Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλει τις δολοφονίες Κομμουνιστών και άλλων Αγωνιστών στο Μεξικό.

 Καταγγελία από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ 



Τις δολοφονίες μελών και στελεχών του ΚΚ Μεξικού και πολλών άλλων συνδικαλιστών από συμμορίες και μηχανισμούς που διαπλέκονται με τα ντόπια μονοπώλια, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στη συζήτηση σχετικά με την "ετήσια έκθεση της ΕΕ όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στον κόσμο", υπογραμμίζοντας τα εξής:

H EE δε χάνει κάθε φορά την ευκαιρία να υποδύεται την ευαίσθητη στα ζητήματα δημοκρατικών ελευθεριών. Δεν την έχουν σε καμιά περίπτωση εξουσιοδοτήσει οι λαοί να παρεμβαίνει ανά τον κόσμο και να εκφράζει αυτές τις "ανησυχίες" της που αυξομειώνονται  κατά το πως υπαγορεύουν τα εκάστοτε  συμφέροντα των ευρωενωσιακών μονοπωλίων που εξυπηρετεί.
Η σκόπιμα επιλεκτική ευαισθησία της προφανώς και δεν ισχύει στην περίπτωση του Μεξικό, όπου από συμμορίες και μηχανισμούς, σε διαπλοκή με μερίδες της ντόπιας αστικής τάξης, έχουν δολοφονηθεί μόλις τον τελευταίο χρόνο 7 μέλη και στελέχη του ΚΚ Μεξικού, όπως και πολλοί άλλοι συνδικαλιστές. Η δράση τους αυτή ενοχλούσε τα  μονοπώλια εξόρυξης που εκτοπίζουν από τη γη τους φτωχούς αγρότες.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Μεξικό όπως κι οι κρατιδιακές έχουν τεράστια ευθύνη για αυτές τις δολοφονίες. Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές του Μεξικό. Να διασφαλιστεί η ελεύθερη πολιτική δράση για τους κομμουνιστές και όσους αγωνίζονται ενάντια στον καπιταλισμό."

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: