Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΝΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Εξορμήσεις για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Πλατιά αναγνώριση της συμβολής του Κόμματος στους αγώνες του λαού

Από την εξόρμηση των Ελλήνων κομμουνιστών στο Ντίσελντορφ


Εξορμήσεις των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στη Γερμανία γίνονται αυτές τις μέρες σε διάφορες πόλεις, για να ενημερωθούν οι Έλληνες μετανάστες, οι Γερμανοί και άλλοι εργαζόμενοι για τα πραγματικά αίτια της καπιταλιστικής κρίσης, για τα βάρβαρα μέτρα των κομμάτων της πλουτοκρατίας και για την πάλη του ΚΚΕ.
Στην προκήρυξη της Νομαρχιακής Επιτροπής Γερμανίας που μοιράζεται κατά χιλιάδες, τονίζεται μεταξύ άλλων: «έχει ιδιαίτερη σημασία η συμβολή από κοινού των Γερμανών εργατών, των Ελλήνων μεταναστών στην ενίσχυση της ταξικής πάλης στη Γερμανία και σε κάθε μεγάλη καπιταλιστική χώρα.
Αν δυναμώσει αυτός ο ταξικός αγώνας θα δοθεί σημαντική ώθηση στην πάλη όχι μόνο στην πάλη στην Ελλάδα αλλά κι εδώ στη Γερμανία που η αντεργατική επίθεση, τα minijobs (κακοπληρωμένη μερική απασχόληση), οι απολύσεις και οι εργασιακές σχέσεις-λάστιχο γενικεύονται».
Στις εξορμήσεις, τα μέλη του Κόμματος διαπιστώνουν το μεγάλο ενδιαφέρον των εργαζομένων μεταναστών και Γερμανών για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Στις τελευταίες εξορμήσεις, την Κυριακή, σε Βερολίνο και Ντίσελντορφ (φωτ.), τα σχόλια απ' όσους κοντοστάθηκαν να πάρουν την ανακοίνωση ήταν θετικά, αναγνωρίζοντας το ρόλο του ΚΚΕ και την πάλη του σε μια περίοδο γενικευμένης αντιλαϊκής επίθεσης. Στο Βερολίνο, μάλιστα, μια νεαρή κοπέλα, μετανάστρια από τη Σερβία, διάβασε την προκήρυξη και ζήτησε να βοηθήσει τους κομμουνιστές, μοιράζοντας και αυτή το υλικό. Οι δραστηριότητες των Κομματικών Οργανώσεων θα συνεχιστούν με εκδηλώσεις, συσκέψεις και εξορμήσεις.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: