκπαίδευση να υπηρετήσει τη διαμόρφωση του αυριανού «απασχολήσιμου» και προπαντός στον έλεγχο της σκέψης και της δράσης του αυριανού εργατικού δυναμικού. Υλοποίηση αυτών των αποφάσεων σημαίνει βάθεμα της ταξικής διαλογής στην εκπαίδευση.

Οι προγραμματικές δηλώσεις και τα μέτρα που έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ευθυγραμμίζονται με την ενιαία στρατηγική της ΕΕ και είναι συνέχεια της πολιτικής της ΝΔ.

Καμία αυταπάτη, καμία αναμονή! Τώρα οργανωμένη λαϊκή, νεολαιίστικη πάλη για να μπουν εμπόδια και τελικά να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην παιδεία. Ανυπακοή στην πολιτική ΕΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ. Πάλη για την παιδεία και την κοινωνία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: