Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Προδιαγεγραμμένη χρεοκοπία.Το ΚΚΕ, όταν πρωτοεμφανίστηκε το μνημόνιο, προειδοποιούσε: «Το νέο πακέτο - λαιμητόμος ούτε προσωρινό είναι, ούτε και το μοναδικό.



Το ΚΚΕ, όταν πρωτοεμφανίστηκε το μνημόνιο, προειδοποιούσε: «Το νέο πακέτο - λαιμητόμος ούτε προσωρινό είναι, ούτε και το μοναδικό. Τα βάρβαρα μέτρα θα είναι διαδοχικά, σήμερα για να μειωθούν τα ελλείμματα και το χρέος και σε λίγο καιρό για να μην αυξηθούν».
Το ΚΚΕ, λίγους μήνες μετά, τον Οκτώβρη του 2010, πάλι προειδοποιούσε: «Πρόκειται για την ελεγχόμενη χρεοκοπία την οποία συμφώνησε ο πρωθυπουργός. Ελεγχόμενη χρεοκοπία σημαίνει το εξής: Ανεξέλεγκτη, ταχύτατη χρεοκοπία για το λαό και από κει και πέρα θα γίνει μια διαπραγμάτευση πόσα θα πάρουν οι πιστωτές.
Επομένως το δίλημμα που βάζει ο πρωθυπουργός, ΠΑΣΟΚ ή χρεοκοπία, δεν έχει καμία βάση, είναι εντελώς ξεπερασμένο».
Οταν το ΚΚΕ διατύπωνε αυτές τις θέσεις, κάποιοι μας λοιδορούσαν, άλλοι, πιο ένθερμοι οπαδοί και στηρίγματα του συστήματος, μας κατηγορούσαν ότι κινδυνολογούμε και προσπαθούμε να τρομοκρατήσουμε τους εργαζόμενους. Οι εξελίξεις απέδειξαν το μέγεθος της υποκρισίας και των μύθων που χρησιμοποίησαν επί τόσους μήνες προκειμένου να φτάσουν στην ελεγχόμενη πτώχευση που σχεδίαζαν από την πρώτη στιγμή. Οι εκτιμήσεις και οι θέσεις του ΚΚΕ, όλες οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ, επιβεβαιώθηκαν μέχρι κεραίας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα και την πλουτοκρατία ξεζούμισαν εδώ και ενάμιση χρόνο τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, λεηλατώντας εισοδήματα, γκρεμίζοντας κοινωνικές κατακτήσεις και σπρώχνοντας στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, για να παρουσιάσουν στο τέλος το «κούρεμα» του χρέους, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η απαρχή νέων βασάνων για το λαό. Μια επιλογή αναπόφευκτη για την άρχουσα τάξη, αφού, μέσω της διαγραφής μέρους του χρέους, στην ουσία επιχειρεί και πάλι να μεταφέρει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, μια και στην ουσία θα «κουρευτούν» τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων. Οι όποιες απώλειες των τραπεζών θα καλυφθούν πάλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ή από τα διάφορα Ταμεία Στήριξης που έχει συστήσει η ΕΕ.
Το ΚΚΕ προειδοποιεί και σήμερα: Οι ρυθμίσεις που αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν προσωρινό συμβιβασμό, τόσο ανάμεσα στα αντιτιθέμενα συμφέροντα των κρατών - μελών της ΕΕ, όσο και μεταξύ της ΕΕ και των εκπροσώπων των τραπεζών. Η υλοποίηση των σχετικών ρυθμίσεων, οι οποίες μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατραπούν και, πάντως, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να οδηγήσουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, συνεπάγεται νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης. Προϋποθέτουν νέο αίμα στον πόλεμο των μονοπωλίων ενάντια στους εργαζόμενους. Θα οδηγήσουν σε νέο κύκλο λεηλασίας των μισθών και συντάξεων, νέο, ακόμα πιο αντιδραστικό ασφαλιστικό σύστημα, περισσότερη υπονόμευση των Ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων, μαζικό κύμα απολύσεων από το Δημόσιο, απροκάλυπτο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να συνειδητοποιήσουν και να πιστέψουν ότι διαθέτουν τη δύναμη και μπορούν με τον αγώνα τους να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική, μπορούν με το δικό τους λαϊκό μέτωπο να επιβάλουν την αποδέσμευση από την ΕΕ, να διαγράψουν μονομερώς το χρέος με τη δική τους λαϊκή εξουσία και να προχωρήσουν στην οικοδόμηση μιας άλλης, της σοσιαλιστικής, κοινωνίας, που στο επίκεντρό της θα είναι ο λαός και οι ανάγκες του.


Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: