Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Αργοστόλι: Ανακοίνωση της ΚΝΕ για την δηλητηρίαση σπουδαστών από φαγητό της λέσχης του ΤΕΙ.

Συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης παρουσίασαν 15 φοιτητές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων οι οποίοι έφαγαν στο εστιατόριο της λέσχης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι το μεσημέρι της Τρίτης 9 Σεπτέμβρη.

Σε ανακοίνωση του το ΤΣ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης της ΚΝΕ επισημαίνει «ότι τη λέσχη που σιτίζονται οι σπουδαστές διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρεία catering».

Αναφερόμενοι στη δηλητηρίαση που υπέστησαν οι σπουδαστές υπογραμμίζει ότι «αναδεικνύονται για ακόμα μια φορά οι ευθύνες της κυβέρνησης που με μια σειρά νόμους ιδιωτικοποιεί ζωτικά κομμάτια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως τη σίτιση των σπουδαστών στην Κεφαλονιά, τη φύλαξη των πανεπιστημιακών χώρων στο ΕΚΠΑ και διάφορα»
«Τα γεγονότα στη λέσχη έρχονται απλά να επιβεβαιώσουν ότι η ιδιωτικοποίηση των διάφορων δομών μόνο άσχημα αποτελέσματα μπορεί να έχει για τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους.
Τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής είναι φανερά: υλικά αμφιβόλου ποιότητας, υποστελεχωμένες δομές, σπουδαστές στα νοσοκομεία με δηλητηρίαση.
Αυτό συμβαίνει όταν μια τόσο σοβαρή υπόθεση όπως η σίτιση παύει να είναι ανάγκη που ικανοποιείται και γίνεται εμπόρευμα. Παίζουν με τη σωματική και την ψυχική υγεία των παιδιών και των οικογενειών τους για να βγάλουν ζεστό χρήμα μερικές δεκάδες εταιρείες σε όλη την Ελλάδα.
Τέλος πια στην κοροϊδία! Κανείς να μην ξεγελιέται από τα όμορφα λόγια τύπου "σύνδεση των επιχειρήσεων με τις σχολές" που θα δώσει "ώθηση στην εργασιακή αποκατάσταση των αποφοίτων" ή τα πιο όμορφα ακόμα λόγια "για πιο προσεγμένες υπηρεσίες αφού τις διαχειρίζεται ιδιώτης". Τα λόγια τους αυτά μεταφράζονται σε προβλήματα και χτυπήματα για τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους» τονίζει η ΚΝΕ και καλεί τους σπουδαστές να κινητοποιηθούν στη βάση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών τους και να διεκδικήσουν:
  • Ούτε ευρώ για σίτιση - μετακίνηση - βιβλία - αναλώσιμα! Ούτε σκέψη για δίδακτρα και κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων!
  • Τώρα να δοθεί λύση στο ζήτημα της στέγασης! Να αξιοποιηθεί η περιουσία των ιδρυμάτων και δημόσια κτήρια για την δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους χωρίς ιδιώτες, νοίκια.
  • Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης. Έξω οι επιχειρήσεις και οι manager από τα ιδρύματα.
  • Εστιατόρια και κυλικεία στην ευθύνη του κράτους όχι των ιδιωτών»!

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: