Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Αχόρταγο εφοπλιστικό κεφάλαιο...


ΟΣΟΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ σε πλοία των ακτοπλοϊκών γραμμών αυτές τις μέρες να μην ξεχάσετε να είστε ...φιλάνθρωποι. Αγοράστε κάτι παραπάνω από όσα πουλιούνται στα κυλικεία και τα καταστήματα!
Το λέμε γιατί σύμφωνα με κάποιες έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας (τις οποίες ενστερνίζεται ασυζητητί και το υπουργείο Ναυτιλίας) οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες κινδυνεύουν με... χρεοκοπία.
Βλέπετε, πού να τα βγάλουν πέρα οι άνθρωποι; Τι να σου κάνουν οι αυξήσεις των εισιτηρίων;
Δεν αρκούν οι μειώσεις στους μισθούς των ναυτεργατών. Δε φτάνει η απελευθέρωση στη σύνθεση των πληρωμάτων!
Τι έγινε που τους επιδοτεί ο εργαζόμενος - φορολογούμενος με δισεκατομμύρια εδώ και δεκαετίες για να καλύπτουν με σαπιοκάραβα τις ανάγκες μετακίνησης των νησιωτών; Τι πάει να πει ότι όλοι τους έχουν υπερκέρδη κρυμμένα λογιστικά σε εταιρείες και εταιρειούλες;
Το ότι οι εργαζόμενοι στα πλοία είναι σε μόνιμη επιστράτευση αποτελεί μήπως στήριξη; Το ότι έχουν στη διάθεσή τους κάθε κατασταλτικό μηχανισμό για να τους διασφαλίζει ασυδοσία είναι μήπως ενίσχυση;
Οι άνθρωποι έχουν έξοδα μπροστά στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, στις ανοιχτές αγορές και τις σύγχρονες προκλήσεις, πώς να το κάνουμε...
Οπότε στα 400 ευρώ που χρειάζεται μια οικογένεια απλά για να πάει εκεί που θα κάνει διακοπές (αν φυσικά έχει αυτό το ...προνόμιο) ας προσθέσει και μερικά ακόμη έξοδα. Λυπηθείτε τους.
Α, ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ, μας λέει το υπουργείο Οικονομικών. Δεν πρόκειται να απελευθερώσει τους πλειστηριασμούς των τραπεζών για στεγαστικά δάνεια που δεν μπορούν να πληρωθούν.
Είναι πολύ πιθανό να λέει ψέματα, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει βρει άλλους τρόπους για να ενισχύσει τα κέρδη των τραπεζών. Με οποιαδήποτε εκδοχή, πάντως, με πλειστηριασμούς ή όχι, πάλι εμείς θα τα πληρώσουμε.

ΠΗΓΗ - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: