Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από την εκδήλωση στην Πλατεία Λαού στη Λαμια για τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τον ΕΛΑΣ.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από την εκδήλωση στην Πλατεία Λαού στη Λαμία.


«Σήμερα είναι για την πόλη μας, τη Λαμία, μια μεγάλη, μια ιστορική μέρα. Είναι η μέρα της απελευθέρωσής της από τα στρατεύματα κατοχής, από το ναζισμό, το φασισμό, τον ιμπεριαλισμό, όπου οι πρωτεργάτες της αντίστασης, ο λαός της Λαμίας με επικεφαλής τον Άρη Βελουχιώτη, τον ΕΛΑΣ, το ΕΑΜ, το ΚΚΕ απελευθέρωσε την πατρίδα μας από τους ναζί κατακτητές και αυτό το φόρο τιμής ήρθαμε να αποτίνουμε σήμερα εδώ στην Πλατεία Λαού, στο άγαλμα του Άρη βελουχιώτη.
Εξακολουθούμε να παλεύουμε. Λαός, νεολαία που δε γνωρίζει την ιστορία του τόπου, την πραγματική ιστορία του τόπου δεν μπορεί να πάει μπροστά.
Το ΚΚΕ μελετά, διδάσκεται από την ιστορία, από τα θετικά και τα αρνητικά που βίωσε ο λαός μας, το εργατικό λαϊκό κίνημα και έτσι προχωράμε μπροστά. Αυτή η ιστορία, η πραγματική ιστορία του λαϊκού κινήματος θα πρέπει να μπει μέσα στα σχολεία, θα πρέπει να μπει μέσα σε όλους τους τόπους δουλειάς και μόρφωσης, έτσι ώστε οι νέες γενιές να μαθαίνουν την αλήθεια, την πραγματικότητα. Το ΚΚΕ θα εξακολουθήσει να παλεύει για την αποκατάσταση για τις γερμανικές επανορθώσεις, διότι οι εγκληματίες ναζί έκαναν μεγάλες καταστροφές στην πατρίδα μας και θα πρέπει να τα αποδώσει ξανά στον ελληνικό λαό στη χώρα η σημερινή γερμανική κυβέρνηση». 

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: