Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Κάτω τα χέρια από την απεργία στη Χαλυβουργία

Κάτω τα χέρια από την απεργία στη Χαλυβουργία
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ στις 5:00μμ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
στη ΓΕΦΥΡΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ (ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΡΙΝΘΟΥ)

Τα ξημερώματα δυνάμεις των ΜΑΤ με εισαγγελική απόφαση επιτέθηκαν στους απεργούς της Χαλυβουργίας, προχώρησαν σε συλλήψεις και έβαλαν στο εργοστάσιο απεργοσπάστες και διευθυντές. Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ με ωμή βία και καταστολή, προσπαθεί να καταφέρει αυτό που δεν κατάφεραν οι στημένοι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί του Μάνεση... Αυτό που δεν κατάφερε η οικονομική πίεση της πολύμηνης απεργίας... Αυτό που δεν κατάφερε η εκστρατεία συκοφάντησης του αγώνα από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ... Αυτό που δεν κατάφεραν οι δικαστικές αποφάσεις... Να σπάσει την απεργία.

Το μεσημέρι με περισσό θράσος ο Σαμαράς υπερασπίστηκε την καταστολή δηλώνοντας ότι «Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και η κυβέρνηση το υπερασπίζεται με κάθε τρόπο». Η κυβέρνηση του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου έδειξε το αληθινό της πρόσωπο. Πλήρης εφαρμογή των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων και τσάκισμα με βία όλων των αντιστάσεων που αμφισβητούν την πολιτική του μνημονίου. Όσο για το δικαίωμα στην εργασία, ακούγεται τραγικά αστείο να το επικαλούνται εκείνοι που με την πολιτική τους έχουν ρίξει ως τώρα 1.200.000 ανθρώπους στην ανεργία! Και μάλιστα απέναντι σε απεργούς που απαιτούν την ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων τους!
Η επιτυχία του αγώνα των χαλυβουργών θα αποτελέσει σημαντική κατάκτηση για όλους τους εργαζόμενους και άνεργους. Θα δώσει δύναμη και κουράγιο σε όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στη στυγνή βαρβαρότητα της τρόικας, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων τους. Το ξέρουν και οι ίδιοι καλά και για αυτό αποφάσισαν να τους χτυπήσουν. Για να ανοίξει ο δρόμος για το νέο γύρο επίθεσης στους εργαζόμενους. Για να τσακιστούν οι αντιστάσεις του λαού. Για να μαζευτούν από το αίμα του λαού και του εργάτη, τα 11,6 δις ευρώ που απαιτεί άμεσα η τρόικα.
Γιατί αγώνες όπως αυτός των χαλυβουργών στέκονται απέναντι σε αυτή την πολιτική. Βάζουν πραγματικό, πρακτικό εμπόδιο στην υλοποίηση της και πολύ περισσότερο αποτελούν παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση φαίνεται να πιστεύει ότι, αν φλόγες σαν αυτή της χαλυβουρίας κρατήσουν, θα είναι πολύ δύσκολο το έργο που έχει αναλάβει για λογαριασμό του συστήματος της βίας και της εκμετάλλευσης. Ας επιβεβαιώσουμε τους φόβους τους.
  • Συμπαράσταση στους απεργούς της Χαλυβουργίας – ΟΛΟΙ στην πύλη του εργοστασίου – Να δυναμώσει η αλληλεγγύη
  • Έξω τα ΜΑΤ από τη Χαλυβουργία – κάτω τα χέρια από την απεργία
  • Να απελευθερωθούν άμεσα οι συλληφθέντες
  • ΝΙΚΗ στην απεργία των Χαλυβουργών
Ενότητα και κοινή δράση των εργαζομένων για την υπεράσπιση της ζωής μας – κόντρα στην αντιλαϊκή επίθεση ΔΝΤ – ΕΕ και της τρικομματικής συμμαχίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ . Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του απεργού του άνεργου και του μετανάστη.
20 Ιούλη 2012

Ταξική Πορεία

1 σχόλιο:

Red Star είπε...

Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η μάχη...