Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλες πορείες και στη Θεσσαλία.


Βροντερή η φωνή του λαού συγκλόνισε, για ώρες, χτες το απόγευμα, και τα κέντρα των πρωτευουσών των τεσσάρων θεσσαλικών νομών.

Στη Λάρισα

Βροντερή η φωνή του λαού συγκλόνισε, για ώρες, χτες το απόγευμα, και τα κέντρα των πρωτευουσών των τεσσάρων θεσσαλικών νομών. Φωνή θυμού, οργής, αγανάκτησης. Αλλά και φωνή αποφασιστικότητας και ετοιμότητας για κατά μέτωπο σύγκρουση με όλους όσοι σχεδιάζουν, προωθούν, υλοποιούν και στηρίζουν τη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση. Τεράστιες οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις πλατείες, συγκλονιστικές οι πορείες στους δρόμους.
Στη Λάρισα, η κεντρική πλατεία πλημμύρισε από κόσμο. Πλήθος τα πανό, «δάσος» οι σημαίες. Στην ομιλία του ο Χρ. Καλούσης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, υπογραμμίζει: «Εχουμε εμπιστοσύνη στο λαό. Εχει μεγάλη δύναμη. Αρκεί να πάρει την απόφαση να δοκιμάσει τη δύναμή του, να πάρει την απόφαση να βγει στην κόντρα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Οπως ρίξαμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έτσι τώρα μπορούμε να ρίξουμε και την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου». Η ομιλία τελειώνει, αλλά οι χιλιάδες λαού παραμένουν, για αρκετή ώρα, εκεί, στην πλατεία, φωνάζοντας συνθήματα. Ακολουθεί μεγαλειώδης πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στο Βόλο, η συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου είναι τεράστια σε όγκο, συγκλονιστική σε παλμό. Πολύ μεγάλη η συγκέντρωση και στην παραλία της Σκοπέλου. Στα Τρίκαλα, για 4η συνεχή φορά, στις τελευταίες τρεις μέρες, πλήθη λαού βγήκαν στους δρόμους και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Ενώ κινητοποίηση έγινε και στην Καρδίτσα κι ακολούθησε δυναμική πορεία.
Σε όλη τη χώρα
Στα Γιάννενα, οι λαϊκές συνοικίες του Βοτανικού και των Αμπελοκήπων δονήθηκαν από τα συνθήματα του πανεργατικού πανελλαδικού ξεσηκωμού. Δυναμική ήταν η κινητοποίηση στοΑγρίνιο. Στην Αρτα, επίσης, εργαζόμενοι διαδήλωσαν ενάντια στα νέα μέτρα σφαγής του λαού όπως και σε Κέρκυρα, Λευκάδα. Στην Ηγουμενίτσα, κλιμάκια του ΠΑΜΕ περιόδευσαν σε Πέρδικα και Παραμυθιά.
Μαζική ήταν η παρουσία του κόσμου και στη συγκέντρωση της Ρόδου εκφράζοντας την ανάγκη ανάπτυξη των αγώνων. Ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρουσία της νεολαίας, ενώ κατέβηκε και κόσμος από τα χωριά. Στη Μυτιλήνη, η συγκέντρωση ξεκίνησε από το πρωί έως αργά το απόγευμα με τις ταξικές δυνάμεις να καλούν από τα μικρόφωνα σε ένταση της πάλης. Στην Κάλυμνο, στο πλαίσιο της χθεσινής συγκέντρωσης μαζεύτηκε και οικονομική ενίσχυση για τον απεργιακό αγώνα των χαλυβουργών.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: