Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να στείλουν στρατό ξηράς στη Λιβύη με μια πιθανή διεθνή στρατιωτική δύναμη εδάφους !



Οι ΗΠΑ ενδέχεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να στείλουν στρατό ξηράς στη Λιβύη με μια πιθανή διεθνή στρατιωτική δύναμη εδάφους δήλωσε ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, Carter Ham, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ιδανικό λόγω των αντιδράσεων που θα μπορούσαν να προκληθούν.

Εν τω μεταξύ πέντε Λίβυοι αντάρτες έχασαν τη ζωή τους από λανθασμένη νατοϊκή αεροπορική επίθεση, ενώ αμερικανός στρατηγός εξέφρασε αμφιβολίες για το αν ο Καντάφι θα μπορέσει να εκδιωχθεί μόνο με τη βία.

Καθώς οι καθημερινές μάχες κοντά στο λιμάνι της Μπρέγκα στην ανατολική Λιβύη δείχνουν να έχουν ελάχιστες επιπτώσεις στις μάχες που διεξάγονται στη γραμμή του μετώπου και οι αντάρτες φαίνονται ανίκανοι να τερματίσουν τις επιθέσεις του στρατού του Καντάφι στην πόλη Μισράτα, το ΝΑΤΟ παραδέχεται πως η επιχείρηση για την προστασία των αμάχων είναι δύσκολη.

Στην ανατολική Λιβύη, τραυματισμένοι αντάρτες που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο στην Αζνταμπίγια δήλωσαν πως τα φορτηγά και τα τανκ τους επλήγησαν την Πέμπτη από αεροπορική επίθεση του ΝΑΤΟ έξω από την Μπρέγκα. Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα που οι αντάρτες κατηγορούν το ΝΑΤΟ ότι τους βομβάρδισε κατά λάθος. Στην προηγούμενη επίθεση έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα.

Την ίδια ώρα, οι αντάρτες κατηγορούν το ΝΑΤΟ ότι καθυστερεί να δώσει εντολή για τις αεροπορικές επιθέσεις.

Ερωτηθείς εάν βλέπει τέλμα στην διαμάχη, ο επικεφαλής της αμερικανικής διοίκησης στην Αφρική, στρατηγός Carter Ham δήλωσε πως «θα συμφωνούσα με αυτό στην παρούσα φάση, στο έδαφος».

Ο ίδιος δήλωσε ενώπιον της Γερουσίας στην Ουάσινγκτον ότι οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να προμηθεύσουν όπλα στους αντάρτες χωρίς να γνωρίζουν καλύτερα το ποιοι είναι, ενώ όταν ερωτήθηκε πως θα λήξει ο πόλεμος, δήλωσε: «Νομίζω ότι δεν θα λήξει στρατιωτικά».

Ο ίδιος, όπως μετέδωσε το Associated Press, δήλωσε πως οι ΗΠΑ ενδέχεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να στείλουν στρατό ξηράς στη Λιβύη με μια πιθανή διεθνή στρατιωτική δύναμη εδάφους. Εξέφρασε την προσωπική του εκτίμηση ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ιδανικό λόγω των αντιδράσεων που θα μπορούσαν να προκληθούν στην περιοχή.

ΠΗΓΗ-WWW.NEWSBEAST.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: