Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Ραδιομέγαρο.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα


«Δεν υπάρχει καιρός για νέες αυταπάτες. Οι εργαζόμενοι, ο λαός πρέπει να γυρίσουν επιτέλους την πλάτη στα κόμματα της διαχείρισης της κρίσης σε βάρος τους, στα κόμματα που διαχειρίζονται την κρίση σε όφελος των μονοπωλίων. Δεν υπάρχουν νέοι σωτήρες, να γυρίσουν την πλάτη και σε όλους τους νεόκοπους σωτήρες.
Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες εργοδοτικές, κυβερνητικές, ρεφορμιστικές, συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να ενισχύσουν, να δυναμώσουν την ένταξη στη Λαϊκή Συμμαχία, να δυναμώσουν την κοινή τους πάλη, να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις στο κίνημα, να ενισχύσουν την ίδια την προοπτική τους.

Το ΚΚΕ δηλώνει παρών. Ζητάμε άμεσα την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ζητάμε να ανοίξει εδώ και τώρα η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Είναι κοινωνικό αγαθό, ανήκει και πρέπει να ανήκει στο λαό.

Από αυτή την άποψη το ΚΚΕ θα συνεχίσει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και στα πλαίσια της βουλής, αλλά κυρίως μέσα στο εργατικό λαϊκό κίνημα, σε συντονισμό και δράση με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η νίκη τελικά θα είναι των εργαζομένων. Χρειάζεται γι' αυτό πάλη σκληρή, καθημερινός αγώνας, Λαϊκή Συμμαχία, συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κόψιμο από τη DIGEA της τηλεόρασης του «902» που μετέδιδε την εκπομπή των εργαζομένων στην ΕΡΤ, απάντησε :

«Συνεχίζεται ο κυβερνητικός αυταρχισμός απέναντι και στον
902
και σε όσα μέσα προσπαθούν είτε διαδικτυακά είτε ηλεκτρονικά να προβάλουν τη ζωντανή εκπομπή που κάνουν οι απολυμένοι εργαζόμενοι σήμερα της ΕΡΤ. Από αυτή την άποψη καταδικάζουμε αυτά τα γεγονότα, είναι απαράδεκτα, είναι νέα κρούσματα αυταρχισμού, νέος κατήφορος και της κυβέρνησης και του αστικού κράτους».

Για την ομιλία την πρωθυπουργού στο ΕΒΕΑ :


«Η ομιλία Σαμαρά είναι προκλητική, προσπαθεί να κρύψει ότι ο ίδιος, το κόμμα του, η συγκυβέρνηση, έχουν τεράστιες ευθύνες για την κρίση, έχουν τεράστιες ευθύνες που χρεοκόπησε ο λαός, οι εργαζόμενοι. Έχουν τεράστιες ευθύνες που υπηρετώντας την πολιτική των μονοπωλίων, τη στρατηγική της ΕΕ και με τη σύμφωνη γνώμη τους, έχουν προχωρήσει στη χρεοκοπία χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, έχουν προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και ξεκινάνε τώρα μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Από αυτή την άποψη χρειάζεται ενίσχυση της πάλης, να γυρίσει ο λαός, οι εργαζόμενοι την πλάτη σε όλα αυτά τα κόμματα που είτε κυβερνούν σήμερα, είτε εμφανίζονται ως νεόκοποι σωτήρες».

Πηγή : Κ.Κ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: