Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Οι πρώτοι 250 ψήφοι στο γκάλοπ του kke4ever

Έχουμε λοιπόν ένα μικρό δείγμα 250 ατόμων που ψήφισαν στο γκάλοπ μας.Υπενθυμίζουμε πως ο κάθε φίλος-η του μπλογκ έχει επιλογή να αλλάξει την ψήφο του.Δηλαδή είναι μια δυναμική έρευνα που δείχνει  ποιο-ποια κόμματα εκφράζουν τον επισκέπτη-ια του http:// kke4ever.blogspot.com.
Στους πρώτους 250 το Κ.Κ.Ε είναι τρίτο με 29%, που σημαίνει ότι μας διαβάζουν άτομα από πολλούς χώρους της αριστεράς και όχι μόνο κουκουέδες.Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 42%  είναι πρώτος με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο σχηματισμό.Η έκπληξη είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που είναι στην δεύτερη θέση με 32% αλλά και το υψηλό ποσοστό του Κ.Κ.Ε(μ-λ) με 14%.Τα άλλα κόμματα έχουν μονοψήφια ποσοστά.Πολλοί έχουν κάνει χρήση της πολλαπλής επιλογής.Έτσι είχαμε άτομα που ψηφίσανε Κ.Κ.Ε και ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΟΙΚΟΛ.ΠΡΑΣΙΝΟΙ και άλλους πολλούς συνδυασμούς.Ο μέσος όρος ψήφων ανά άτομο είναι 1,44 κόμματα!Επομένως αρκετοί συμφωνούν τις απόψεις 2 τουλάχιστον κομμάτων.Ενθαρρυντικό αυτό ιδίως όταν μιλάμε για τον χώρο της αριστεράς.
Υπήρξαν βέβαια και πολλά μονοκούκια!Επίσης να αναφερθώ στην παρουσία 8 ψήφων στην Χρυσή Αυγή! (3%).Φαίνεται οι φασίστες που και που ρίχνουν και μια ματιά στο τι γράφουν οι κομμουνιστές.
Και τέλος μια διευκρίνιση.Στην μικρή μας δημοσκόπηση δεν βάλαμε πολιτικά σχήματα που δεν είχαν πάρει πάνω από 10.000 ψήφους όπως δεν είχαμε επιλογές κομμάτων σαν την Ένωση Κεντρώων και τους Οικολόγους Βεργή για να μην δημιουργηθεί ένα κύμα ψήφου χαβαλέ.Οι επιλογές δεν με εκφράζει τίποτα ή αναρχία κλπ κλπ που μας ζήτησαν κάποιοι φίλοι θα ήταν γενικόλογες, μια και το ερώτημα δεν αφορά ιδεολογίες, αλλά πολιτικούς σχηματισμούς.
Μόλις με το καλό φτάσουμε τους 500 ψήφους θα κάνουμε και σύγκριση των νέων δεδομένων!


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ 250 ΨΗΦΟΥΣ


 1)  ΣΥ.ΡΙΖ.Α          42 %
2) ΑΝΤΑΡΣΥΑ        32 %
  3) Κ.Κ.Ε                29 %
 4) Κ.Κ.Ε(μ-λ)         14 %
5) ΠΑ.ΣΟ.Κ              8 %
6) ΟΙΚ.ΠΡΑΣΙΝ.        6 %
 7) Ν.Δ                      3 %
-ΧΡΥΣΗ.ΑΥΓΗ           3 %
 9) ΔΗ.ΑΝΑ.               2 %
 -ΛΑ.Ο.Σ                    2 %


Red Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: