Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΚΟΥΒΑ Απαιτεί ενέργειες κατά των εγκληματικών επιθέσεων


«Η Κούβα επιθυμεί να θυμίσει πως, για 50 χρόνια, διαδοχικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ έχουν οργανώσει, ενθαρρύνει και επιτρέψει να διεξαχθούν αμέτρητες τρομοκρατικές επιθέσεις» εναντίον της, ενώ «άνθρωποι προερχόμενοι και από άλλες χώρες έχουν υπάρξει θύματα», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, σε επίσημο γράμμα που απέστειλε στον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.
Με τη συγκεκριμένη επιστολή, η Κούβα απαιτεί από τις ΗΠΑ να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα ενάντια στους τρομοκράτες - εγκληματίες που δραστηριοποιούνται από το έδαφός τους ενάντια στο Νησί της Επανάστασης. Καταγγέλλει επίσης την πρόσφατη απελευθέρωση του γνωστού εγκληματία Σαντιάγο Αλβαρες Φερνάντες Μαγκρινιάτ, που είχε συλληφθεί με την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και στη βοήθεια που έδωσε στον εγκληματία και πρώην πράκτορα της CIA, Λουίς Ποσάδα Καρίλες, να εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ.
Τέλος, το επίσημο γράμμα υπογραμμίζει την ανάγκη απελευθέρωσης των πέντε Κουβανών πατριωτών, που βρίσκονται άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ, επειδή ξεσκέπασαν τα επιθετικά σχέδια αντικουβανικών ομάδων ενάντια στο Νησί της Επανάστασης.


ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: