Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Έξω οι φασίστες από τόπους δουλειάς και γειτονιές!Μαζική συγκέντρωση χτες στην Αμφιάλη, στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


Με μια μαζική πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου, το ΠΑΜΕ τίμησε χτες τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ένα χρόνο από τη δολοφονία του, το ξημέρωμα της 18ης Σεπτέμβρη, από τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής. Η χτεσινή συγκέντρωση και πορεία ήταν, ταυτόχρονα, ένα κάλεσμα προς την εργατική τάξη να απομονώσει παντού τους φασίστες, να μην τους αφήσει να σταθούν στους τόπους δουλειάς, να τους αντιμετωπίσουν ως το μακρύ χέρι της εργοδοσίας, που θέλει να τσακίσει το κίνημα.

Αυτό ανέδειξαν και τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη χτεσινή πορεία, που διοργάνωσε η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ και καλούσε το ΜΑΣ: «Τραμπούκοι δολοφόνοι των εργατών, φασίστες είστε οι μπράβοι των αφεντικών», «Βασανιστές της χούντας τώρα χρυσαυγίτες, όπλα του συστήματος είναι οι φασίστες», «Είναι η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά». Στη συγκέντρωση, που έγινε στην πλατεία Ζαρντέν, λίγα μέτρα από το σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, μίλησε ο Θανάσης Ευαγγελάκης, Α' Γραμματέας της ΠΕΜΕΝ.
Ανάμεσα στα πανό που ξεχώρισαν, ήταν αυτό των ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, με το σύνθημα «Εξω οι δουλέμποροι δολοφόνοι φασίστες από χώρους εργασίας και γειτονιές», του Φοιτητικού συλλόγου ΣΕΜΦΕ, που έγραφε «Δεν ξεχνάμε! Τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε», των Λαϊκών Επιτροπών Νίκαιας, Ρέντη και Πειραιά. Στη συγκέντρωση, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τη Διαμάντω Μανωλάκου, τον Σάββα Τσιμπόγλου, τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη και τον Γιώργο Τούσσα.
  • Επεισόδια προκλήθηκαν χτες βράδυ, στη διάρκεια της πορείας που καλούσαν στην Αμφιάλη οργανώσεις και φορείς, από ομάδα αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών και την αστυνομία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: