Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Απόσπασμα για τις πολιτικές εξελίξεις από την παρέμβαση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, στην Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.


Δημήτρης Κουτσούμπας
«Επιβεβαιώνεται ότι και σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και στη φάση της όποιας καπιταλιστικής ανάκαμψης, με τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό.
Όλα τα μείγματα διαχείρισης που προτείνουν οι εταίροι - Κομισιόν,  ΕΚΤ, ΔΝΤ - και οι συνεταίροι τους στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι από χέρι κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα, αφού το μόνο που με συνέπεια υπηρετούν όλοι τους είναι η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, με το λαό να στενάζει, περιμένοντας τις ερχόμενες εκλογές.
Εκλογές που δεν πρόκειται να λύσουν αυτό το ουσιαστικό πρόβλημα, τη στιγμή που η διεκδίκηση, η αλληλεγγύη, ο αγώνας, η λαϊκή συμμαχία, η ανάπτυξη και αναζωογόνηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, που έπρεπε να αποκτήσουν την μέγιστη προτεραιότητα, είναι ακόμη πίσω, εξαιτίας των εμποδίων που βάζουν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Εάν η εργατική τάξη, το λαϊκό κίνημα, ο λαός δεν γίνει «αξιωματική αντιπολίτευση» σήμερα, πρωταγωνιστής των εξελίξεων, για να βρεθεί αυτός αύριο στην εξουσία, τότε θα ταλανιζόμαστε μέσα στο δικομματικό- διπολικό παιχνίδι, μετρώντας νέα χαμένα χρόνια.
Για να ανοίξει αυτός ο δρόμος, όμως, χρειάζεται ταυτόχρονα ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ παντού.
Αυτή τη μάχη καλούμαστε να δώσουμε το επόμενο διάστημα. Με ανοιχτή αγκαλιά σε όσους εργάτες, υπαλλήλους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, λαϊκές οικογένειες, έχουν εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ και δεν έχουν εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους διάττοντες αστέρες. Σε συμπαράταξη και κοινή συμπόρευση με το ΚΚΕ, με τις αγωνιστικές δυνάμεις του λαού μας.»

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: