Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή στήριξης της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στην Αναφορά της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Προς την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού ΚοινοβουλίουΗ Ευρωκοινοβουλευτική  Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στηρίζει και συντάσσεται με την Αναφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις που οφείλει η  Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας στην Ελλάδα, η οποία κατατέθηκε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το ΚΚΕ, ανέδειξε το ζήτημα της διεκδίκησης των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου από την Γερμανία ακόμη και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες της παρανομίας, των άγριων διώξεων και των εκτελέσεων των κομμουνιστών. Το ΚΚΕ σε συνεργασία με τις Αντιστασιακές Οργανώσεις διαχρονικά και μέχρι σήμερα, αναδεικνύει πολύμορφα το πρόβλημα, με δεκάδες παρεμβάσεις στη βουλή και στο ευρωκοινοβούλιο, με επιστολές στους πρωθυπουργούς και τους προέδρους της Γερμανίας, με ημερίδες, αρθρογραφία.
Ζητάμε να κριθεί παραδεκτή η Αναφορά και να διερευνηθούν ουσιαστικά, σε βάθος από την Επιτροπή Αναφορών τα δίκαια αιτήματά της για τις αποζημιώσεις που οφείλει το Γερμανικό κράτος στην Ελλάδα για τα πρωτοφανή εγκλήματα, τις ανυπολόγιστες καταστροφές και τη λεηλασία που υπέφερε η χώρα και ο λαός μας από τα κατοχικά ναζιστικά στρατεύματα.

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: