Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Την απόσυρση της φιλοεφοπλιστικής τροπολογίας ζήτησε το ΚΚΕ.

Την απόσυρση της σκανδαλώδους φιλοεφοπλιστικής τροπολογίας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τα ΚΤΕΛ ζήτησαν τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι των κομμάτων κατά τη συζήτηση της δεύτερης ανάγνωσης του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Σύμφωνα με την τροπολογία, οι υπόχρεοι για δηλώσεις «πόθεν έσχες» απαλλάσσονται από την υποχρέωση να δηλώνουν τις μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών που κατέχουν.
Υπενθυμίζεται ότι «πόθεν έσχες» είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν πολιτικοί, δημοσιογράφοι, εκδότες και μια σειρά κρατικών λειτουργών και δημοσίων υπαλλήλων.
Ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Μωραϊτης, στην παρέμβασή του, ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας χαρακτηρίζοντάς την πρόκληση και χαριστική για τους εφοπλιστές.
Την απόσυρση ζήτησε ακόμα και ο πρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής Γιώργος Βλάχος (ΝΔ), αλλά ο παριστάμενος υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αρκέστηκε να πει ότι την τροπολογία την κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και αυτός απλώς την συνυπέγραψε. Δεν έκανε καμία αναφορά στο περιεχόμενό της και είπε ότι την Πέμπτη που θα συζητηθούν οι τροπολογίες στο θερινό τμήμα ο υπουργός Δικαιοσύνης θα τοποθετηθεί σχετικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: