Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για τη «λίστα Λαγκάρντ».


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για τη «λίστα Λαγκάρντ»

«Εμείς ήδη με ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δηλώνουμε ότι οπωσδήποτε πρέπει η προανακριτική επιτροπή να εξετάσει τις ποινικές ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου και του κ. Βενιζέλου, διότι και οι δύο ως υπουργοί οικονομίας είχαν άμεση σχέση και έχουν ευθύνες κατά τη γνώμη μας, μπορεί να μη ταυτίζονται πλήρως μεταξύ τους αλλά έχουν σοβαρές ευθύνες για ό,τι συνέβη με τη λίστα Λαγκάρντ.
Θεωρούμε όμως ότι δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο σε αυτά τα δυο ονόματα, πρέπει να διερευνηθούν και οι ευθύνες Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου, που πρωτίστως βεβαίως και από πρώτη ματιά έχουν οπωσδήποτε πολιτικές ευθύνες, αλλά ως πρωθυπουργοί και αφού γι' αυτούς ήταν πρώτης γραμμής το θέμα της φοροδιαφυγής πρέπει να απαντήσουν από την πλευρά τους πώς έλεγξαν τη διερεύνηση της συγκεκριμένης λίστας ή και όποιας άλλης λίστας είχε τεθεί υπόψη των ελληνικών κυβερνήσεων. Με αυτήν την έννοια, την επόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθεί ακόμα πιο συγκεκριμένα η Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Θέλω επίσης να προσθέσω και ένα άλλο με την ευκαιρία, επειδή άκουσα τον κύριο Καμένο να λέει ότι συμφωνούμε με το κείμενο το οποίο κατέθεσε. Ξεκαθαρίζουμε ότι εμείς αρνηθήκαμε να συνυπογράψουμε το κείμενο αυτό με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και με τη Χρυσή Αυγή, ξεκαθαρίσαμε ότι εμείς χωριστά αντιμετωπίζουμε το ζήτημα, δεν κάνουμε με άλλες Κοινοβουλευτικές Ομάδες κοινή παρέμβαση και οπωσδήποτε αν δει κανείς και τις δικές μας τοποθετήσεις ασχολούμαστε και μελετάμε το θέμα, πέρα από τους δυο, μελετάμε το ζήτημα και λέμε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες για τον κύριο Παπανδρέου και τον κύριο Παπαδήμο. Αυτήν την στιγμή δεν μπορούμε να διαθέσουμε στοιχεία για ποινικές ευθύνες των δυο. Εμείς ζητάμε να επεκταθεί η εξέταση και αυτών. Υπάρχει δηλαδή μια διαφορά ανάμεσα στις δυο προτάσεις».

Πηγή : K.K.E

Δεν υπάρχουν σχόλια: