Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Παρακλάδι της Χρυσής Αυγής το ΕΛΑΜ στην Κύπρο σύμφωνα με το ΑΚΕΛ.


Φωτογραφικό υλικό το οποίο παρέδωσε στον υπουργό δικαιοσύνης ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ και το οποίο πιστοποιεί τις καταγγελίες για τη λειτουργία του ΕΛΑΜ ως παρακλάδι της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα ΧΑΡΑΥΓΗ.


    Στις φωτογραφίες παρουσιάζονται μέλη του ΕΛΑΜ να πραγματοποιούν στρατιωτική άσκηση με όπλα σε εγκαταλελειμμένο φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς, γεγονός όπως επισημαίνεται για το οποίο υπάρχουν και μαρτυρίες από αγρότες απομακρυσμένων περιοχών.
    Την ίδια στιγμή η εφημερίδα επικαλείται την ιστοσελίδα του ΕΛΑΜ από κατασκηνώσεις τους με στρατιωτικού τύπου ασκήσεις καθώς και για μυστικές νυχτερινές πορείες που διοργανώνονται για την εκπαίδευση των μελών του.
    Υπενθυμίζει επίσης τις καταγγελίες εναντίον στελέχους του ΕΛΑΜ το οποίο φέρεται να εκπαίδευε σε πεδίο βολής της Εθνικής Φρουράς στελέχη της οργάνωσης, ενώ ο ίδιος συνελήφθη για ξυλοδαρμό προσώπου, κατοχή μαχαιριού και σπρέι δακρυγόνου σε επίθεση κατά του προεδρικού μεγάρου αλλά και για επίθεση εναντίον φοιτητών.
    Η ΧΑΡΑΥΓΗ επικαλείται τη συνέντευξη του επικεφαλής του παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο Χρίστου Χρίστου την περασμένη βδομάδα στο ΣΙΓΜΑ, ο οποίος δήλωσε ότι καταρχήν έγινε προσπάθεια εγγραφής της οργάνωσης ως Χρυσή Αυγή πυρήνας Κύπρου και όταν αυτό δεν έγινε δυνατό ενεγράφησαν ως ΕΛΑΜ.

Πηγή : Cyprusnews.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: