Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα


Συζητήσαμε με το προεδρείο της ΕΣΕΕ για τη δραματική κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι συμπατριώτες μας σήμερα στη χώρα, όχι μόνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά κυρίως εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής η οποία ουσιαστικά υπηρετεί τα συμφέροντα μεγάλων τραπεζικών και μονοπωλιακών ομίλων.

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει ριζοσπαστικές προτάσεις στην ελληνική κοινωνία - και στο κοινοβούλιο και στο ευρωκοινοβούλιο - σχετικά με όλα αυτά τα ζητήματα που απασχολούν τους μικροεπαγγελματίες και εμπόρους στη χώρα μας, όπως είναι για παράδειγμα τα ζητήματα της φορολογίας, του δανεισμού, των κόκκινων δανείων, του ασφαλιστικού κλπ. Για παράδειγμα ζητάμε άμεσα - και έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση νόμου - να μειωθεί, να κουρευτεί το χρέος των αυτοαπασχολούμενων προς τις τράπεζες, απ' τα δάνεια που έχουν πάρει, με όριο 30% γι' αυτούς που έχουν την επιχείρησή τους, 50% γι' αυτούς που έχουν βάλει λουκέτο και μέχρι 300 χιλ. ευρώ το δάνειο. Και αυτές είναι ορισμένες απ' τις προτάσεις που έχουμε. Για το ασφαλιστικό επίσης χρειάζεται δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών χωρίς βεβαίως να υπάρχει μείωση των συντάξεων. Εξυπακούεται ότι παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την Κυριακάτικη αργία έτσι ώστε να παραμείνει πραγματική αργία για όλα τα καταστήματα, για τους αυτοαπασχολούμενους και φυσικά να ενώσουν τον αγώνα τους, την αγωνία τους με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα με την εργατική τάξη, με τους υπόλοιπους ανέργους, με τους υπαλλήλους, με τους αγρότες της χώρας μας, έτσι ώστε σε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία, σε μια αντίσταση να οδηγηθεί η χώρα και οι ίδιοι σ' ένα καλύτερο μέλλον.

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: