Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Γκάλοπ τις Alco για το Newsit.gr. Πέφτουν και άλλο τα 3 κόμματα της συγκυβέρνησης και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Μπροστά με χαμηλό ποσοστό η Ν.Δ. 23,3 %.Ακολουθεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο 22,6 %.Το Κ.Κ.Ε στο 5,6 % με υψηλότατη συσπείρωση.Μετακινήσεις προς το Κ.Κ.Ε από Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Πίνακες από την έρευνα.

Δημοσκόπηση τις Alco για το Newsit.gr








Πηγή : www.newsit.gr

2 σχόλια:

Αντιφών είπε...

Ο Λοβέρδος 2,4%; Αν 2,4% γνωρίζουν την ονομασία του κόμματός του, εγώ θα κάτσω... Δεν με πείθει, με την καμία! Αστεία δημοσκόπηση!

Red Star είπε...

Αντιφών γι΄αυτό και δεν έκανα κανένα σχόλιο και έβαλα πίνακες ! Το γκάλοπ είχε 2 στόχους : Μήνυμα προς ΠΑ.ΣΟ.Κ και μήνυμα προς ΣΥ.ΡΙΖ.Α,ΚΚΕ (Αν θυμάσαι στην Περιφέρεια Αττικής έδιναν στον Αλαβάνο ποσοστό μεγαλύτερο από τον Παφίλη και τον Μητρόπουλο σε "συγκεκριμένες" έρευνες και πήρε ... αυτό που πήρε τελικά.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ παραγγελία του Αλαβάνου το γκάλοπ απλώς τον χρησιμοποιεί.

Και σαν παλιός ερευνητής ξέρω τα "κόλπα". Στην λίστα της ερώτησης για πιθανότητα ψήφου, υπάρχει κόμμα Λοβέρδου και κόμμα Αλαβάνου (γιατί ελάχιστοι γνωρίζουν πως λένε τους σχηματισμούς τους).

Η μέθοδος είναι απλή. Στους αναποφάσιστους επιμένουν τα άτομα που παίρνουν συνέντευξη έχοντας ειδική οδηγία να ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ τον αναποφάσιστο σε ένα μικρό κόμμα.

Λέει ο ΚΚΕ΄ς του 2012. Δεν ξέρω τι θα ψηφίσω.Επιμένει ο ερευνητής.Υπάρχουν και άλλα κόμματα π.χ. το Σχέδιο Β του Αλαβάνου, θα μπορούσατε να το ψηφίσετε ; Αν πει ο άλλος είμαι αναποφάσιστος ίσως ΚΚΕ ίσως λευκό ίσως ΣΥ.ΡΙΖ.Α ίσως και αυτό που λέτε.

Ακολουθεί δεύτερη καθοδήγηση του."Πιο πιθανό από όλα , ΚΚΕ ΣΥ.ΡΙΖ.Α λευκό Αλαβάνο ;" Ο ερωτώμενος έχει πλέον βάλει στο μυαλό του και αυτή την επιλογή και υπάρχει μια καλή πιθανότητα ,ναι γιατί όχι να τον δοκιμάσουμε και αυτόν.

Ουσιαστικά μιλάμε για εκμαίευση απάντησης.Στην περίπτωση Λοβέρδου είναι ακόμα πιο εύκολο , γιατί οι εναπομείναντες Πασόκοι ψάχνονται συνεχώς.

Ρώτησα και έμαθα και σε ΚΑΜΙΑ άλλη εταιρεία δεν ξεπερνά το 1 % ο Λοβέρδος ούτε ο Αλαβάνος.

Στη δε VPRC τα 2 κόμματα είναι κάτω από το ΛΑΟΣ , και πολύ κάτω από Οικολόγους Πράσινους ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Δημιουργία ΞΑΝΑ ! Μιλάμε για κάτω από 0,5 %.

Πιθανολογώ ,αλλά δεν έχω ακόμα αποδείξεις, ότι υπήρχε συνάντηση Λοβέρδου και Ευαγγελάτου για το συγκεκριμένο γκάλοπ ώστε να μαγειρευτεί ένα ποσοστό κοντά στο 3% (με αναγωγή είναι 2,7 % ) που θα φαίνεται "λογικό" ώστε να προσεγγίσει μεσαία στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ ο Λοβέρδος.

Να είσαι σίγουρος όταν έχω το οτιδήποτε θα το αναφέρω.

ΥΓ: Το Κ.Κ.Ε φαίνεται να κερδίζει μόνο ένα πέμπτο των απωλειών του από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Το 2,4 % ΔΕΝ ισχύει, είναι το διπλάσιο περίπου 5 %, δλδ το ένα τρίτο που μεταφράζεται σε καθαρό ποσοστό 1,3- 1,5 % .

Το δείγμα των 1.000 επίσης ατόμων είναι ότι πρέπει για να καλύψει η ΑΛΚΟ τα "λάθη της" με το μεγάλο στατιστικό περιθώριο σφάλματος.