Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

 Γραμματεία Ικαρίας - Φούρνων του ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών της «NEL Lines».

Η Γραμματεία Ικαρίας και Φούρνων του ΠΑΜΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους ναυτεργάτες του πλοίου «Μυτιλήνη», αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας «NEL LINES» που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Το συγκεκριμένο πλοίο βρίσκεται από τις 5 Φλεβάρη δεμένο στο λιμάνι Καρλοβάσου Σάμου, λόγω μηχανικής βλάβης και από 19 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι σε αυτό πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, απαιτώντας τα δεδουλευμένα μηνών.
Η Γραμματεία Ικαρίας και Φούρνων του ΠΑΜΕ απαιτεί:

  • Την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των ναυτεργατών του πλοίου «ΜΥΤΙΛΗΝΗ», αλλά και των εργαζομένων σε όλα τα πλοία. Κανένας ναυτεργάτης απλήρωτος.
  • Την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση Σάμου - Ικαρίας - Φούρνων με Πειραιά και σύνδεση με Θεσσαλονίκη.
  • Σύγχρονα και ασφαλή πλοία με φθηνό εισιτήριο, δωρεάν για τις ευπαθείς ομάδες.
Διεκδικεί:
  • Να καταργηθεί ο κανονισμός 3577/92, ο νόμος 2932/2001, καθώς και όλοι οι μετέπειτα νόμοι που απελευθερώνουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και καταργούν το καμποτάζ.
  • Δημιουργία ενιαίου, αποκλειστικά δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που δεν θα υπηρετεί το εφοπλιστικό κέρδος, αλλά θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και οι θαλάσσιες μεταφορές θα αποτελούν κοινωνικό αγαθό.
  • Σύγχρονα και ασφαλή λιμάνια (αποκλειστικά στην ευθύνη του κράτους) με δημιουργία ή εκσυγχρονισμό των αναγκαίων λιμενικών υποδομών.
Η ανακοίνωση της Γραμματείας Ικαρίας και Φούρνων του ΠΑΜΕ καταλήγει:
«Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας, τα σωματεία εργαζομένων, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους συλλόγους και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους ναυτεργάτες του πλοίου "Μυτιλήνη"». 
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: