Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Κούβα: Μεγάλη διαδήλωση για την 1η Μάη.


Στην κεντρική Πλατεία της Επανάστασης στην πρωτεύουσα Αβάνα, πραγματοποιήθηκε η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση όπως κάθε χρόνο στην Κούβα.

STR/AFP/Getty Images
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Κούβας, Ράουλ Κάστρο. Εκδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας στις οποίες απαιτήθηκε ο άμεσος και οριστικός τερματισμός του οικονομικού αποκλεισμού της Κούβας από τις ΗΠΑ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αλλά και η άμεση απελευθέρωση των 5 Κουβανών Πατριωτών.


Εκατοντάδες χιλιάδες Κουβανοί, εργάτες, νέοι, φοιτητές, μικρά παιδιά συμμετείχαν στη λαϊκή παρέλαση στις μεγάλες κεντρικές λεωφόρους της κουβανικής πρωτεύουσας και στη συγκέντρωση μετά το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της Κούβας - CTC.

Στη συγκέντρωση στην Αβάνα διαβάστηκε χαιρετισμός προς τους εργάτες της Κούβας και όλου του πλανήτη των 5 Κουβανών Πατριωτών που κρατούνται στις ΗΠΑ, των Χεράρδο Ερνάντες, Ραμόν Λαμπανίνιο, Αντόνιο Γκερέρο, Φερνάντο Γκονζάλες και Ρενέ Γκονζάλες. Οι συγκεντρωμένοι επίσης αποχαιρέτισαν τον εκλιπόντα Πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: