Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει δολοφονική απόπειρα εναντίον του συνδικαλιστή Χρ.Παναγιωτόπουλου.

Στην καταγγελία της δολοφονικής απόπειρας κατά του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα και μέλους της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Χρήστου Παναγιωτόπουλου, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, προχώρησε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. 

Η δολοφονική απόπειρα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, έρχεται σε συνέχεια των τελευταίων επιθέσεων εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, που κορυφώθηκαν με τη δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το άτομο που εξαπέλυσε την επίθεση είναι γνωστό στην αστυνομία, ενώ σημειώνεται ότι τρομοκρατούσε την οικογένεια του αγωνιστή συνδικαλιστή από την περασμένη Τρίτη.
Όπως αναφέρεται, το πρωί της Παρασκευής 20/9/2013 εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα το άτομο αυτό κινήθηκε εναντίον του Χρήστου Παναγιωτόπουλου λέγοντας «θα σε σκοτώσω, θα σε μαχαιρώσω» και τον καταδίωξε με αντικείμενο που έβγαλε από την τσέπη του, ενώ εξαφανίστηκε όταν παρουσιάστηκαν περαστικοί.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι την Τρίτη το βράδυ, μετά από κλήση στην αστυνομία, ο δράστης οδηγήθηκε στο Α.Τ. Βύρωνα, όπου, ωστόσο, αντί να κρατηθεί για κατάθεση, εξαφανίστηκε, παρόντων των αστυνομικών που τον συνόδευαν. Στάση που, όπως σημειώνει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, γεννά μεγάλα ερωτηματικά.
Η ανακοίνωση καταλήγει διαβεβαιώνοντας ότι τέτοιες επιθέσεις δεν πρόκειται να καταφέρουν να τρομοκρατήσουν τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, ενώ σημειώνει ότι ο πολλαπλασιασμός τους δείχνει την ανησυχία του συστήματος που αδυνατεί να κάμψει το ηθικό και την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος, παρά το όργιο τρομοκρατίας και δυσφήμησης.

Πηγή : enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: