Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ο λοχαγός Αμάντου Σανόγκο, ο επικεφαλής των πραξικοπηματιών στο Μάλι, συμμετείχε σε τουλάχιστον πέντε προγράμματα εκπαίδευσης του αμερικανικού στρατού μεταξύ 1998-2010, όπως επιβεβαίωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Ο επικεφαλής των πραξικοπηματιών στο Μάλι είχε εκπαιδευτεί στις Η.Π.Α


Συγκεκριμένα το  2003, ο Σανόγκο συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα των Πεζοναυτών στη Βιρτζίνια, ανέφεραν αξιωματούχοι του Πενταγώνου που ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους.
Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Μόνικα Μάτους, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο Μαλινέζος λοχαγός είχε εκπαιδευτεί και στο Φορτ Μπένινγκ, ενώ και ο ίδιος ο Σανόγκο είχε πει ότι συμμετείχε σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα του αμερικανικού στρατού.


Ο αμερικανικός Τύπος, επικαλούμενος το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είπε  ότι ο λοχαγός είχε μείνει στις ΗΠΑ κατά διαστήματα, το 2004-5, το 2007-8 και το 2010 και σπούδαζε για να γίνει καθηγητής αγγλικών. Ο 40χρονος λοχαγός που ανέτρεψε τον πρόεδρο Αμαντού Τουμάνι Τουρέ σπούδασε στη στρατιωτική σχολή του Κάτι, στα βόρεια της πρωτεύουσας του Μαλί.


Να σημειωθεί πως είναι ιδιαίτερα  δημοφιλής στους άνδρες της σχολής, στους οποίους παρέδιδε μαθήματα αγγλικών και έχει κρεμάσει στη στολή του το σήμερα των Αμερικανών Πεζοναυτών, για να θυμίζει την παραμονή του στις ΗΠΑ.

Πηγή:www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: