Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Λαέ ντροπή σου για την εκλογή σου...Ανώριμη η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού υποστήριξε τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου και των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής.Σχόλιο του Red Star.


Η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού για ακόμα μια φορά απέδειξε πως όχι μόνο δεν είναι ώριμος και δεν βγάζει τα σωστά πολιτικά συμπεράσματα, αλλά έβγαλε τα μάτια του μόνος του.
Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ που έφεραν την χώρα στα μνημόνια και στην οικονομική καταστροφή θα κυβερνήσουν ξανά. Το φασιστικό πολιτικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, κατάφερε σε συνθήκες πόλωσης να διατηρήσει ένα υψηλότατο ποσοστό της τάξης του 7 %. Το δεξιό κόμμα του Πάνου Καμμένου με εθνικιστικές απόψεις και μέλη που τόσα χρόνια κυβερνούσαν με τη Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή κατάφερε να παραμείνει στην τέταρτη θέση αν και με μειωμένα ποσοστά. Το σοσιαλδημοκρατικό πασοκικό  κόμμα του Φώτη Κουβέλη διατήρησε επίσης τη δύναμη του (6,2 %) και μόνο το Κ.Κ.Ε τιμωρήθηκε από τον λαό και έχασε σχεδόν το 45 % των δυνάμεων του.

Όχι μόνο δεν διορθώθηκε η ψήφος του λαού, αλλά έγινε ακόμα χειρότερη.
Το Κ.Κ.Ε που ήταν μόνο κοινοβουλευτικό  κόμμα που είχε προβλέψει την κατάληξη της εισόδου της χώρας μας στην Ε.Ο.Κ και αργότερα στην Ευρωζώνη.Σε αυτό βοήθησαν βέβαια και τα ΜΜΕ που μαζικά παραπληροφορούσαν για χρόνια τους Έλληνες πολίτες.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α έχασε το 75 % των δυνάμεων της ενώ η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ έχασε την μισή της δύναμη σε σχέση με τον Μάη.

Χάθηκε μια σημαντική μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος.Ή τουλάχιστον αν χαθεί αυτό θα γίνει μετά και από νέες σκληρές μάχες.

Το 4,5 % του Κ.Κ.Ε μας φέρνει σε εκλογικά ποσοστά πίσω στο 1993.

'Όσοι ηρωικοί ψηφοφόροι του Κ.Κ.Ε στήριξαν το κόμμα σίγουρα θα νιώθουν μια μεγάλη απογοήτευση.Το ίδιο ισχύει και για όσους στήριξαν την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ και την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ας κρατήσει μόνο αυτή την νύχτα.


Για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΕΚΜ πολλά πρέπει να ειπωθούν.Το 27 % που έλαβε το κόμμα της κεντροαριστεράς σίγουρα είναι ένα εντυπωσιακό ποσοστό , αλλά

Red Star

26 σχόλια:

re-la-re είπε...

Ο πεθερός μου λέει: Ετσι σκατολαός έτσι σκατοκυβέρνηση.

makiskef είπε...

Ντροπή στο λαό για τους συνανθρώπους τους που αυτοκτονούν καθημερινά ...
Ντροπή στο λαό που με τη ψήφο του επικροτεί τις καθημερινές απολύσεις ......
Ντροπή στο λαό για τα παιδιά του που πεινάνε και θα πεινάσουν περισσότερο .....
Ντροπή στο λαό που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται συνεχιστής του Θεμιστοκλή του Καραϊσκάκη και του ένδοξου έπους του σαράντα της Εθνικής αντίστασης και της αντιδικτατορική πάλης ...
Ντροπή στο λαό για την υποταγή του στα μεγάλα κεφάλαια δούλος ήτανε και δούλος θα πεθάνει....
Αίσχος στη γενιά μας που παρασυρμενη από τη χλιδα των καπιταλιστικών αυταπατων της καλοπέρασης με τα δανεικά των τραπεζών δε φρόντισε να μάθει τα παιδιά του ιστορία και λαός που δε γνωρίζει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να τη ξαναζήσει !!!
Ντροπή στο λαό που ξέχασε Δίστομο ,Καλάβρυτα Καισαριανή Βιανο .....
Αίσχος σε όσους επωασαν το αυγό του φιδιού
Ντροπή σε όσους σκύβουν το κεφάλι ....

dhmhtrhs είπε...

Ο Αντώνης κι ο Αλέξης αλαλάζουν για τη νίκη τους πάνω απ' τη χοάνη όπου στροβιλίζεται πέφτοντας ο λαός..
Τον έναν θα τον σφάξει σύντομα η Ντόρα...
Τον άλλον θα τον εξοβελίσει σύντομα το bing bang της φούσκας του..
Δεν έχει ο συριζα 26% του λαού..
26% της ανοχής του έχει (ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται, από τρίχες δλδ!)
Στην πρώτη του στραβή θα τον μουτζώσει και θ΄αρχίσει πάλι η διάσπαση στις συνιστώσες (στο όνομα της ενότητας πάντα:)
Για μας ισχύει το ‘Έπεσες τόσο χαμηλά για να πατήσεις πιο γερά και να πετάξεις’ σύμφωνα με το άσμα..
Ας αφήσουμε τα κομπλεξικά του συριζα (τα λίγα καθαρόαιμα εννοώ, όχι τον υπόλοιπο κόσμο που τα ψήφισε) να εκστασιάζονται για καναδυό μήνες ακόμα..
Η εκδίκηση είναι πιάτο που σερβίρεται κρύο γαμώ τα όζοντα από αλαζονεία μάτια της Έλλης γαμώ..

jorje7 είπε...

Περηφανος για την επιλογη μου στο ΚΚΕ
Περηφανος για την επιλογη μου να μην υποταχθω και να μην επιλεξω κανεναν απο τους προθυμους να διαπραγματευτουν τους ορους της υποταγης

Εκρινε και αποφασισε ο Ελληνικος λαος

Πιστευω οτι αποφασισε να θυσιαστει στο ονομα του ευρω,της Ε.Ε. και τα κερδη των εγχωριων και ευρωπαικων μονοπωλιων
Το σεβομαι ,γιατι δεν μπορω να κανω κι αλλιως μιας και οι εκλογες ειναι προσκλητηριο της πλειοψηφιας των παροντων

ΔΕΝ θα σεβαστω κανεναν μετα την σημερινη του επιλογη που θα ''αγανακτισει'' στο μελλον και θα θελησει τις κλασσικες συζητησεις ψυχοθεραπειας με τα ατομα του ΚΚΕ
Ο καθενας πρεπει να αναλαμβανει τις συνεπεις των επιλογων του

Δεν εκφραζω το ΚΚΕ, αλλα εμενα

Επισης, στις πιο κρισιμες και ασφυκτικες εκλογες για το ΚΚΕ την τελευταια 40ετια, δεν χωρανε δικαιολογιες για την επιλογη ορισμενων...που ισχυριζονται οτι δεν εφυγαν απο το ΚΚΕ...την ωρα που το καταψηφισαν.-

Τελευταια μερα βαρεθηκα γυρω μου να ακουω ατομα οτι κατα 99% ειναι απατη ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλα θελουν να νιωσουν μια φορα νικητες, θελουν μια φορα να αλλαξουν κατι, θελουν μια φορα να δωσουν νικη στον Τσιπρα

........

ΣΥΡΙΖΑ 2012 είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

ΕΛΠΖΙΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 2 ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟ SYRIZA-BLOG ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΑΛΛΑ ΑΠΛΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΕΚΤΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ BLOGGERS

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

syriza-ekm.blogspot.com

Unknown είπε...

Αν ο λαός έχει τέτοια χάλια, όπως λέτε, αφήστε τον ήσυχο και κοιτάξτε την ατομική σας πρόοδο, όπως έχουν κάνει αρκετοί πρώην υπέρ-επαναστάτες απ' όλες τις πτέρυγες της αριστεράς. Η απαξίωση αυτή προς τον λαό δείχνει μια βαθιά αντιδραστική νοοτροπία. Συνέλθετε. Δεν μπορείτε τη δική σας ανικανότητα για κατανόηση και επηρεασμό των εξελίξεων να τη φορτώνετε στον κόσμο.
Είμαι κι εγώ στεναχωρημένος που δεν τα κατάφερε ο λαός να κάνει ένα ακόμα βήμα μέσα από μια νίκη του Σύριζα, αλλά θα συνεχίσω ν' αγωνίζομαι. Όχι για τον Σύριζα ή όποιο άλλο κόμμα αλλά για μένα και τους άλλους που είναι στην ίδια άσχημη θέση με μένα. Στη σκέψη μου κυριαρχεί τι πρέπει επιπλέον να κάνω εγώ για ν' αλλάξω και να επηρεάσω όσους δεν μπόρεσα μέχρι τώρα.
Ο αγώνας μου είναι πρώτα και κύρια ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας που έρχονται. Να ρίξουμε αυτή την κυβέρνηση και να αναγκαστεί να κάνει εκλογές πάλι κατά το φθινόπωρο. Στον αγώνα αυτό θα καλοδεχτώ και θα παλέψω πλάι, πλάι ισότιμα μ' όποιον άλλον ψήφισε σήμερα μνημονιακά αλλά άλλαξε γνώμη. Δε θα τον προσβάλω ούτε θα του κάνω τον έξυπνο. Δεν με νοιάζει η προσωπική μου αυτο-επιβεβαίωση, αλλά το πραγματικό γεγονός ότι στη διαδήλωση ή στην απεργία θα είναι ένας ακόμα δίπλα μου και παλεύει μαζί μου στο εδώ και τώρα.
Το έχω ξαναγράψει σε σχόλιό μου σ' αυτό το Blog ότι το 1974, μετά τις πρώτες εκλογές, φώναζα κι εγώ στις διαδηλώσεις το σύνθημα “Λαέ ντροπή σου για την εκλογή σου”. Λάθος κι απειρία μου. Τώρα είμαι πιο ήρεμος και πολύ πιο αποφασισμένος. Η πολιτική της Τρόικας δε θα περάσει.

jorje7 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
jorje7 είπε...

Συνγαβρε
καταρχην διαβασε την πρωτη σου παραγραφο και μετα την δευτερη...εχω την αισθηση οτι αναιρεις τον εαυτον σου ...

Οσο για τις προτροπες περι ιδιωτευσης...καλο ειναι να τις απευθυνεις στα κουρασμενα παλικαρια που εγκατελειπαν καθε προσπαθεια αλλαγης εδω και 20 χρονια...μεχρι που μυριστηκαν ''ψητο και ψηφους'' προσφατως...

Καλα σοβαρα προτρεπεις φιλους, οπαδους και μελη του ΚΚΕ σε ιδιωτευση;;;

Ολοι εσεις οι πρωην, τελικα τιποτα δεν μαθατε απο το τι σημαινει ΚΚ οσο μεινατε στο ΚΚΕ;;

Σταυρος Τ. είπε...

Ευρωλυγούρια Έλληνες! Ευρώ και ξερό ψωμί !!

admin είπε...

Δεν είναι ο λαός-γυαλός στραβός σύντροφοι , στραβά αρμενίζετε.
Αν δεν το καταλάβατε και τώρα δεν θα το καταλάβετε ποτέ και σε αυτήν την περίπτωση το βαρέλι έχει ακόμα πιο βαθύ πάτο να σας ρίξει.
Σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο έβλεπαν την μάχη μεταξύ Σαμαρά και ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ κάνανε κέντρο του αγώνα τους την μάχη ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΚΚΕ και η αντίδραση έλεγαν ακριβώς τα ίδια πράγματα , μην εμπιστεύεστε τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οταν δεν καταλαβαίνεις τι μάχη δίνει η κοινωνία και πας ενάντιά της μην παραξενεύεσαι γιατί δεν σε ακολουθεί κανένας.
Αυτό που κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε αλλά καταλαβαίνουν πολύ καλά οι αστοί είναι το γεγονός ότι αν φουσκώσει το ποτάμι κανένας δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Αυτό τους προξενεί πανικό .
Εσείς κοιτάζετε το ποτάμι και αντί να ενταχθείτε να το μεγαλώσετε και να του δώσετε κατεύθυνση εξετάζετε την προέλευση που έχει το κάθε μικρό ρυάκι και το κοιτάτε σαν εχθρό. Είναι για σας ο εχθρός λαός που δεν καταλαβαίνει τις μπαρούφες που του αραδιάζετε.
Εδώ και χρόνια το ΚΚΕ σαμποτάρει την αριστερά και τους κοινούς αγώνες. Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές αντί να εκλέξει η αριστερά 35% των δημάρχων και 2 περιφέρειες όπως θα μπορούσαν αρκέστηκαν σε ένα δύο μόνο δημάρχους λόγω της διασπαστικής τακτικής .
Το μνημόνιο θα είχε τελειώσει απο πολύ νωρίς αν η αριστερά συγκροτούσε μέτωπο με την κοινωνία απο τα κάτω.
Το ΚΚΕ με την σταλινική του παράδοση δείχνει με ποιόν τρόπο γίνανε πρώτη δύναμη οι φασίστες στην Γερμανία του Χίτλερ και ετοιμάζει το τέλος το δικό του από τον ίδιο εχθρό αν δεν αλλάξει τακτική.
Το μόνο κακό είναι ότι παίρνει και το κίνημα στο λαιμό του εκτός απο τα μέλη του.

dhmhtrhs είπε...

iteanet εγώ δεν σε θεωρώ σύντροφο αλλά πέμπτη φάλλαγγα μες το κίνημα..
Αν δεν ήταν το ΚΚΣΕ και ο Στάλιν ποιος θα τσάκιζε τον Χίτλερ ανιστόρητε;
Μάθε πώς ξεκίνησε ο αντισταλινισμός, απ’ τον αμερικάνο μεγαλοεκδότη William Hearst παρέα με τον Χίτλερ το 1934 αριστερούλη αντικομμουνιστή.
Είστε υπέρ της συνεργασίας της αριστεράς λοιπόν όταν
-Στα συνδικάτα τα διαβρωμένα σας στελέχη ως συνδικαλιστικές πουτάνες συνεργάζονται με το μνημονιακό πασοκ για να διώξουν σωματεία του ΠΑΜΕ ή για να ψηφίσουν μνημονιακές αποφάσεις για πετσόκομμα μισθών και δικαιωμάτων.
-Στην αυτοδιοίκηση για την οποία κόπτεσαι συνεργαστήκατε με το πασοκ, μέχρι και με το λάος ρε τρισάθλιοι κόντρα στο ΚΚΕ στην Ικαρία. Μας δουλεύεις τελικά ρε λαμόγιο;
Ποια συνεργασία της αριστεράς όταν στην πρώτη ευκαιρία βγάζετε περισσότερο αντικομμουνισμό απ’ τα χρυσά αυγά (σε πολιτισμένα ευρωπαϊκά πλαίσια βεβαίως..).
Η ‘συνεργασία με το ΚΚΕ’, που μεταξύ σας την απεύχεστε όπως ο διάολος το λιβάνι, λειτούργησε καλά για σας, σαν δρεπανηφόρο άρμα που άδραξε ψήφους αριστερών και πετσόκοψε το ΚΚΕ.
Το big bang σας θα γίνει σύντομα big collapse όταν καταλάβει (και πολύ σύντομα μάλιστα) ο λαός την απατεωνιά σας.
Και τότε αυτό το άρμα θα πάρει τα δικά σας κεφάλια ευρωλιγούρηδες!

admin είπε...

Αγαπητέ dhmhtrhs
Απο μικρός φαίνεται γαλουχήθηκες με την σταλινική μυθολογία και τώρα που μεγάλωσες είναι δύσκολο να ξεκόψεις.

Το ότι με θεωρείς πέμπτη φάλαγγα, δεν μου προκαλεί εντύπωση, είναι ο γνωστός μισανθωπισμός των Σταλινικών.
Άλλωστε ο ίδιος ο Στάλιν δεν άφησε κανένα μπολσεβίκο της Κεντρικής επιτροπής της περιόδου της επανάστασης να πεθάνει με φυσικό τρόπο στο κρεβάτι του σπιτιού του. Αυτή η μανία καταδίωξης χαρακτηρίζει ακόμα το κομμουνιστικό κόμμα που έχει βγάλει όλους τους ηγέτες του και τον Άρη Βελουχιώτη προδότες (εκτός απο τον Φλωράκη ακόμα)
Σε εμένα θα έκανες εξαίρεση. Και εγώ πέμπτη φάλαγγα τί άλλο.
Δεν σκοπεύω να ανοίξω συζήτηση για ιστορικά θέματα μαζί σου γιατί δεν σκοπεύω να μπω στον μικρόκοσμό σου.
Αν σήμερα δεν βλέπεις την μάχη που ανοίγεται μπροστά σου και ψάχνεις τρόπους να τσακωθείς με τους πάντες δεν είσαι ούτε κομουνιστής ούτε αριστερός ούτε τίποτα.
Μια τυχοδιωκτική ομάδα ανθρώπων που θέλουν να καταλάβουν την εξουσία για ίδιον όφελος αυτό εκπροσωπείς.

dhmhtrhs είπε...

Εσύ ξεκίνησες τα αντισταλινικά σου και δεν θα έμενες αναπάντητος.
Παρ' όλο που δεν θα έπρεπε να σε ταράξω απ΄το όνειρο που ζεις στον μεγάκοσμο του μικρομεγαλισμού σου (που σύντομα θα συντριβεί, εδώ θα ΄μαστε) μπορείς ν΄αρχίσεις αποτοξίνωση από δω:
http://www.mariosousa.se/Sanningen_gregiska.html

dhmhtrhs είπε...

Το τελευταίο που είπες μάλλον σου ξέφυγε..
Κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια

makiskef είπε...

Το γιατί κάποιος αυτοπροσδιορίζεται αριστερός ενώ μέσα του λειτουργεί το άσβεστο μένος του αντικομμουνισμου δεν είναι προς σχολιασμό ,ίσως κρύβει και πρακτοριλικι ...παλιό και καλοδουλεμένο στο παρελθόν με θετικά αποτελέσματα ....
Για το ποιος ανέβασε τον Χίτλερ καλό είναι να διαβάσει κανείς ιστορία και τότε μάλλον θα απογοητευθει αν φυσικά είναι καλοπροαίρετος αναγνώστης ,μελετητής και αγωνιστής....
Να θυμίσω ότι εκτός τη μαγειρεμενη που μας πλασάρουν τα τελευταία χρόνια οι νοσταλγοί του ναζιστικού "θαύματος " υπάρχουν και ντοκουμέντα που βγήκαν στη δική της Νυρεμβέργης ....ακόμα και σε φιλοαστικα γραψίματα αμέσως μετά τον πόλεμο πριν προλάβουν να χειραγωγήσουν την ιστορία αυτοί που είχαν συμφέρον από τη διαστρέβλωση της. Εκεί θα βρει το ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας και ο καλοπροαίρετος αναγνώστης θα ξεχωρίσει τα πράγματα ....
Αν δεν ήταν ο Στάλιν σήμερα δεν θα φωνάζαμε έξω οι γερμανοί κατακτητές και Μέρκελ (για όσους το βλέπουν έτσι) γιατί η γερμανική μπότα θα ήταν πάνω στη πλάτη μας ...
Στις συγκεκριμένες τοπικές συνθήκες ο Στάλιν έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εδραίωση του σοσιαλισμού στη σοβιετική ένωση .
Να μη ξεχνάμε την αντεπανάσταση των αστών που είχε να αντιπαλεψει το σοβιετικό κράτος και τη διάβρωση που προσπαθούσε όλος ο καπιταλιστικός μηχανισμός να περάσει στα σπλάχνα του νεοσύστατου σοβιετικού κράτους.
Στα δικά μας τώρα ανεμοστροβιλισματα για νικητές και νικημενους εκλογικά μικρά καλάθια βαστά !!! Το ΚΚΕ δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που σε κλειστά αυτιά φωνάζει.
Πρέπει να γνωρίζουμε όμως ότι όταν η φωνή είναι στεντόρεια και καθαρή ξεβουλωνουν απότομα και ίσως πονεμένα καμιά φορά !!!
Το χατίρι αυτών που το θέλουν έξω από τους αγώνες των εργαζομένων δεν θα τους το κάνει...
Δεν θα είναι ρυθμιστής νομοσχεδίων (άλλωστε ποτέ δεν ήταν ) θα είναι όμως ρυθμιστής στους αγώνες στο πλευρό των εργαζομένων για τη καλυτέρευση της θέσης τους,όταν άλλοι πίσω από κλειστές πόρτες θα παζαρευουν τις ζωές τους .
Αυτό οι εκάστοτε κυβερνώντες τρέμουν .
Ο κάθε εργαζόμενος και μαζί κι εγώ ξέρει που είναι το δίκιο του , και ποιος προασπίζει τα συμφέροντα της τάξης του.
Όπως έχω ξαναγράψει ο λαός ζητά λύση εδώ και τώρα και αυτό τον οδηγεί σε αυταπάτες και σε παλιά ξινά σταφύλια .
Οι αυταπάτες είναι ονειροξεις κοντά στο ξημέρωμα...
Τα ξινά σταφύλια στομαχικές διαταραχές προκαλούν ...ειδικά σε άδεια ....στομάχια ....

Το ΚΚΕ καλά έκανε και είπε την αλήθεια στο λαό
ο λαός δεν ήταν έτοιμος να τη δεχτεί .

ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΛΕΞΕΙΣ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ
ΔΙΝΩ ΜΑΧΑΙΡΙ Σ ΟΛΟΥΝΟΥΣ!!!
ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΜΠΗΓΩ ΜΕΣ ΤΟ ΧΩΜΑ
ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΥΣ !!!

admin είπε...

Το ΚΚΕ δεν είπε την αλήθεια στον λαό , μετέφερε την απογοήτευσή του και την κοκομοιριά του.
Αντί να παλεύει ενάντια στο μνημόνιο πάλευε ενάντια στην αριστερά, αντί να πιάνει κουβέντες με τους δεξιούς για να τους πείσει, έπιανε κουβέντες με τους αριστερούς και με τα μέλη του για να τα μεταπίσει. Αντί να είναι με την αριστερά βοήθησε τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο να ξανακάτσει στην πλάτη μας.
Ότι και να έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ , το ΚΚΕ θα έλεγε όχι γιατί δεν ενδιαφέρεται για την εργατική τάξη αλλά για τον μηχανισμό του και πως αυτός θα κατακτήσει την εξουσία.
Πηγαίνετε λοιπόν πίσω στα ποσοστά του 93 , όσα πήρατε μετά την συνεργασία στην κυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία.
Για να θυμηθείς
Με την ΝΔ συγκυβερνήσατε, με το ΠΑΣΟΚ παρακαλάγατε και τώρα με την αριστερά πήγατε κόντρα.

Αυτό που εσύ και το κόμμα σου προδίκαζε, δεν το προδίκαζε κανένας άλλος. Οι αστοί τρομαγμένοι πήραν ξεδιάντροπα θέση και εσείς απο δίπλα πετροβολούσατε , "καμία εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ".
Ο λαός απάντησε καμία εμπιστοσύνη στην ηγεσία του ΚΚΕ , καμία εμπιστοσύνη, σε αυτούς που υποτιμούν τις ανάγκες μας, καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που πουλάνε δήθεν κομουνισμό και στην πράξη βοηθάνε την αντίδραση.
Καμάρωσε τον ΣΑΜΑΡΑ πρωθυπουργό και μην ξαναπείς κουβέντα, η φωλιά σου είναι λερωμένη.
Δεν κάνατε πταίσμα κάνατε κακούργημα. Και αυτήν την ποινή σας επέβαλε η εργατική τάξη.

sosat είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ "iteanet" :
Λυπούμεθα ειλικρινώς που δεν πεθάναμε εντελώς να δει επιτέλους άσπρη μέρα η Αριστερά σας στην Ελλάδα και διεθνώς, μέσω της επανάστασης των δημοσιοσχετιστών. Κατανοούμε τον εκνευρισμό σας παρά το γεγονός ότι η επιθυμία σας, και να υλοποιούνταν, δεν θα σας βοηθούσε στο παραμικρό, όπως αποκαλύπτουν οι αριθμοί, που τόσο ολοκληρωτικά λατρέψατε (κι αυτοί σας πρόδωσαν, οι άθλιοι!)

Σας ευχόμεθα καλή τύχη τώρα που όλα τα επιχειρήματά σας εναντίον μας θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας απ' την γηραιότερη και εμπειρότερη υμών αστική πουτάνα που λέγεται Μπένι για να σας τρομοκρατήσουν σε συγκυβέρνηση ολικού ξεβρακώματος.

Αν θέλετε να πάμε σε τρίτο γύρο εκλογών παίζοντας το ΚΚΕ με ένα μήνα καθυστέρηση και υφιστάμενοι τις ανάλογες τιμωρητικές εκλογικές συνέπειες για την "ανευθυνότητα" μπροστά στην ανάγκη "διακυβέρνησης" της ταξικής κόλασης, κανένα πρόβλημα από μας.

Τέλος, σας συγχαίρουμε ολόθερμα για την συνέπεια με την οποία μετατρέψατε τον "αριστερό κυβερνητισμό" σε "αντιπολιτευτικό κινηματισμό" εν μία νυκτί. Όποιος παραμένει τόσο βαθιά νυχτωμένος ώστε να μην έχει ακόμα καταλάβει με ποιους έμπλεξε, αξίζει να σας κάνει παρέα επ' άπειρον.

sosat είπε...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΤΟΣΟ ΤΟΥ "iteanet" , ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΥΠΟΣΤΙΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑΧΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ , ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΧΩΡΟΣ ΕΝΟΣ ΣΧΟΛΙΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ, ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ :

"ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ..."
http://tasosnastos.blogspot.gr/2012/06/blog-post_18.html

dhmhtrhs είπε...

Iteanet μη μιλάς για 93, είναι άσχημη περίοδος για σας.. για θυμήσου το πονεμένο 2,9%...
Τελικά είσαι ανιστόρητος ή τρέλα πουλάς;
Η συγκυβέρνηση του 89 έγινε μόνο και μόνο για να μην παραγραφούν τα σκάνδαλα.
Ο Δραγασάκης σας μετά έγινε υφυπουργός.
Ναι κάναμε λάθος τότε.
Φτιάξαμε τον ΣΥΝ με τον Κύρκο και την παρέα του πιστεύοντας αγνά στην ενότητα της αριστεράς..
Δεν συνεργαζόμασταν καλύτερα με φίδια!;
Έσπειραν τον οπορτουνισμό μέσα στο κόμμα και στελέχη μας όπως Δαμανάκη, Αλαβάνος, Δραγασάκης, Λαφαζάνης κλπ θέλησαν να το διαλύσουν μέσα στον ενιαίο ΣΥΝ..
http://es.scribd.com/doc/18153300/%CE%94%CE%95%CE%9A%CE%91-%CE%A7%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%91-%CE%91%CE%A0%CE%9F-%CE%A4%CE%97-%CE%94%CE%99%CE%91%CE%A3%CE%A0%CE%91%CE%A3%CE%97-%CE%A4%CE%9F%CE%A5-%CE%9A%CE%9A%CE%95
Το ΚΚΕ βγήκε λαβωμένο απ’ αυτήν την συνεργασία..
Εσείς καπηλευθήκατε τον τίτλο ΣΥΝ όπου έβρισκε καταφύγιο κάθε κουρασμένος απ’ το ΚΚΕ, φτιάχνοντας και από μια συνιστώσα με τη σάρα και τη μάρα του αριστερισμού
Για τα περί λερωμένης φωλιάς και κακουργήματος τι να πω, πώς να χεις τσίπα άμα είσαι με τον Τσίπρα, βρωμύλε αυριανιστή.
Και μη νομίσεις πως ξέφυγες μες σε 2 μήνες απ’ τον εφιάλτη του 3% και απειλείς μ’ αυτό το ΚΚΕ. Σε λίγους μήνες η φούσκα σας θα κάνει πολύ κρότο..
Και με το διάολο θα συνεργαστούμε για το λαό, με φίδια οπορτούνες ποτέ!

sosat είπε...

ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΣΙΧΑΘΕΙ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΤΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ Σ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ, Σ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ, Σ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΑ ΚΑΙ ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΑ ΑΤΟΜΑ, Σ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΕΕΙΝΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 70 ΧΡΟΝΙΑ, Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟ 1968 ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ, Σ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΦΑΓΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟ 1991 ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ, ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ...
ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ (ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ) ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΙΩΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 'Η ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ...
ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ ΝΑ ΜΕΛΕΗΣΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ - ΛΕΝΙΝΙΣΜΟΥ , ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ.
ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΑΕΙ , ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΑΠΡΟΦΥΤΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΗΣ ΚΡΥΠΤΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ.
ΝΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΛΥΓΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.
ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ , ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΤΟΝ ΧΑΣΕΤΕ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΕΙΦΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ...
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.

Unknown είπε...

Tasos (κυρίως, αλλά και λοιπούς)
Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη.
Εύχομαι taso να μη δει κανείς χρυσαυγήτης το κείμενό σου γιατί καθώς δεν τα πάνε και καλά με τα ελληνικά μπορεί το πάρει κι αλλάζοντας μερικά ονόματα και λέξεις να το χρησιμοποιήσει για να βρίσει το ΚΚΕ. Την ευφράδεια σου στο βρίσιμο μόνο οι πουτάνες κι οι παπάδες μπορούν να φτάσουν. Με τόση οργή και μίσος μέσα σου μάλλον η Χρυσή Αυγή θα σου ταίριαζε καλύτερα. Τολμάς να χρησιμοποιείς και την εικόνα του Μαρξ. Ντροπή σου, τίποτε άλλο.

makiskef είπε...

Σας τσούζει η ηγεσία του ΚΚΕ γιατί δε παρασύρεται στα γρανάζια του συστήματος.
Οι κομμουνιστές δηλώσεις νομιμοφροσύνης και υποταγής στα συμφέροντα της αστικής τάξης ούτε έκαναν ούτε θα κάνουν. Προτιμούν να δίνουν και τη ζωή τους ακόμα αν χρειαστεί παρά την υποταγή τους . Για δηλωσιες σε δύσκολα πονεμένα χρόνια και το που κατέληξαν μην ανοίξουμε συζήτηση γιατί για κάποιους πονάει πολύ . Οτιδήποτε αφορούσε τη καλυτέρευση της ζωής των εργαζομένων κερδήθηκε με αγώνες και με αίμα κομμουνιστών και αυτό είναι γνωστό στο λαό έστω και αν κάτω από το βάρος των προβλημάτων του το παραβλέπει γιατί η αναγκαιότητα άμεσης καλυτέρευσης της ζωής του τον κάνει ευάλωτο σε αυταπάτες . Τα " θα " του Ανδρέα και το πως αντέδρασε ο λαός είναι γνωστά (ελπίζω σε όλους)....
Όπως επίσης και τα αποτελέσματα τους....
Άρα στη κακομοιριά του λαού άλλοι ποντάρουν και όχι το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ πάντα ήθελε και θέλει έναν λαό περήφανο στον τόπο του και όχι κακομοίρη.
Κακομοίρη θέλουν το λαό όσοι στόχο έχουν να του περάσουν τα δόλια σχέδιά τους και τις γραμμές των αφεντικών τους.
Χειρότερος εχθρός δεν είναι αυτός που τον βλέπεις με το όπλο απέναντί σου και είναι έτοιμος να σου ρίξει.
Χειρότερος εχθρός είναι αυτός που στέκεται στο χαρακωμα δίπλα σου με το όπλο του γεμάτο !!!
Και εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν γιατί πρέπει να αποδείξεις να πείσεις και ενημερώσεις να φυλαγονται από αυτόν και οι υπόλοιποι στρατιώτες του χαρακωματος!!!!
Και πίστεψέ με αυτό είναι αρκετά δύσκολο οταν οι άλλοι στρατιώτες βλέπουν τον μελλοντικό τους δολοφόνο να έχει στραμμένο το όπλο του στον απέναντι εχθρό.....
Το ΚΚΕ μέσα στον Αρμαγεδδώνα βρισκόταν στο χαρακωμα του αντιλαικου πολέμου είχε εντοπίσει τον διπλό κίνδυνο για τους συναγωνιστές αλλά δυστυχώς οι συναγωνιστές δεν είδαν η δεν ήθελαν να δουν και τον εφιάλτη ....
Και τελειώνοντας κάτι τελευταίο που από μόνο του επιβεβαιώνει πολλά πράγματα .
Την εποχή που ανέβαινε το ΠΑΣΟΚ τα περισσότερα στελέχη του και μέλη είχαν βαθύ αντικομμουνιστικο μένος (εκδηλωνόταν σε ολονυχτιες πολιτικές κουβεντουλες για όσους θυμούνται) . Φυσικά στο πλατύ τους ακροατήριο άλλα διατυμπάνιζαν.......ήταν πιο φιλικοί απέναντι στο ΚΚΕ....
Έτσι να μη ξεχνιόμαστε κιόλας .....

admin είπε...

Υπάρχει μια συνταγή αυτοκτονίας για το ΚΚΕ και την ακολουθεί με ευλάβεια.
Την ώρα που ο κόσμος ψάχνει την αριστερά , το ΚΚΕ κρύβεται στην τουαλέτα και μιλά για ...την μετα θάνατο ζωή της λαικής εξουσίας.
Υπάρχει η στρατηγική και η τακτική.
Όπως οι εργαζόμενοι κάνουν απεργία για να πάρουν αυξήσεις, η να αποτρέψουν απολύσεις και όχι για να ρίξουν τον καπιταλισμό και το ΚΚΕ συμμετέχει και συμπαραστέκεται, έτσι και οι εργαζόμενοι ζητούν την κυβέρνηση για να σταματήσουν την επίθεση την οποία δέχονται.
Όποιος δεν καταλαβαίνει την μάχη που έδωσαν οι εργαζόμενοι και την βρίσκει λειψή σε σχέση με τα στρατηγικά αιτήματα της αταξικής κοινωνίας είναι ή χαζός ΄η προδότης..
Δεν ξέρω αν για το ΚΚΕ είναι πιο εύκολη επιλογή να αλλάξει τον Λαό και να πάρει κανένα άλλο ή την ηγεσία του, (η επικεφαλίδα του άρθρου πάει προς το πρώτο) αλλά η κατάσταση θα οδηγήσει σε ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης των μελών του.
Μανία καταδιώξεως η όπως την εξέφρασε ο makiskef
"Χειρότερος εχθρός δεν είναι αυτός που τον βλέπεις με το όπλο απέναντί σου και είναι έτοιμος να σου ρίξει.
Χειρότερος εχθρός είναι αυτός που στέκεται στο χαρακωμα δίπλα σου με το όπλο του γεμάτο !!!"
Με αυτήν την μανία καταδίωξης δεν μπορείς να πλησιάσεις κανέναν στην κοινωνία. Με αυτήν την στάση του κομουνιστικού κόμματος τσάκισαν οι φασίστες τους κομμουνιστές στην Γερμανία. Όλοι οι άλλοι ήταν σοσιαλφασίστες λέγανε που ήταν χειρότεροι απο τους φασίστες και στο τέλος οι κομμουνιστές χωρίς συμμάχους διαλύθηκαν πανεύκολα απο τους φασίστες.
Ακολουθήστε την ίδια συνταγή και σήμερα, χειρότερος εχθρός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο οπορτουνισμός ο ρεφορμισμός και αφήστε την κοινωνία ανυπεράσπιστη στις επιθέσεις των αστών και των φασιστών
Αυτό θα φτάσει και μέσα στο κόμμα και στα μέλη που θα ψάχνουν για τον προδότη και τον φραξιονιστή .
Όταν η κοινωνία ζητάει την αριστερά και της δίνει 37-42% στις εργατικές περιοχές (χωρίς την ΔΗΜΑΡ) και το ΚΚΕ τους θεωρεί προδότες η μπάλα έχει χαθεί. Η ηγεσία του κόμματος έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία ή ελέγχεται απο άλλους παράγοντες που δεν γνωρίζουμε.

sosat είπε...

ΓΑΥΡΟ (gavros gr) χωρίς καθόλου προσπάθεια κατάφερες να επιβεβαιώσεις απόλυτα τα γραφόμενα μου.
Μπράβο, ελπίζω να ήταν αυθόρμητο και να μην χρείστηκε να σκεφτείς...
Απλά , η αλήθεια είναι επίμονη - και σκληρή για τους απατεώνες.
Καμμιά ανακούφιση δε θα ζήσει ο λαός μας. Και θα βγει στους δρόμους. Και θα σας συντρίψει.
Εμείς όλοι, όσοι "ξεχάσαμε να πεθάνουμε", θα φροντίσουμε γι'αυτό.

Unknown είπε...

Tasos, πες μας τι παίρνεις κι έχεις “φύγει” τελείως. Νομίζεις πως όλη η έγνοια του λαού δεν είναι πως να αντιμετωπίσει την άμεση επίθεση του νεοφιλελευθερισμού, αλλά το πως θα συντρίψει τον Σύριζα. Και ποιος λαός; Αυτόν που βρίζετε σ' αυτή την ανάρτηση;
Τέλος πάντων, για να σταματήσω να ασχολούμαι με βλακείες. Η κουβέντα ξεκίνησε με το “Λαέ ντροπή σου για την εκλογή σου”. Αν και ακραίο και δεν έχει υιοθετηθεί επίσημα από την ηγεσία του ΚΚΕ, πράγματι η όλη στάση του κόμματος είναι πως φταίει ο λαός που του λέει το ΚΚΕ την αλήθεια κι αυτός δεν την καταλαβαίνει. Σχετικά λοιπόν μ' αυτή τη στάση, “φταίει ο λαός” και γενικότερα “φταίει ο άλλος” παραθέτω μια στάση ζωής ανεξάρτητη από την άμεση πολιτική συγκυρία ελπίζοντας ότι κάποιοι, αφού περάσουν τη φάση του σοκ κι ανασυγκροτηθούν ψυχολογικά, θα μπορέσουν να προβληματιστούν γόνιμα.
Λέγοντας ότι φταίει ο άλλος, το ενεργών υποκείμενο απεκδύεται αυτόματα της δύναμής του και καθιστά τον άλλον παντοδύναμο. Δηλαδή, είτε μπορούμε να αλλάξουμε μια κατάσταση, είτε όχι. Αν κρίνουμε πως δεν μπορούμε (φταίει ο άλλος) τα παρατάμε. Για παράδειγμα, pings can’t fly (ή πετάει ο γάιδαρος; επί το ελληνικότερον). Το δεχόμαστε και δεν προσπαθούμε. Αν, όμως, κρίνουμε πως μπορούμε να αλλάξουμε μια κατάσταση και δεν τα καταφέρνουμε, τότε φταίμε εμείς. Για παράδειγμα, αν αδυνατούμε να λύσουμε ένα μαθηματικό πρόβλημα φταίμε εμείς όχι το πρόβλημα (πρέπει να διαβάσουμε περισσότερο μαθηματικά).
Η συζήτηση, λοιπόν, του αν φταίει ή δεν φταίει ο άλλος είναι εντελώς χωρίς νόημα. Δεν πρέπει να μας απασχολεί καθόλου. Σημασία έχει αν η δική μας δράση μπορεί να επηρεάσει και να μεταβάλει μια δεδομένη κατάσταση. Όταν οι ενέργειές μας δεν έχουν τα αποτελέσματα που εμείς θέλουμε, πρέπει να σκεφτούμε, να αναλύσουμε εκ νέου την κατάσταση και να τροποποιήσουμε τη στάση μας για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας.
Αν για παράδειγμα κρίνουμε ότι ο λαός είναι “βλάκας” δεν έχει νόημα να του πούμε “ντροπή σου για την εκλογή σου”, αλλά να προσαρμόσουμε έτσι την προπαγάνδα και την τακτική μας ώστε να απευθύνεται και να πείθει τους “βλάκες”. Παράλληλα θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας για την “λάθος” έως τώρα πολιτική μας γραμμή που είχε εκτιμήσει ότι ο λαός είναι “έξυπνος” και η οποία μας οδήγησε σε αποτυχία.
Φυσικά, υπάρχει και η περίπτωση να μην είναι ο λαός ούτε “βλάκας”, ούτε “έξυπνος”, απλά η πολιτική μας να είναι λάθος. Αυτή την περίπτωση όμως την αποκλείουμε γιατί το κόμμα δεν κάνει ΠΟΤΕ λάθος.

sosat είπε...

ΓΑΥΡΟ η θέση σου είναι σε κάποια κερκίδα, να βρείς τους ομοιούς σου τους χουλιγκάνους, αν βέβαια κάποτε ξεφύγεις απο τον χουλιγκανισμό ΤΟΤΕ μπορεί και να συζητήσουμε με πολιτική ορολογία και με διαλεχτική αντιπαράθεση.
Μέχρι τότε ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.