Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Απεργία - απάντηση στις 17 Δεκέμβρη

Να προκηρύξουν 24ωρη απεργία για τις 17 του Δεκέμβρη καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου, ώστε να αντικρούσουν τον αντεργατικό τυφώνα και με σχέδιο να οργανώσουν την απεργιακή μάχη απευθυνόμενοι πλατιά σε όλους τους εργαζόμενους. Σήμερα - υπογράμμισαν χτες σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας - είναι επιβεβλημένη η κλιμάκωση του αγώνα, οι εργαζόμενοι να ορθώσουν το ανάστημά τους και να πουν: «Φτάνει πια. Καμία νέα θυσία»!

Απ' αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να λείψει κανείς, υπογράμμισε ο Γιώργος Πέρρος, και κάλεσε μαζί με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μετανάστες, τους συμβασιούχους και τους εργαζόμενους στα stage, να δώσουν αγωνιστικό «παρών» οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, η νεολαία. «Να συνταχθεί μαζί μας στον αγώνα κάθε τίμιος αγωνιστής, κάθε συνδικαλιστής που σέβεται τον εαυτό του και θέλει να παλέψει για τα εργατικά συμφέροντα και ας μη συμφωνεί σε όλα με το ΠΑΜΕ».
Εχουμε καθυστερήσει
Μας κατηγορούν, είπε ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, ότι «βιαζόμαστε να κάνουμε κινητοποιήσεις και δεν περιμένουμε να δούμε... Εμείς όμως εκτιμούμε ότι έχουμε καθυστερήσει. Γιατί οι απολύσεις των εργαζομένων στα stage δε θα γίνουν κάποτε στο μέλλον, αλλά ήδη γίνονται. Οι απλήρωτοι εργάτες δε θα υπάρξουν κάποτε, αλλά ήδη υπάρχουν και είναι εκατοντάδες. Οι ανασφάλιστοι εργάτες δεν είναι κάτι που αναμένεται, αλλά είναι εδώ ανάμεσά μας και είναι εκατοντάδες χιλιάδες.
Δεν υπάρχει τίποτα να περιμένουμε. Το τι θα γίνει έχει ήδη εξαγγελθεί. Εχει αναγγελθεί η μείωση των συντάξεων, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η αύξηση της φορολογίας στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα, το πάγωμα των μισθών. Την ίδια ώρα αυξήθηκαν τα διόδια, αυξάνονται οι τιμές στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα τρόφιμα, στα φάρμακα.
Επικαλούνται τα ελλείμματα. Γιατί όμως υπάρχουν ελλείμματα; Μήπως υπάρχουν υψηλοί μισθοί, υψηλές συντάξεις, καλό επίπεδο παροχών στην Υγεία; Τα ελλείμματα υπάρχουν, γιατί υπάρχουν υψηλά κέρδη. Γιατί είναι αμέτρητες οι χαρισματικές εισφοροαπαλλαγές στην εργοδοσία. Γιατί το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΔ χρησιμοποιούνται σαν μεγάλα πορτοφόλια για το κεφάλαιο και όχι για καλές συντάξεις και όχι γιατί είναι υψηλό το επίδομα ανεργίας».


Πηγή:Ριζοσπάστης


Δεν υπάρχουν σχόλια: