Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Καταδικάστηκε ακροδεξιός βουλευτής που χλεύασε το Ολοκαύτωμα

USHMM Photo Archives - Οι κτηνωδίες των ναζί

Ένας ακροδεξιός γερμανός βουλευτής που το 2010 χαρακτήρισε την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος εορτασμό «του ψεύδους» καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή και σε πρόστιμο 6.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της μνήμης των νεκρών.

Ο
Ούντο Πάστερς, 59 ετών, ηγέτης του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NPD) στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, εξέφρασε αυτή την θέση στη διάρκεια μιας συνεδρίασης του τοπικού κοινοβουλίου όταν οι συνάδελφοί του απέτισαν φόρο τιμής στους περίπου 6 εκατομμύρια Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους από τους Ναζί από το 1939 ως το 1945.


Μιλώντας στη διάρκεια μιας τελετής στο κοινοβούλιο στις 8 Ιανουαρίου 2010, μία ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ο Πάστερς αποκάλεσε την επέτειο «λατρεία των ενοχών» και «νίκη του ψεύδους έναντι της αλήθειας».


Δικαστήριο της Σβέριν, πρωτεύουσας του κρατιδίου του Μεκλεμβούργου Δυτικής Πομερανίας, απέρριψε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης του Πάστερς ότι οι δηλώσεις του
καλύπτονται από το κοινοβουλευτικό προνόμιο. Οι εισαγγελείς επεσήμαναν ότι ο βουλευτής αρνήθηκε ευθέως την αλήθεια του Ολοκαυτώματος.

Πάντως ο Πάστερς δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση.


Η απόφαση
καθυστέρησε δύο χρόνια καθώς οι εισαγγελείς έπρεπε να ζητήσουν την άρση της ασυλίας του Πάστερς για να μπορέσουν να του ασκήσουν δίωξη.

Το ακροδεξιό NPD, που κατέχει έδρες στα τοπικά κοινοβούλια δύο ανατολικών κρατιδίων της Γερμανίας αλλά όχι στο ομοσπονδιακό, έχει επανειλημμένα χλευάσει τις τελετές που γίνονται για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.


ΠΗΓΗ - WWW.NOOZ.GR 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ σύντροφοι, την άρνηση του ολοκαυτώματος και γενικά της φασιστικής εγκληματικής πρακτικής δεν αντιμετωπίζεις δικαστικά αλλά πολιτικά. Ας μη ξεχνάμε ότι κάθε καταδίκη ναζιστή από την αστική δικαιοσύνη αποτελεί εύσημο για τη μελλοντική καριέρα του και καθιερώνει το φασισμό ως αντισυστημική δύναμη στη συνείδηση του λαού.