Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΤΥΡΝΑΒΟΣ- Συνεχίζεται ο αγώνας για φτηνό νερό


Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για φτηνό νερό είναι οι κάτοικοι του Δήμου Τυρνάβου, που, με πρωτοβουλίες της Επιτροπής Αγώνα την οποία έχουν συγκροτήσει, αντιδρούν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην επιβολή μεγάλων αυξήσεων στα τιμολόγια του νερού που αποφάσισε η Δημοτική Αρχή.
Για ν' αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη λαϊκή, αγωνιστική αντίδραση, ο δήμαρχος Τυρνάβου καταφεύγει στον αυταρχισμό και χρησιμοποιεί την αστυνομική καταστολή, όπως έκανε και στη διάρκεια της τελευταίας διαδήλωσης, εκδίδοντας, «στο άψε σβήσε», απόφαση με την οποία απαγορευόταν η είσοδος δημοτών - διαδηλωτών στο δημαρχείο και καλώντας ισχυρή αστυνομική δύναμη για να την επιβάλλει.

Προκειμένου δε, να εμποδίσει την ενημέρωση της «κοινής γνώμης» για τα «έργα και τις ημέρες» της Δημοτικής Αρχής, αλλά και να τρομοκρατήσει όσους αντιδρούν στην αντιλαϊκή πολιτική της, δίνει εντολή και συνεργεία του δήμου πάνε τα χαράματα και κατεβάζουν, το πανό που έχει αναρτήσει η Επιτροπή Αγώνα στην πλατεία του δημοτικού διαμερίσματος Αμπελώνα.
Την αυταρχική - τρομοκρατική συμπεριφορά του δημάρχου, καταγγέλλουν, με δηλώσεις τους, οι Ν. Μπαντόγιας και Γ. Σακοράφας, δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ που εκλέχτηκαν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνοντας ότι «ο λαός του Δήμου Τυρνάβου δεν πρόκειται φοβηθεί και να υποχωρήσει».
«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για φτηνό νερό με συγκέντρωση των λογαριασμών νερού ως πράξη μαζικής ανυπακοής και με πραγματοποίηση ανοιχτής λαϊκής συγκέντρωσης έξω από το κτίριο του νέου δημαρχείου Αμπελώνα, με την αποστολή των πρώτων επόμενων λογαριασμών», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα, τονίζοντας ότι «το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».

ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: