Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Αντεπίθεση! Με ισχυρό ΚΚΕ κι εσένα στον αγώνα υπάρχει λύση.


Διαγραφή του χρέους - Έξω από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία


Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Είναι καιρός να γίνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Με ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένο λαό θα ανοίξει ο δρόμος της διεξόδου. Δώσε ισχυρό πλήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα, που επιχειρεί να σε παραπλανήσει με νέα μεταμφίεση, με «νέα» κόμματα. Όσο πιο αδύναμα βγουν τα κόμματα που ευθύνονται για τα βάσανά σου, τόσο πιο ισχυρός θα είναι ο λαός. Να μην πάει για μια ακόμα φορά χαμένη η ψήφος των πολλών.

Με ισχυρό ΚΚΕ θα αναθαρρήσει ο εργάτης και η εργάτρια που υφίσταται την εργοδοτική τρομοκρατία, ο νεολαίος που ζει στην αβεβαιότητα και την ανεργία, ο συνταξιούχος που στερείται και τα φάρμακα, ο αυτοαπασχολούμενος που βάζει λουκέτο, ο φτωχός αγρότης που ξεκληρίζεται, ο μετανάστης και ο πρόσφυγας που πέφτουν θύματα δουλεμπορικών κυκλωμάτων.
Μην επιτρέπεις να σε τρομοκρατούν. Καταδίκασε τον αντικομμουνισμό, τη συκοφαντία και τις προβοκάτσιες.Απόρριψε τους εκβιασμούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των παραφυάδων τους, της ΕΕ και της ντόπιας πλουτοκρατίας. Μην τους φοβάσαι. Ο λαός έχει τη δύναμη, φτάνει να το συνειδητοποιήσει. Κάθε βήμα του που μειώνει το καπιταλιστικό κέρδος, που τους στριμώχνει, το ονομάζουν χάος και καταστροφή. Η ζημιά στα συμφέροντα του κεφαλαίου είναι όφελος για το λαό. Είτε με ευρώ είτε με δραχμή, όσο κυριαρχούν οι κεφαλαιοκράτες, όσο υπάρχει η εξουσία τους, ο λαός δεν σώζεται. Και τις σάρκες του να διαθέσει, θα αυξηθεί η απόλυτη και σχετική εξαθλίωσή του.
Το καπιταλιστικό σύστημα έχει φάει τα ψωμιά του, γι αυτό έχει σαπίσει και το πολιτικό του προσωπικό. Δεν διορθώνεται, δεν εξανθρωπίζεται. Πρέπει να ανατραπεί. Αυτό το τιμητικό καθήκον επωμίζεται η εργατική τάξη και μεγάλα τμήματα των μικρομεσαίων βιοπαλαιστών της πόλης και του χωριού.Φέρνουν νέα θύελλα αντιλαϊκών μέτρων, όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει, αυτοδύναμη ή συνεργασίας, κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή. Μία είναι η επιλογή για το λαό: Ή ανατροπή ή χειρότερη εξαθλίωση.
Υπάρχει φιλολαϊκός δρόμος ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας.  Αν θέλεις να απαλλαγείς από την τρόικα διεκδίκησε αποδέσμευση από την ΕΕ. Αν θέλεις να γνωρίσεις κοινωνική ευημερία και ισότητα πάλεψε για την εργατική - λαϊκή εξουσία. Αν θέλεις ανάπτυξη από το λαό για το λαό πάλεψε για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά.
Με οδηγό αυτούς τους στόχους το ΚΚΕ οργανώνει την καθημερινή πάλη του λαού για την επιβίωσή του, την παρεμπόδιση των μέτρων καταστροφής του.

Είναι και προσωπική σου ευθύνη! Ψηλά το κεφάλι!
Σήμερα έχεις αρκετή πείρα από την καπιταλιστική κρίση. Η διαγραφή ενός μέρους από το χρέος δεν σημαίνει ότι αποφεύγεται η μεγαλύτερη και αγριότερη χρεοκοπία.
Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που σου είπε εδώ και πολλά χρόνια ότι έρχεται καπιταλιστική κρίση. Μόνο το ΚΚΕ ανέδειξε τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, όταν τα άλλα κόμματα λένε ότι πρόκειται για «κρίση χρέους» ή κακοδιαχείριση ή για κρίση που οφείλεται σε κάποιους διεφθαρμένους του πολιτικού συστήματος.
Συγκαλύπτουν ότι η κρίση είναι αποτέλεσμα της στυγνής εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης από το κεφάλαιο, της υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων και εμπορευμάτων, της αναρχίας του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Είναι κρίση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία και αλλού.
Ο πόλεμος εναντίον του λαού δεν είναι μπόρα που θα περάσει. Και όταν κλείσει αυτός ο κύκλος της καπιταλιστικής κρίσης, η επίθεση θα δυναμώσει για να ανεβεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, ενώ η ανάκαμψη της οικονομίας θα είναι αναιμική και σύντομα θα την ακολουθήσει νέα κρίση. Η επιλογή του μικρότερου κακού οδηγεί στο μεγαλύτερο. Μην κάνεις διαρκώς εκπτώσεις στις απαιτήσεις σου, τη στιγμή που υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες σου. Το μεγαλύτερο τμήμα του λαού έχει ήδη χρεοκοπήσει. Σε περιμένουν χειρότερες μέρες, συνθήκες του 19ου αιώνα, αν δεν τους χαλάσεις τα σχέδια. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν δημιούργησαν το χρέος και τα ελλείμματα. Δεν χρωστάνε ούτε ένα ευρώ. Αντίθετα, τους χρωστάνε τα πάντα, γιατί οι κεφαλαιοκράτες τους κλέβουν τον ιδρώτα και με το νόμο.
Η κρίση στην ευρωζώνη θα βαθύνει, οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε διάφορα καπιταλιστικά κράτη, σε διαφορετικά ιμπεριαλιστικά κέντρα οξύνονται, άρα στον αγώνα των μονοπωλίων για κυριαρχία οι λαοί της Ευρώπης θα πληρώσουν πολλά περισσότερα.
Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ στο λαό έχει θυσίες, που όμως οδηγούν στο ξέφωτο. Και είναι λιγότερες από εκείνες που υφίσταται και θα υποστεί, αν δεν βάλει ο ίδιος τέλος.
Σου λένε ψέματα τα κόμματα που υποστηρίζουν ότι αρκεί να βγει από τις κάλπες μια «προοδευτική κυβέρνηση», για να αλλάξει η μοίρα σου. Αποπροσανατολίζουν τα κόμματα που κάνουν λόγο για «αντικατοχική» ή «αντιμνημονιακή» κυβέρνηση. Αλλαγές υπέρ της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων δεν είναι δυνατό να υπάρξουν αν δεν γίνει λαϊκή περιουσία ο πλούτος που παράγουν οι εργατοϋπάλληλοι και που βρίσκεται στα χέρια των λίγων. Δεν υπάρχουν λύσεις που να ευνοούν και τα μονοπώλια και το λαό, σε καμία χώρα δεν έχουν εφαρμοστεί. Όπου σχηματίστηκαν κεντροαριστερές κυβερνήσεις αποδείχθηκαν εργαλεία των κεφαλαιοκρατών για να τσακίσουν τα εργατικά δικαιώματα. Πρόκειται για επικίνδυνες «λύσεις», για εφεδρείες των μονοπωλίων.
Εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ!
Σου είπε την αλήθεια. Η πολιτική του επιβεβαιώθηκε. Είναι το μόνο κόμμα που σου είπε προεκλογικά το 2009 ότι έρχεται αντιλαϊκή θύελλα είτε γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ. Είναι το μόνο κόμμα που αποκάλυψε το χαρακτήρα της ΕΕ ως λυκοσυμμαχίας του κεφαλαίου. Τα άλλα κόμματα πρέπει να απολογηθούν γιατί εξαπάτησαν το λαό ότι με την ΕΕ θα έτρωγε με χρυσά κουτάλια, ότι μέσα στην ΕΕ θα ερχόταν η σύγκλιση των οικονομιών και των λαϊκών εισοδημάτων, ότι η ΕΕ θα γινόταν των λαών!
Μόνο το ΚΚΕ έριξε το σύνθημα «να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός». Μόνο το ΚΚΕ συνδέει τον πατριωτισμό με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Οι αστοί δεν προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα παρά μόνο τα κέρδη τους. Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι λαός κυρίαρχος και ελεύθερος είναι ο κάτοχος των μέσων παραγωγής με τη δική του εξουσία.
Αξιοποίησε την πείρα σου εσύ που αντιτάχθηκες στα μνημόνια, στην πολιτική της πλουτοκρατίας. Ψήφισε ΚΚΕ. Αν αυτό είχε γίνει από περισσότερους το 2009, τα πράγματα τώρα θα ήταν καλύτερα για το λαό.
Το ΚΚΕ προειδοποιεί ότι οι εξελίξεις στην περιοχή μας είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου και των σφαιρών επιρροής. Προετοιμάζει το λαό να μη χύσει το αίμα του για τα συμφέροντα των δημίων του, ντόπιων και ξένων, αλλά να ετοιμάζεται από τώρα για την ανατροπή των εκμεταλλευτών του.
Ψήφισε ΚΚΕ.
Δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι. Το πολεμούν με λύσσα οι δυνάστες του λαού. Το θέλουν στη γωνία, γιατί υποστηρίζει ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

Εργαζόμενοι, που ψηφίσατε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ
Γνωρίσατε τα κόμματα στα οποία στηρίξατε τις ελπίδες σας. Σας εξαπατούν επί δεκαετίες. Έχουν την ίδια πολιτική. Το απέδειξαν και ως μονοκομματικές κυβερνήσεις και συμμετέχοντας στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Φοράνε μάσκες διαφορετικότητας και δήθεν κάνουν αυτοκριτική. Υποκρίνονται. Δεν αλλάζουν, αλλάξτε εσείς.
Η αποχή, το λευκό ή το άκυρο είναι τουφεκιές στον αέρα. Τα προτιμούν από το να πάει η ψήφος στο ΚΚΕ. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Συμμετοχή στις εκλογές με ψήφο στο ΚΚΕ.
Μη σκορπίσετε την ψήφο σας «δεξιά» και «αριστερά». Δώστε τη μόνο στο ΚΚΕ. Προσπεράστε το προβοκατόρικο και εθνικιστικό ΛΑΟΣ. Προσπεράστε τον αφερέγγυο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, που είναι αναχώματα της λαϊκής ριζοσπαστικοποίησης. Ψαρεύουν σε θολά νερά. Η πολιτική τους είναι «ναι μεν, αλλά». Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ ευθύνονται για τα «ναι» που έχουν πει στην ΕΕ. Αναγνωρίζουν το χρέος. Δεν έχουν γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια, είναι συνεργάτες των εργατοπατέρων στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ. Επιδιώκουν σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ ή με τμήματά του.
Ψήφισε ΚΚΕ, έστω κι αν δεν συμφωνείς σε όλα μαζί του.
Μην ψηφίσεις τα κόμματα που ψηφίζουν οι εκμεταλλευτές της εργατικής τάξης. Φέρε τα πάνω κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: