Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Αποσπάσματα από την ομιλία του Νίκου Σοφιανού υποψήφιου δήμαρχου Αθήνας & μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συγκέντρωση στην πλατεία Μερκούρη, στα Πετράλωνα.

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Μερκούρη, στα Πετράλωνα μίλησαν χθες Πέμπτη ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκος Σοφιανός και ο Μπάμπης Αγγουράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ.



Στη ομιλία του ο Νίκος Σοφιανός, ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε:

«Στο Δήμο της Αθήνας σηκώσαμε το βάρος της αντιπολίτευσης απέναντι στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική Καμίνη, που το 2010 ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι αριστεροί, καλούσαν να τον ψηφίσουμε ως «αριστερό» για να μην βγει ο «δεξιός» Κακλαμάνης.


Ποια είναι τα αποτελέσματα μιας διοίκησης που ταυτίστηκε με την πολιτική της ΕΕ; Ο Δήμος της Αθήνας σήμερα είναι σε οριακό σημείο: Τα συνεργεία, οι υπηρεσίες του, οι δομές του. Αυτό το βλέπεις σε κάθε γειτονιά και παρά το ότι η λαϊκή οικογένεια πληρώνει πάνω από 300 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο στο Δήμο.

Σε αυτούς που λένε ότι ο δήμαρχος είναι ανύπαρκτος, τους απαντάμε ότι ουσιαστικά συμφωνούν με τον κ. Καμίνη, γιατί αποδέχονται το υπαρκτό του έργο.

Και το λέμε αυτό γιατί στο δημοτικό συμβούλιο μαζί και με τη ΝΔ  ψήφισαν τους προϋπολογισμούς, την πολιτική των τελών και σε μια σειρά κατηγορίες (τραπεζοκαθίσματα, κανονιστικές). Ψήφισαν το δάνειο των 31,7 εκατ. ευρώ που πήρε ο Δήμος για να «εξυγιάνει» τα οικονομικά του. Ψήφισαν τη σύμβαση που παραδίδει το στόλο της καθαριότητας και του πράσινου σε έναν ιδιώτη έναντι 24 εκατ. ευρώ.

Μαζί και με το ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο ψήφισαν τις χορηγίες, με αποτέλεσμα το Ίδρυμα Σόρος να έχει αποκτήσει γραφεία στο Σταθμό Λαρίσης για να κάνει τις δουλειές του. Έκαναν συνεταιρισμό με δεκάδες ΜΚΟ.  Ψήφισαν τη μελέτη για το σταθμό μεταφόρτωσης των απορριμμάτων στον Ελαιώνα, ανοίγοντας το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση και στη διαχείριση της αποκομιδής των σκουπιδιών. Προχώρησαν και στήριξαν το πρόγραμμα της διαχείρισης των ναρκωτικών στην Αθήνα που στο όνομα της αντιμετώπισης της λίστας, γέμισαν όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας με προγράμματα μεθαδόνης, δηλαδή με εκατοντάδες ανθρώπους που τους κρατάνε εξαρτημένους με κρατική δόση και μετά προσπαθούν να βρουν το υπόλοιπο της δόσης στην πιάτσα.

Έχουμε ευθύνη να αποκαλύψουμε πώς σε βασικά ζητήματα που αφορούν τους Δήμους και το Δήμο της Αθήνας, οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων συμφωνούν. Για παράδειγμα:

Δε λένε κουβέντα για τον αντιδραστικό εσωτερικό κανονισμό που υποχρεώνει το 1/3 του προσωπικού του Δήμου να είναι συμβασιούχοι. Ότι αυτός ο οργανισμός φωτογραφίζει ανοιχτά την ιδιωτικοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών του Δήμου.

Δεν λένε κουβέντα για τη άγρια φορομπηχτική του Δήμου.

Δεν λένε κουβέντα για την ανταποδοτικότητα, για το γεγονός ότι για όποια υπηρεσία σου παρέχει ο Δήμος, για τη χρήση των αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών, θα πρέπει να πληρώνεις. Μάλιστα θεωρούν ότι πρέπει να συνηθίσει ο κόσμος σ' αυτό. Θέλουν να πληρώνεις για την ελεγχόμενη στάθμευση και θα φτάσουμε να πληρώνουμε για να παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας κάτω από το σπίτι μας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, μιλώντας για προβλήματα της περιοχής, ανέφερε:

«Είναι απαράδεκτο, ένα χιλιόμετρο από την Αθήνα, να συνεχίζουν να υπάρχουν κάτοικοι στον Ασύρματο και στο Μαρκόνι που ζουν ακόμα με βόρθους, που τα σπίτια τους δεν έχουν συνδεθεί στο αποχετευτικό δίκτυο, παρά τις επανειλημμένες πιέσεις. Η δημοτική αρχή κοροϊδεύει τους κατοίκους και συνεχίζει - παρά τις δεσμεύσεις - να μην εκτελεί τα δρομολογημένα έργα που έχουν ψηφιστεί».

Ο Νίκος Σοφιανός, κλείνοντας την ομιλία του, τόνισε:

«Με αυτά τα δεδομένα και με αποφασιστικότητα πρέπει να δώσουμε τη μάχη στην τελική ευθεία. Πάμε στον κόσμο που παλέψαμε μαζί, στον κόσμο που κατά καιρούς εμπιστεύτηκε το ΚΚΕ, στον κόσμο που σήμερα βλέπει πιο καθαρά το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του. Να διαμορφώσουμε μια δυναμική, να ανεβάσουμε το μπόι του λαού μας. Πάμε για ισχυρό ΚΚΕ παντού». 


Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: