Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΚΚΕ σημαίνει μάχη και σας θέλουμε μαζί μας.Το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» επισκέφτηκε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργος Πέρρος.

Με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» συνομίλησε χτες το πρωί ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κατά τη διάρκεια περιοδείας του.


Στο νοσοκομείο η καθαριότητα, η σίτιση, η φύλαξη, οι διοικητικές υπηρεσίες έχουν δοθεί σε εργολάβους επιχειρηματίες, ενώ έντονος ήταν ο προβληματισμός των εργαζομένων για τη διαρκή ενίσχυση των επιχειρηματιών της Υγείας - μέσα και από τη συνειδητή υποβάθμιση του νοσοκομείου, την απαξίωση του επιστημονικού δυναμικού - αλλά και για τα χρήματα που αναγκάζονται να πληρώνουν οι ασθενείς.
Ιδιαίτερα οξυμένο είναι το πρόβλημα για τους ανασφάλιστους ογκολογικούς ασθενείς, για τις χιλιάδες γυναίκες που δεν έχουν να πληρώσουν για να εγχειριστούν, για τον τοκετό, για τη θεραπεία τους. Για το ζήτημα των ανασφάλιστων το κλιμάκιο του ΚΚΕ έκανε παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου απαιτώντας να έχουν δωρεάν περίθαλψη, εξετάσεις, νοσηλεία.
«Επιχειρηματικότητα και Υγεία δεν πάνε μαζί. Ο επιχειρηματίας θα επενδύσει για το κέρδος, όχι για την υγεία του λαού. Γι' αυτό το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που ζητά κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και όχι συνύπαρξη με το δημόσιο τομέα», τόνισε ο Γ. Πέρρος.
Πλούσια συζήτηση έγινε και για το ρόλο της ΕΕ, την καπιταλιστική κρίση, το χρέος. «Να κρίνετε αυστηρά τα κόμματα με βάση τη στάση τους στα ζητήματα που αφορούν τη ζωή μας. Το ΚΚΕ τα έχει επισημάνει όλα αυτά που ζούμε σήμερα κι ας μας έλεγαν ότι οι ιδέες μας είναι απαρχαιωμένες. Δεν μπορεί να δώσουμε την ψήφο μας στα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ, τα μνημόνια, τους επιχειρηματικούς ομίλους, που αναγνωρίζουν ότι ο λαός πρέπει να πληρώσει το χρέος, ενώ δεν το δημιούργησε. Ψαχτείτε και σκεφτείτε σοβαρά αυτά που σας λέμε. Βοηθήθηκε ο λαός από τη μείωση του ΚΚΕ στις περασμένες εκλογές; Ανέβηκαν οι αγώνες, εμποδίστηκαν μέτρα; ΚΚΕ σημαίνει μάχη και σας θέλουμε μαζί μας», υπογράμμισε ο Γ. Πέρρος, απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζόμενους.
Αναφέρθηκε, επίσης, στα νέα αντεργατικά μέτρα που «μαγειρεύονται» για κατάργηση των 3ετιών και για απαγόρευση ουσιαστικά του συνδικαλισμού και των απεργιών, τονίζοντας πως τα μέτρα και τα μνημόνια δε θα τελειώσουν αν ο λαός δεν πετάξει στα σκουπίδια τη σαπίλα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που συγκεντρώνει όλο τον πλούτο στα χέρια λίγων και τσακίζει αυτούς που παράγουν τα πάντα. 

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: