Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Να καλυφθούν τώρα από το κράτος όλες οι ανάγκες των σχολείων.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Με αφορμή την έλλειψη των σχολικών βιβλίων και γενικότερα τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τα σχολεία στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Σε μία εβδομάδα ανοίγουν τα σχολεία χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί ούτε τα απολύτως απαραίτητα. Οπως προκλητικά ανακοινώνει το υπουργείο οι μαθητές θα πάρουν τα βιβλία στα χέρια τους, μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων. Μέχρι στιγμής έχουν τυπωθεί 37 από τους 1.200 τίτλους ενώ υπάρχουν 20 χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών.
Μέχρι τότε οι καθηγητές θα παραδίδουν μαθήματα από dvd και φωτοτυπίες. Η υποχρηματοδότηση εμποδίζει τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων. Ταυτόχρονα, το υπουργείο παρακινεί τους διευθυντές και τους καθηγητές των σχολείων να καλύψουν τις ανάγκες που θα προκύψουν "βρίσκοντας την προσφορότερη λύση"... Είναι ξεκάθαρο ότι οι γονείς θα αναγκαστούν να πληρώσουν πάλι για την δήθεν δωρεάν παιδεία των παιδιών τους, ενώ αρκετοί πρόθυμοι χορηγοί θα εμφανιστούν να καλύψουν τα έξοδα με αντάλλαγμα την ωμή παρέμβαση για δικό τους όφελος στη λειτουργία του σχολείου.
"Πρώτα ο μαθητής" σημαίνει για την κυβέρνηση ο μαθητής που δεν θα έχει βιβλία, που θα στοιβάζεται σε τμήματα 30-35 ατόμων, που δεν θα έχει καθηγητές, που θα πληρώνει για τη μετακίνησή του και τη θέρμανση του σχολείου, που θα βάζει η οικογένειά του πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα τον κατηγοριοποιεί ανάλογα με αυτή.
Η εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται μέσα στα σχολεία είναι στοιχείο της συνολικής επίθεσης που εξαπολύει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας και των υπόλοιπων κομμάτων της για να πληρώσει την κρίση ο λαός. Κανένας μαθητής, γονιός, εκπαιδευτικός να μη συμβιβαστεί με αυτήν την άθλια κατάσταση, να μην παραιτηθεί από το δικαίωμα στη δωρεάν μόρφωση, τη δουλειά για όλους, τη ζωή με δικαιώματα.
Η οργάνωση στον τόπο δουλειάς, εκπαίδευσης και γειτονιάς, η ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας για ριζικές αλλαγές στην οικονομία, για λαϊκή εξουσία είναι η μόνη διέξοδος.
Καμία μέρα χαμένη. Οι μαθητές να οργανώσουν τον αγώνα τους μέσα στα σχολεία από την πρώτη στιγμή. Να καλυφθούν τώρα από το κράτος όλες οι ανάγκες των σχολείων. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία, όχι ο λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: