Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Επίκαιρη ερώτηση για τους Δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, κατέθεσε στη Βουλή, προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.


Επίκαιρη ερώτηση για τους Δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, κατέθεσε στη Βουλή, προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.


Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης επισημαίνει:

Προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών

Θέμα: Δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί


Το επόμενο διάστημα, οι λαϊκές οικογένειες θα καταθέσουν αιτήσεις στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς για τη νέα περίοδο και δυστυχώς με βάση και την πείρα των τελευταίων χρόνων και τη συνεχιζόμενη πολιτική υποβάθμισης, συρρίκνωσης και κατάργησης των δημόσιων δομών και υπηρεσιών και τις απολύσεις προσωπικού, για άλλη μια χρονιά θα είναι χιλιάδες τα παιδιά εκείνα που θα μείνουν εκτός των Παιδικών Σταθμών. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται διαχρονικά και επιδεινώνεται τα τελευταία χρόνια λόγω των δραστικών περικοπών των κρατικών χρηματοδοτήσεων διαχρονικά από τις αστικές κυβερνήσεις του, αλλά και από τους αιρετούς που στηρίζουν στην Τοπική Διοίκηση, πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την οικογένεια των νέων ζευγαριών από τα λαϊκά στρώματα.

Συγκεκριμένα στο Δήμο της Αθήνας, με ήδη κλεισμένους 5 σταθμούς με πρόσχημα είτε την ακαταλληλότητα κτιρίων, είτε τη χαμηλή συμμετοχή των παιδιών, υπάρχει το σοβαρότατο ενδεχόμενο ότι θα φιλοξενηθούν ακόμη λιγότερα παιδιά από πέρσι. Κατάσταση που θα επιδεινωθεί, αφού κριτήρια για τη λειτουργία των σταθμών θα είναι και η χωρητικότητα κάθε σταθμού αλλά και ο αριθμός των παιδαγωγών που θα υπάρχουν.

Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή ολιγωρούν μπροστά σε αυτήν την κατάσταση και φέρουν σοβαρότατες ευθύνες, αφού και υπάρχουν κατατεθειμένα και εγκεκριμένα στο δήμο εδώ και χρόνια σχέδια για παιδικούς σταθμούς ασφαλούς προκάτ κατασκευής, που σύντομα και με χαμηλό κόστος μπορούν να δώσουν λύσεις στο ζήτημα φιλοξενίας των παιδιών, αλλά και υπάρχουν 275 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων που πέτυχαν σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις δομές του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας (ΔΒΑ), και η κυβέρνηση πάγωσε την πρόσληψή τους, και η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει το παραμικρό για να προσληφθούν.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

-Τι άμεσα μέτρα θα λάβουν ώστε να λειτουργήσουν τόσοι βρεφικοί - παιδικοί σταθμοί, όσοι χρειάζονται για τα παιδιά αυτής της ηλικίας με επαρκές μόνιμο προσωπικό με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: