Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας καταγγέλλει την Τουρκία για επεκτατικές βλέψεις.Επίσης, δήλωσε στους ευρωβουλευτές ότι είναι περήφανος που είναι κομμουνιστής !



Για επεκτατικές βλέψεις στην Κύπρο, κατήγγειλε, την Τουρκία, ο πρόεδρος Χριστόφιας, απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών, μετά την παρουσίαση του προγράμματος της Κυπριακής προεδρίας. 
Απαντώντας στον πρόεδρο της Ομάδας των Φιλελευθέρων, Γκράχαμ Γουάτσον, ο Πρόεδρος Χριστόφιας τον κάλεσε να απευθυνθεί στην Τουρκία, η οποία, όπως είπε, αρνείται να συνομιλήσει μαζί του. Η Τουρκία, τόνισε, «είναι κατοχική δύναμη και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε, σύσσωμη, για λόγους αρχής, να καταδικάζει κάθε ενέργειά της που υποβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και κατ΄επέκταση τους ευρωπαϊκούς θεσμούς». 

Ο κ. Χριστόφιας επανέλαβε ότι η Κύπρος ανήκει στους Κυπρίους και πρόσθεσε ότι δεν έχουν θέση στο νησί ούτε οι Βρετανοί, ούτε οι Τούρκοι, αλλά «ούτε και οι αδελφοί μας οι Έλληνες, με την κακή έννοια, έχουν θέση στην Κύπρο». Πρέπει, υποστήριξε, να αφεθούμε ελεύθεροι, οι Κύπριοι και τότε θα αναπτύξουμε προνομιακές σχέσεις με την Ελλάδα, την Τουρκία και την Βρετανία.
Επίσης, δήλωσε περήφανος που είναι κομμουνιστής, διεθνιστής, αλλά διαβεβαίωσε τους ευρωβουλευτές να μην ανησυχούν ότι θα εισαγάγει κομμουνιστικές μεθόδους και συστήματα.  

ΠΗΓΗ -WWW.ENIKOS.GR

3 σχόλια:

Σταυρος Τ. είπε...

Ελπίζω ότι το ΚΚΕ δεν θα γίνει σαν το Χριστόφια. Κομμουνιστές με μνημόνια να μου λοίπουν! Ρε συντρόφια εκεί στο blog τι έχετε να πείτε για το ΑΚΕΛΟΣΥΡΙΖΑ !

Matrix1917 είπε...

Κύπρος και ΑΚΕΛ = Αίνιγμα

Κάποιοι από Κύπρο ίσως μας διαφωτίσουν

leo είπε...

Όσο κομμουνιστής είναι ο Τσίπρας άλλο τόσο είναι ο Χριστόφια. Ωραίος κομμουνιστής υπέρ της ΕΕ και διαχειριστής αστικής εξουσίας. Και τώρα και μνημόνια. Για να μην θυμίσω την στάση του στο σχέδιο Ανάν που ήταν υπέρ (και είναι ακόμα υπέρ μιας λύσης τύπου Ανάν). Ελάτε ρε απατεώνας είναι ο άνθρωπος ένας ακόμα οπορτουνιστής. Και το ΚΚΕ τους στηρίζει ακόμα; Α ΟΚ κατάλαβα τι Λαϊκή Εξουσία θέλουν. Κάντο όπως ο Χριστόφια....