Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ύβρεις από τον Σοσιαλδημοκράτη Προέδρο της Κυπριακής Βουλής-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της ΚΕ ΑΚΕΛ βουλευτή Σταύρου Ευαγόρου επί δηλώσεων του Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου και του Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου

Γιαννάκης Ομήρου-Ξεπέρασε κάθε όριο.


Ο θεσμός του Προέδρου της Βουλής είναι ο δεύτερος τη τάξει στην Κυπριακή Δημοκρατία. Στην απουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ασκεί καθήκοντα Προέδρου. Είναι θεσμός τον οποίο ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπηρέτησε για εφτά χρόνια κατά τρόπο συναινετικό και αποτελεσματικό. Ανάλογα έπραξαν και άλλοι Πρόεδροι της Βουλής. Έτσι αναμένουμε ότι θα πολιτεύεται και ο κ. Ομήρου. Ο οποίος σε μια σχετικά σύντομη συνέντευξη του μίλησε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για πολιτικά πρόσωπα, με τα οποία μέχρι πρότινος συνεργαζόταν.
Θρασύδειλοι, ευθυνόφοβοι, άβουλοι, μοιραίοι και αδίστακτοι είναι κάποια από τα επίθετα με τα οποία «στόλισε» συναδέλφους του πολιτικούς ο κ. Ομήρου. Εμείς δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε. Σημειώνουμε μόνο την πλήρη ταύτιση του κ. Ομήρου με το ύφος και τα ήθη τα οποία εδώ και κάποιο διάστημα έχει εισάξει στο δημόσιο της λόγο η ηγεσία του Συναγερμού.
Διότι την ίδια στιγμή που ο κ. Ομήρου λέει όσα αστήρικτα και ατεκμηρίωτα καταγράφονται στη συνέντευξή του στον «Πολίτη», ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επαναλαμβάνοντας εαυτόν λαϊκίζει και ακολουθώντας το παράδειγμα του ηγέτη του ζητά και αυτός την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Προδικάζοντας πορίσματα, δικάζοντας και καταδικάζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η αναφορά του κ. Νεοφύτου σε λεγόμενο «αντιδυτισμό» του Προέδρου, όπως και η επίσης προσβλητική αναφορά του προς το πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ ότι δεν διαθέτει πολιτικό θάρρος για να κάνει την αυτοκριτική του, καταδεικνύουν ότι αν υπάρχει μια ιδεοληψία αυτή συνίσταται στα φιλονατοϊκά αισθήματα της ηγεσίας του ΔΗΣΥ. Όσο για το πολιτικό θάρρος, άλλοι είναι εκείνοι που θα πρέπει να το αποκτήσουν και να απολογηθούν στο λαό. Διότι είναι τα δικά τους ιδεολογήματα της λεγόμενης ελεύθερης ίδε ασύδοτης,  αγοράς και οι δικές του πολιτικές όπως εφαρμόστηκαν από δεξιές και νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, που οδήγησαν στην οικονομική κρίση που ταλανίζει την ανθρωπότητα.
Η κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια έλαβε και λαμβάνει μέτρα. Είναι η πρώτη κυβέρνηση που λειτούργησε ως ανάχωμα και κατήργησε υπερπρονόμια. Είναι η κυβέρνηση εκείνη που αντιμετωπίζει αποφασιστικά, με σεβασμό στον κοινωνικό διάλογο, τα διαρθρωτικά προβλήματα της κυπριακής οικονομίας. Προβλήματα για τα οποία απαιτείται συναίνεση από όλους.
Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να πολιτεύεται υπεύθυνα. Μακριά από χαρακτηρισμούς, με σεβασμό προς τους πολιτικούς μας αντιπάλους, αναγνωρίζοντας ότι ο πραγματικός εχθρός που είναι η κατοχική Τουρκία παρουσιάζεται και πάλι προκλητικός και αδιάλλακτος.
 
Την ώρα των δύσκολων αποφάσεων, την ώρα της συλλογικής διαχείρισης των προκλήσεων που τίθενται μπροστά μας, εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την προσπάθεια εκφυλισμού του δημόσιου βίου.

ΠΗΓΗ-WWW.AKEL.ORG.CY

Δεν υπάρχουν σχόλια: